Фото галерија

Песниче народа мог

На данас одржаном Општинском такмичењу рецитатора ,,Песниче народа мог",ученици 3/2 разреда- Алекса Јовановић (учитељица Сања Ивковић Јевтић) и 4/2- Дуња Јовановић (учитељица Бојана Цоцић) са поносом су представљали нашу школу. Алекса Јовановић добио је похвалу уз жеље да настави са неговањем љубави према поезији и рецитовању.
Позоришна представа ,,Пажљивко"

Ученици првог разреда наше школе су у петак, 5. априла, имали прилику да погледају позоришну представу ,,Пажљивко'' у организацији Агенције за безбедност у саобраћају и у сарадњи са локалном самоуправом. Пуни утисака, ученици су на занимљив и едукативан начин проширили стечена знања о безбедности у саобраћају.
Посета Техничке школе

Ученицима 8/1 разреда представили су се наставници Техничке школе из Ћуприје и упознали их са начином рада и основним информацијама о школи и смеровима који су у понуди.
Угледни час "Сабирање и одузимање разломака и децималних бројева"

У четвртак 04.04.2024. године у одељењу V/2 наставница математике Марија Ристић је одржала угледни час "Сабирање и одузимање разломака и децималних бројева". У уводном делу часа ученици су презентовали своја истраживања о историјском развоју разломака и децималних бројева. У главном делу часа ученици су у улози наставника објашњавали решавање примера, а након тога су играли игру са разломцима у којој су у групама решавали задатке. Завршни део часа представљао је низ питања и одговора којим су ученици утврдили теоријски део градива и након тога попуњавали евалуационе листиће. Ученици су били мотивисани за рад и показали солидно знање.
Стручни скуп

Дана 28. 3. 2024. неки од наставника и учитеља ОШ Радислав Никчевић присуствовали су стручном скупу Приказ примера добре праксе на тему СТЕАМ образовни модел у наставној пракси на Факултету педагошких наука у Јагодини.
Посета Прве техничке школе

У оквиру програма професионалне оријентације, средње школе упознају ученике осмог разреда са условима за упис, начином остваривања образовно-васпитног рада и са могућностима које се нуде након завршетка школе. Дана, 01.4.2024. године наше ученике осмог разреда посетили су представници Прве техничке школе у Јагодини.
Окружно такмичење из енглеског језика

Окружно такмичење из енглеског језика одржано је 10.03.2024. у ОШ ,,Јован Јовановић Змај" у Свилајнцу. Нашу школу представљао је ученик Михајло Крстић 8/1 у пратњи наставнице Тамаре Ивановић. Ученик је показао одличан ниво знања, али је остао без пласмана на републичко такмичење.
ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

27.03.2024, у библиотеци матичне школе у Мајуру, одржано је Школско такмичење рецитатора. На такмичењу су учествовали ученици у две категорије – од 1. до 4. разреда и од 5. до 8. разреда. Рецитаторе је оцењивао трочлани жири у саставу Маја Мићовић, професор разредне наставе, Александра Живковић, наставница српског језика и књижевности и Јелена Гавриловић Миликић, наставница српског језика и књижевности, који је донео следећу одлуку: -категорија од 1. до 4 разреда 1.место Алекса Јовановић 3/2 2.место Дуња Јовановић 4/2 3. место Огњен Радисављевић 3/3; -категорија од 5. до 8. разреда 1.место Лана Ракић 7/1 2.место Сара Станковић 7/1 3.место Теодора Крстић 6/1. Ученици који су заузели треће место освајају похвалу, а двоје првопласираних ученика из обе категорије представљаће нашу школу на Општинском такмичењу рецитатора ,,Песниче народа мог“ 10.04.2024. Похално је и окрепљујуће што велики број ученика и даље негује љубав према поезији и рецитовању и што учитељи и наставници с пуно ентузијазма и даље воде рецитаторску секцију у нашој школи.
Угледни час ликовне културе

Данас су учитељице Бојана Цоцић и Сања Ивковић Јевтић одржале угледни час ликовне културе са ученицима од 1. до 4. разреда из Главинаца. Кроз занимљиво предавање и презентацију, ученици су се упознали са орнаментима, печатима и симболима. Кроз своје радове, показали су колико су креативни и даровити у ликовном изражавању.
Радионица са предшколцима ,,Представљам ти своју играчку"

Ученици 4-1 разреда са својим учитељицом Мајом Мићовић, припремили су радионицу ,,Представљам ти своју играчку", која се реализовала у нашој школи као добродошлица будућим ђацима. На крају радионице, поделили смо дипломице предшколцима за залагање и труд и као захвалност на дивном заједничком дружењу.