Фото галерија

Тематски дан ,,Азбука живог света" и примена микробита у настави

У оквиру пројекта ,,Школа за 21.век" и реализованог семонара ,,Развој критичког мишљења", учитељице које су похађале ову обуку реализовале су Тематски дан у матичној школи.Тема је била ,,Азбука живог света", па је самим тим одрађен део истоименог школског пројекта.У реализацији тематског дана учешће је имала учитељица 2-1 разреда Мирослава Михајловић са својим ученицима.Остварена је и сарадња са родитељима ученика четвртог разреда који су у великој мери помогли у приказивању рада микробит уређаја. Реализатори Тематског дана: Ружица Стојановић Ђорђевић Маја Мићовић Сања Ивковић Јевтић Драгана Васиљевић Гетић
Рељеф - 2. разред школе у Главинцима

Ученици другог разреда из Главинаца су се потрудили и направили различите облике рељефа.
Кад мостови проговоре

У петак, 25.11.2022. године, одржан је угледни час ,,Мостови“ Иво Андрић ( ,,Кад мостови проговоре“ ). Овим је званично почела реализација школског пројекта ,,Сусретања – с обе стране Мораве“, а који је део ширег пројекта батимљења двеју школа ОШ ,,Радислав Никчевић“ из Мајура и ОШ ,,Попински борци“ из Врњачке Бање. Овај угледни час реализован је преко aplikacije Google meet и платформе Google clasroome, истовремено у обе школе, у одељењима 5/1. У часу је учествовало осам наставника из обеју школа (Јелена Гавриловић Миликић, координатор пројекта и аутор угледног часа, Тамара Ивановић, Марија Ристић, Стефан Сретеновић, Јелена Сеочанац, Катарина Вулетић, Марина Гочанин, Ненад Радовановић, координатор пројекта и техничка подршка у реализацији часа) и остварена је корелација 7 предмета (српски језик и књижевност, енглески језик, математика, историја, ликовна култура, географија, техника и технологија). Ученици и наставници су овим часом направили велики искорак из класичне наставе и, на посебно задовољство ученика, отворили простор за нове начине учења и стицање нових вештина.
Вулкани и земљотреси - угледни час географије

У среду, 30.11.2022. одржан је угледни час географије са ученицима 5/1 разреда. Тема часа била је: "Вулкани и земљотреси."
ДАБАР - МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИНФОРМАТИЧКОГ И РАЧУНАРСКОГ НАЧИНА РАЗМИШЉАЊА

Ученици 4/1 разреда из Мајура, уз помоћ своје учитељице Ружице Стојановић Ђорђевић, учествовали су по први пут на међународном такмичењу из информатичког и рачунарског начина размишљања - "ДАБАР".
Републичко такмичење у стрељаштву

На Републичком такмичењу у стрељаштву, одржаном 23. новембра 2022. године у Смедереву, наши ученици су као екипа заузели 6. место, од укупно 25 школа учесника.
круна

Светски дан детета

Светски дан детета, 20. новембар, је дан који се обележава у целом свету. Дан када је 1989. год. усвојена Конвенција о правима детета. То је прилика да се подсетимо и поново обавежемо да ћемо наставити све да чинимо како би свако дете остварило своја права и достигло свој максималан потенцијал у развоју. Свако дете има право да расте окружено љубављу, у средини која ће подстицати његов развој, да има квалитетну исхрану, миран сан, безбедно окружење, квалитетну и доступну здравствену заштиту ... Одељење 3-1 је са својом учитељицом Мајом Мићовић обележило овај важан дан за свако дете.
16.11.2022. - ИСТИ А РАЗЛИЧИТИ

16. новембра обележава се Међународни дан толеранције. Реч је о дану који све на свету подсећа на поштовање и уважавање другачијих од нас, а обележава се ради истицања потребе за толеранцијом у друштву. Међутим, толеранцију треба практиковати и размишљати о њој свакога дана, а не само 16. новембра. Обележавање овог датума покренула је Генерална скупштина УН, са циљем да образовне институције и шира јавност виде толеранцију као основни елемент друштва. Циљ је ширење толеранције и подизања свести о било каквој нетолеранцији која још увек, нажалост, преовладава у свету. УНЕСКО је створио награду за одавање признања онима који су постигли велика достигнућа у промовисању духа толеранције или ненасиља у областима као што су наука, култура и уметност. Толеранција није негативна особина, попустљивост или равнодушност. То је поштовање, прихватање и уважавање богатства различитости у културама, обичајима, мишљењима, ставовима, религијској припадности, боји коже, тежини, висини, начину изражавања, богате разноликости култура нашег света, и начина да будемо људи. Толеранција признаје универзална људска права и основне слободе других. Људи су природно разнолики. Овај дан је је подсетник да сви имамо право да будемо оно што јесмо, као што и други људи имају право на своју посебност. Толеранција је хармонија у различитостима. Јер на крају, сви смо ми исти а различити. Стручна служба обележила је овај дан пригодним текстом и дискусијом са ученицима старијих разреда. У прилогу налази се прича на тему толеранције „Писмо другу“. Ова активност је почетна пројекта активност пројекта који ће у наредном периоду спровести стручна служба под називом „Пробај моје ципеле.“
16.11.2022. - Међународни дан толеранције

Ученици 2. и 4. разреда из Главинаца обележили су Међународни дан толеранције са својом учитељицом Сањом Ивковић Јевтић.