Вест

Васкршњи час на Факултету падагошких наука у Јагодини

Датум: 06. April 2023 17:49 Категорија: Новости

Поводом најрадоснијег хришћанског празника Васкрсења Христовог, 6.априла 2023.године ,одржан је Васкршњи час на Факултету педагошки наука у Јагодини. Ученици четвртог разреда из Мајура, Главинаца и Колара представљали су нашу школу са учитељицом Ружицом Стојановић Ђорђевић и вероучитељем Младеном Ристановићем. На часовима српског језика, музичке културе и ликовног обрађивали теме везане за предстојећи празник Васкрсења Христовог. Предавачи су били студенти Факултета педагошких наука у Јагодини. Овом приликом се захваљујемо Факултету педагошких наука на лепом и срдачном гостопримству.

  

Прочитај

Васкршњи базар

Датум: 05. April 2023 20:52 Категорија: Новости

У холу ОШ "Радислав Никчевић" јуче је одржан продајни базар ученичких радова у склопу Дана отворених врата.

Претходних дана ученици од 1. до 4. разреда су са својим учитељицама Драганом Васиљевић Гетић, Марином Маринковић, Мајом Мићовић и Ружицом Стојановић Ђорђевић радили на припреми ускршњих декоративних радова који ће бити изложени на базару. Исто су чинили и ученици старијих разреда у сарадњи са наставницом Технике и технологије Милом Нешић. 

Ове активности део су пројекта ,,Уради-заради", који је покренут у са циљем да развија финансијску писменост код деце, али истовремено и осећај припадности и заједништва са наставницима, родитељима и вршњацима. Родитељи и пријатељи школе су се одазвали у великом броју и куповали производе (дечије радове) Васкршњег базара.


клик на слику!

Прочитај

ТEМАТСКИ ДАН ,,УСКРШЊЕ РАДОСТИ"

Датум: 05. April 2023 13:57 Категорија: Новости

У матичној школи у уторак 4.априла 2023. године одржан је тематски дан ,, Ускршње радости". Ученици од првог до четвртог разреда на часовима српског језика, математике, верске наставе и енглеског језика обрађивали су наставне садржаје кроз теме Лазареве Суботе - Врбице, и Васкрсења Христовог. Ученици су се на часовима упознавали са начином прославља Васкрсења Христовог код нас, као и у другим земљама. 
Часове у оквиру тематског дана реализовали су учитељи Драгана Васиљевић Гетић, Марина Маринковић, Маја Мићовић, Ружица Стојановић Ђорђевић, Бојана Цоцић наставница енглеског језика и Младен Ристановић наставник верске наставе. 

  

Прочитај

Окружно такмичење из верске наставе

Датум: 04. April 2023 19:37 Категорија: Достигнућа

На Окружном такмичењу из верске наставе, одржаном 2. априла 2023., нашу школу су представљали Емилија Стефановић VI/1, Милица Кларић и Давид Николић VIII/1. Наши ученици су заузели треће место и пласирала се на републичко такмичење. Наставник Младен Ристановић.


Прочитај

Окружно такмичење из познавања француског језика

Датум: 03. April 2023 18:03 Категорија: Достигнућа

Окружно такмичење из познавања француског језика за ученике 6.разреда, одржано је 26.03. у ОШ " Стеван Јаковљевић" у Параћину. Нашу школу су представљале Николина Костић, Емилија Стефановић (6/1) и Јана Илић (6/2) и показале солидно знање. Наставница Биљана Ђокић.


Прочитај

Стручни скуп

Датум: 31. Mart 2023 09:55 Категорија: Новости

Центар за иновације и развој курикулума Факултета педагошких наука у Јагодини и Школска управа у Јагодини организовали су стручни скуп под називом "Како постати најбољи наставник на свету: Компетенције за иновације и лидерство у образовању Борка Петровића". Учитељи и наставници наше школе присуствовали су овом стручном скупу и са уживањем слушали о Борковим искуствима у образовању. Несумњиво је да је својим мотивационим говором охрабрио многе колеге да крену путем промена и буду признати у широј друштвеној заједници. 

    
 
 
 
 

Прочитај

У сусрет Дану школе: Продајна изложба ученичких радова

Датум: 30. Mart 2023 21:34 Категорија: Новости

Ученици од 1. до 8. разреда у Колару учествовали су у пројекту "Уради - заради". Пројекат је покренут у циљу финансијског описмењавања ученика. Ученици подељени у групе правили су производе од материјала који су сами набављали. Наставнице технике и технологије, информатике, ликовне културе, физике и српског језика помогле су ученицима у изради производа. Наставница математике их је упознала са појмом финансијске писмености, валутама и њиховим претварањем, начинима штедње, ценовником и рационалним располагањем новцем. У четвртак 30.03.2023. године организован је Дан отворених врата и том приликом родитељи наших ученика посетили су продајну изложбу ученичких радова и купили неке од направљених производа. Новац зарађен током продајне изложбе биће расподељен и уложен у уређење учионица. Ученицима се веома допао овакав начин учења и радују се учествовању у новим пројектима.
клик на слику!

Прочитај

Наши ученици на Спортским играма младих

Датум: 28. Mart 2023 13:19 Категорија: Достигнућа

У недељу, 27. марта, у спортској хали ЈАССА у Јагодини одржани су квалификациони турнири за Спортске игре младих. 
Екипа наше школе такмичила се у малом фудбалу, а у саставу смо имали једанаесторицу дечака: деветорицу ученика седмог и осмог разреда из Мајура и Колара (Илија Здравковић, Филип Костић, Лазар Петковић и Миљан Станковић из 7-1, Дарко Стојановић, Александар Николић, Лука Јевремовић из 8- 1 и Лазар Мићић и Марко Милошевић из 8-2) и двојицу који су прошле године у нашој школи завршили осми разред, а сада су средњошколци (Матија Радисављевић и Виктор Станковић).


  

Прочитај

Школско такмичење рецитатора

Датум: 27. Mart 2023 20:12 Категорија: Достигнућа

Школско такмичење рецитатора одржано је 27.03.2023. године у библиотеци матичне школе. Ентузијазам ученика и њихових предавача, као и љубав према поезији,  потврђени су бројношћу учесника на овогодишњем такмичењу. 
Жири у саставу Јелена Гавриловић Миликић, наставница српског језика и књижевности, Милица Биорац, наставница српског језика и књижевности/ библиотекарка и Маја Мићовић, наставница разредне наставе је, ипак, имао једногласну одлуку да ће нас у категорији учесника од 1. до 4. разреда на Општинском нивоу такмичења представљати првопласирани Алекса Јовановић 2/2, као и другопласирана Теодора Јовановић 3/1; у овој категорији такмичара ученик Давид Аврамовић 4/1 освојио је треће место.
У категорији учесника од 5. до 8. разреда нашу школу ће на Општинском такмичењу рецитатора  20.04.2023. представљати првопласирана  Милица Кларић 8/1 и другопласирана Анђелина Пантовић 7/2; у овој категорији такмичара треће место је заузела Симона Милановић 8/1.

клик на слику!
 

Прочитај

Мој рад израђен квилинг техником

Датум: 27. Mart 2023 20:08 Категорија: Новости

Ученици 4/1 разреда, у оквиру пројектне наставе, упознали су се са техником старом неколико векова званом квилинг. Овом приликом научили су како да обликују папирне трачице и исказали своју креативност израдом радова који ће красити њихову учионицу.

  

Прочитај