Новости

ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

Датум: 07. Oktobar 2017 10:45 Категорија: Новости

„Трка за срећније детињство“ је једна од традиционалних, најмасовнијих и најшире прихваћених реакреативно-хуманитарних активности Црвеног крста намењена подмладку и омладини. Ова активност има за циљ да међу младима у основним и средњим школама подстакне хуманост, промовише здраве стилове живота и пропагира волонтерски рад.
Црвени крст са календаром активности Црвеног крста Србије организује ову акцију у првој недељи октобра месеца. Млади волонтери наше организације обавештавају ученике основних и средњих школа о трци, начину учествовања и циљу саме манифестације.
Сама трка има пре свега хуманитарни карактер, а не такмичарски значај. Дужина стазе коју млади треба да претрче разликује се у зависности од узраста.
Масовним учешћем у трци деца и млади показују своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредностима. Слоган трке је „ИМАМО ЦИЉ – ДОЂИ НА СТАРТ“.
У петак 6. октобра одржана је трка у школи у Колару. Сви ученици су учествовали, чак ни киша која је падала није могла да поквари добро расположење. Резултати су следећи:

5. разред
1.место Анђела Стојадиновић
2.место Марија Милошевић
3.место Анастасија Аранђеловић
 
1.место Алекса Милошевић
2.место Немања Павловић
3.место Милош Љубомировић
 
6. разред
1.место Невена Младеновић
2.место Антонела Милошевић
3.место Јована Гајић
 
1.место Лазар Милојевић
2.место Филип Гајић
3.место Немања Мићић
 
7. разред
1.место Милица Милановић
2.место Катарина Мијајловић
3.место Ана Глигоријевић
 
1.место Саша Стојадиновић
2.место Стефан Јефтић
3.место Богдан Аранђеловић

8. разред
1.место Тијана Павливић
2.место Милена Милошевић
3.место Марина Ковач
 
1.место Душан Пантић
2.место Лазар Љубомировић
3.место Лука Сандић 
   
           

        


Прочитај

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Датум: 02. Oktobar 2017 14:33 Категорија: Новости

Јачање међугенерацијске сарадње тема је овогодишње манифестације Дечја недеља која је почела 2. октобра и трајаће до 8. октобра.
Мото овогодишње Дечје недеље је "Градимо мостове међу генерацијама - за радост сваког детета", са циљем да се створи одговорно друштво које ће да брине о сваком детету које живи у Србији. 


 

 

Прочитај

ДАН ЕВРОПСКИХ ЈЕЗИКА

Датум: 28. Septembar 2017 21:17 Категорија: Новости

У нашој школи обележен је ДАН ЕВРОПСКИХ ЈЕЗИКА, 26. септембар. 

Прочитај

СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ НАСТАВНИКА

Датум: 25. Septembar 2017 10:42 Категорија: Новости

Наставници ОШ „Радислав Никчевић“ континуирано се стручно усавршавају. С тим циљем наставница српског језика Јелена Гавриловић Миликић и наставник историје Владимир Орбовић учествовали су 16.09.2017.на семинару и савладали програм „ Обука за наставу Грађанског васпитања“(967). Обука је одржана у ОШ „Свети Сава“ у Београду, а извођач програма је Регионални центар за професионални развој запослених у образовању – Чачак.
   У креативној и  мотивишућој атмосфери семинара, наставници наше школе обогатили су своја знања која ће имплементирати кроз наставу грађанског васпитања.

Прочитај

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПИСМЕНОСТИ

Датум: 25. Septembar 2017 10:40 Категорија: Новости

    UNESKO је 1967. године 8. септембар прогласио Међународним даном писмености са циљем да се подигне свест људи о значају писмености за појединца и друштво.
     Традиционално, овај дан обележили су ученици 5-8. разреда матичне школе са наставницом српског језика Јеленом Гавриловић Миликић. 

Прочитај

ДАН ФРАНЦУСКОГ ЈЕЗИКА

Датум: 21. Jun 2017 10:43 Категорија: Новости

У  четвртак 9.6.2017. године у холу наше школе одржан је Дан француског језика. У програму су учествовали ученици од четвртог до осмог разреда. Гост је била ученица ОШ ,, 13.октобра" из Ћуприје која је са ученицима шестог разреда извела песму ,,Ego". Све похвале учесницима и публици.


Прочитај

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

Датум: 30. Maj 2017 08:46 Категорија: Новости

У недељу 28.05.2017.године у Београду одржано је Републичко такмичење из биологије. Представник наше школе била је Милица Милетић, ученица 8-1 разреда у пратњи наставнице Ксеније Николић. Честитамо Милици и њеној наставници на оствареним резултатима.
Прочитај

Угледни час „РЕПУБЛИКА ФРАНЦУСКА“

Датум: 30. Maj 2017 08:30 Категорија: Новости

У четвртак 05.05.2017.године у Колару је одржан угледни час Република Француска у одељењу 6-2. Била је то корелација географије и француског језика у реализацији наставница Ане Аиро и Биљане Ђокић.Часу су присуствовале директор школе Верица Јовановић Ивановић и педагог Весна Недељковић
    


Прочитај

УГЛЕДНИ ЧАС БИОЛОГИЈЕ

Датум: 23. Maj 2017 20:52 Категорија: Новости

У уторак 23.05.2017. одржан је угледни час из биологије који су реализовали наставница биологије заједно са ученицима 6-1 разреда. Наставна јединица је била "Кућни љубимци" и на веома интересантан и сликовит начин представљен свет кућних љубимаца и њихови најинтересантнији предтавници.

Прочитај

СТРЕЉАШТВО

Датум: 22. Maj 2017 17:39 Категорија: Новости

На такмичењу из стрељаштва ученик 7-1 разреда Дамјан Миладиновић остварио је следеће резултате:
I место на Општинском такмичењу,
I место на Окружном такмичењу и
11 место на Републичком такмичењу, које је одржано 19.05.2017.године у Смедереву, од  укупно 480 учесника.
Честитамо Дамјану на изванредним резултатима.
                                                      


Прочитај