Новости

59. Међународни београдски сајам књига

Датум: 25. Novembar 2014 22:42 Категорија: Новости

Од 26. октобра до 2. новембра 2014. године у халама Београдског сајма одржан je 59. Међународни београдски сајам књига.
"Време је за књигу"
Овогодишњи слоган недвосмислено говори да је свако време - право време за књигу и универзалне вредности. Тренутак у којем живимо осуђује нас на непрестану борбу за егзистенцију и суочавање са урушеним вредностима, а управо је књига симбол неприхватања наметнутих компромиса и површног сагледавања света. Београдски сајам књига је прилика да се још једном подсетимо истинских вредности и књизи дамо значај који завређује. И ове школске године организована је посета Београдском сајму књига, у суботу 1. новембра 2014. године. Из наше школе сајам су посетиле наставнице француског језика Биљана Ђокић и музичке културе Јелена Милојковић

Прочитај

Дружење са песником Љубивојем Ршумовићем

Датум: 25. Novembar 2014 22:02 Категорија: Новости

Дете треба да посматраш,
ал му немој на пут стати.
Што га пре човеком сматраш
пре ће човек и постати!“
Прочитај

Јесењи крос у нашој школи

Датум: 17. Novembar 2014 12:34 Категорија: Новости

 Mens sana in corpore sano - У здравом телу здрав дух

08.11.2014.године одржан је јесењи крос у нашој школи. Учесници су били ученици од 5-8 разреда из матичне школе у Мајуру, и из Колара.

Прочитај

Фестивал науке од 4 - 7. децембра 2014.године

Датум: 03. Novembar 2014 12:11 Категорија: Новости

Циљ Фестивала науке је да афирмише и промовише неафирмисане научнике са домаћих и страних простора, али и да постиче интересовање за науку врло једноставном демонстрацијом чинјеница колико је она по себи интересантна, инспиративна и надасве забавна. И ове школске године ученици наше школе су учествовали у наградном конкурсу "Украсимо научну јелку" са темом "све је могуће". На конкурс су радове послали ученици  млађих и старијих разреда матичне школе у Мајуру. Украсе су израђивали на секцијама са својим учитељицама Мирославом Михајловић и Мирјаном Мијушковић, и на часовима географске секције са наставницом Маријаном Цветковић.

Прочитај

Дечја недеља од 06-12.10.2014. године

Датум: 03. Novembar 2014 09:29 Категорија: Новости

Сваке године у првој недељи октобра обележава се "Дечја недеља". Овогодишњи мото је "Свако дете срећног лица чува једна породица".  За дете је најважније каква је атмосфера у кући, да ли га родитељи подржавају и прихватају, разумеју и поштују. Током ове недеље млађи и старији разреди различитим активностима бавили су се породицом.

Прочитај

„ Европски дан страних језика“

Датум: 01. Oktobar 2014 22:42 Категорија: Новости

Савет Европе је иницирао обележавање европског дана језика 2001. год. и од тада се он обележава заједно са Европском Унијом сваке године 26.септембра.
Широм Европе охрабрују се и млади и стари да науче нове језике, у школи и ван ње. 
Учење језика је корисно и за младе и старије, јер никад није касно да се научи нови језик и ужива у могућностима које учење новог језика пружа.
За „ Европски дан страних језика“  ученици наше школе спремили су пригодан програм у матичној школи у Мајуру и издвојеном одељењу у Колару. Ученици од 4-8 разреда рецитовали су и певали песмице на енглеском и француском језику и на интересантан и занимљив начин показали своје знање страних језика. Наставници који су организовали и реализовали ову активност су: Тамара Ивановић и Бојана Цоцић, наставнице енглеског језика и Биљана Ђокић,наставница француског језика.

Прочитај

„Ноћ истраживача“

Датум: 01. Oktobar 2014 22:13 Категорија: Новости

26.09.2014.године у Јагодини - У девет градова у Србији, односно 300 у Европи, одржана је пета ноћ истраживача. Ученици старијих разреда наше школе посетили су „ Ноћ истраживача“  и заједно са својим наставницима Маријом Филиповић, Владимиром Орбовићем и Маријаном Цветковић, уживали у свим активностима овог јединственог догађаја. Утисци су незаборавни.

Прочитај

XXVIII Сабор учитеља Србије

Датум: 24. Jun 2014 16:13 Категорија: Новости

И ове године, као што је то већ постала традиција, 14 и 15. јуна у Београду, група учитеља ОШ ,,Радиславц Никчевић,, из Мајура (Ружица Стојановић Ђорђевић, Мирјана Мијушковић, Мирослава Михајловић, Бојана Петровић, Мара Огњановић и Марина Ђошовић), присуствовала је дводневном стручном семинару у организацији Савеза учитеља Репиублике Србије, са темом ,,Унапређивање наставне праксе кроз размену професионалних искустава”.  
 

Прочитај

NOU fest

Датум: 14. Jun 2014 22:53 Категорија: Новости

NOU fest у Јагодини организовао је Регионални тим подршке за науку, образовање и уметност. Одлазак на фестивал науке организовале су наставнице Маријана Цветковић и Мирјана Матић, уз помоћ и подршку школе и локалне самоуправе. 

Прочитај

Почетак нове школске године

Датум: 18. Avgust 2012 12:16 Категорија: Новости


Прочитај