Новости

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Датум: 18. Februar 2015 23:16 Категорија: Новости

Школско такмичење из математике, за ученике 3. и 4. разреда, одржано је 11. 02. 2015. године. Њих  седморо  се пласирало на општинско такмичење које ће бити одржано
28. 02. 2015.године. Честитамо свим ученицима на освојеним резултатима, а пласиранима желимо пуно среће у даљем току такмичења.
 

Прочитај

Техничко и информатичко образовање

Датум: 07. Februar 2015 15:49 Категорија: Новости

Саобраћајна секција 

Прочитај

ОТВОРЕНА ПРЕДШКОЛСА ГРУПА У ГЛАВИНЦИМА

Датум: 03. Februar 2015 22:35 Категорија: Новости

http://radislavnikcevicmajur.nasaskola.rs/galerija/52/Prijem-predmkolaca-u-Glavincima/Ученици  ОШ ,,Радислав Никчевић“ у Главинцима 15.12.2014.године,  за своје нове другаре, припремили су пригодан програм са  учитељицама Ружицом Стојановић Ђорђевић и Марином  Крстић. У школи је тога дана отпочела са радом предшколска група коју ће водити  васпитачица  Далиборка Јевремовић.

Прочитај

Прослава Светог Саве

Датум: 03. Februar 2015 12:30 Категорија: Новости


Прослава Светог Саве у нашој школи започела је светосавком литургијом у храму "Свети Роман".Наставила се пригодном приредбом ученика наше школе.

Прочитај

Супрервизијски семинар активног учења

Датум: 24. Decembar 2014 09:57 Категорија: Новости

Одржан 6 и 7.12.2014.године
Образовање наставника,едукација, за њихову професионалну делатност,од огромног је значаја.Овај семинар је образовање за нов, другачији начин рада, за нову технологију и од кључног је значаја у наставничкој професији. Супервизијски семинар у трајању од два дана  односио се на конкретне и ефикасне начине да децу покренемо, заинтересујемо и активирамо.
Наставници су на претходном семинару добили задатак да осмисле сценарио, наставне ситуације које треба да покрену ученике на мисаону активност која ће водити ка реализацији образовног циља. Једна од значјних активности током семинара је посматрање видео записа часа и његова анализа  и дискусија након анализе. Овај семинар је изазов за наставнике да даље раде на себи и сопствени наставни рад промене и модернизују.

Прочитај

Ваведење Пресвете Богородице - дечија слава

Датум: 12. Decembar 2014 16:34 Категорија: Новости

У четвртак 4. децембра 2014.године, када Црква  Божија прославља Ваведење Пресвете Богородице, у Главинцима је прослављена дечија слава. Учешће у овој свечаности и својим присуством увеличали су ученици и учитељи ОШ ,,Радислав Никчевић“ у Главинцима. Славски колач је освештао свештеник Срђан Кандић.

Прочитај

Предавање RECAN – фонда о рециклажи лименки

Датум: 04. Decembar 2014 21:26 Категорија: Новости

02. децембра 2014. године, одржано је предавање RECAN фонда у нашој школи. Тема је била „Рециклажа лименки“, а предавање и презентацију водила је гошћа из Београда Бојана Лаловић. Ово је друга година да наша школа у сарадњи са RECAN фондом окупља ученике заинтересоване за ову тему и кроз разговор са ученицима стручњаци из ове области преносе своја знања и искуства у рециклажи лименки. Поред ученика млађих разреда, овом стручном предавању присуствовале су учитељице, директор школе и библиотекар. Предавање је ученицима било интересантно и поучно. За најбоље сакупљаче припремљени су поклони. Прошле године од продатих лименки купљене су лопте, а најбољи сакупљачи били су награђени. Надамо се да ће се убудуће ученици заједно са својим наставницима више бавити рециклажом, јер осим користи за животну средину, може добро и да се заради продајом рециклажних сировина. 

Прочитај

Наградни конкурс „Јара Лабуд“

Датум: 04. Decembar 2014 17:11 Категорија: Новости

У част познатом јагодинском професору књижевности и песнику Драгану Глигоријевићу, познатијем као „Јара Лабуд“, и ове школске године у организацији народне библиотеке „ Радислав Никчевић“ у Јагодини, одржано је литерарно такмичење. У такмичењу за најбољу песму и причу учествовали су ученици наше школе Сандра Томић 5/1, са песмом „Део мог детињства“, Матеја Игњатовић 7/1, са песмом“Ноћ,“ и Катарина Савић 7/1,са песмом „Живот је…“ у пратњи наставнице српског језика Марије Филиповић. Треће место припало је ученику Матеји Игњатовићу, а прво место освојила је ученица Сандра Томић. Ученици су похваљени од стране жирија, позвани да и даље негују свој дар за писање и награђени вредним књигама.

Ноћ
У овој ноћи све се дели на пола,
осим горког бола,
што ме из дубине душе изједа
и сећањима лепим да се врате не да.
 
На слици сам се нагледао  твога лика
па ми се из прошлости враћа слика,
али  прошлост није ништа, садашњост је све
и ништа неће бити као пре.
 
Научио сам да се носим са тиме
и поносим се када кажу твоје име.
Огромна је љубав моја,
али ноћас не плачем, не треба плакати  хероја.
 
Тешио сам све кад угасио се пламен,
обећао сам, али омекшао је камен.
И кренуле су горке сузе
кад схватих да небо ми те узе.
 
И сваке ноћи исти сан
ти си поред мене, а онда сване нови дан.
И схватим да смо само људи ситни,
сви пред Богом исти, повезани једном нити.
 
Имам свој циљ, да будем човек већи,
и у томе ништа неће да ме спречи.
Имам жељу  када дође крај
 да будем крај тебе, да одем у рај.
До тада не брини што ниси међу људима                                              
и знај чувам те у грудима.
 
 Матеја Игњатовић VII1
ОШ ,,Радислав Никчевић“, Мајур  


  Део мог детињства
 
Мој први дах, мој осмех први,
најмањи покрет и промена свака,
баш сваки тренутак мога почетка,
будно су пратили бака и дека.
 
И први корак и лутка прва,
лопта и обруч и књиге неке, наравно,
нису могли да прођу без присуства
баке и деке.
 
Бака и дека, кућа на селу, обала реке,
животиње, цвеће,
тапкање ножицама по топлој прашини,
има ли негде веће среће?
 
Школски дан први, други и трећи,
понека свеска и торба лака,
шта да вам кажем, другари моји, наравно,
ту су дека и бака.
 
Бака ме буди, кикице плете,
стално ме шета по селу и граду,
деда ме опасном фудбалу учи
и зачас направи неку параду.
 
Бака и дека, нана и деда
или их звали деша и мајка,
у срцу их носим и признајем свима,                                                                                       
живот са њима права је бајка.                                                              
 
Сандра Томић V1
ОШ ,,Радислав Никчевић", Мајур
                                                    

Прочитај

СИДА/AIDS – КУГА МОДЕРНОГ ДОБА

Датум: 02. Decembar 2014 20:59 Категорија: Новости

1. децембaр је датум када се у свету различитим активностима обележава Светски дан борбе против ове опаке и неизлечиве болести - СИДЕ. У мултимедијалној учионици наше школе Ивана Петровић,педагог и Маријана Цветковић,наставник географије организовале су предавање и презентацију на ову тему за ученике старијих разреда.Својим присуством подршку су пружили  Горан Јовановић,наставник ликовне културе, Биљана Ђокић, наставник француског језика и директор школе Верица Јовановић Ивановић. Предавање је одржала наша драга гошћа докторка Јована Богдановић. Ученицима је говорила о хив вирусу, сиди, начинима преношења и како се заштитити. Након тога ученици су погледали кратак прилог у коме девојка заражена хивом говори о својим искуствима, од тренутка када је сазнала да је хив позитивна па до данас, говори о својој борби не само са болешћу већ и са прихватањем тј.неприхватањем  средине. После кратке дискусије, ученик Матеја Игњатовић презентовао је статистичке податке који се односе на Србију о броју заражених особа и броју умрлих, распрострањеност ове болести у свету, мерама које би побољшале статус заражених код нас и сл. На крају су ученици одговарали на питања, а и сами су постављали питања докторки Јовани. Овај дан представља јединствену прилику да се информишемо о актуелној епидемиолошкој ситуацији, и да се подстакне целокупно друштво на недискриминирајући и неосуђујући приступ особама које су хив позитивне. 

Прочитај

Базични семинар активног учења/наставе

Датум: 25. Novembar 2014 23:09 Категорија: Новости

17, 18 и 19.10.2014.године у просторијама наше школе одржан је Базични семинар активног учења. Ово је један од најразвијенијих и најквалитетнијих програма стручног усавршавања запослених у школама. Програм постоји више од 10 година, уз подршку УНИЦЕФА и Министарства просвете. Програм прате приручници Активна настава/учење и Приручник АУН у природним наукама. Циљ програма је осавремењавање наставног процеса, кроз промену положаја детета у школи, путем нових и савремених метода рада у настави помоћу којих ученик постаје активан субјект у стицању знања. Пролазећи различите радионице учитељи и наставници су анализирали предности активног учења, покушали заједно са водитељима да пронађу оне компоненте које би унапредиле наставу/учење. До следећег сусрета са предавачима добили смо задатак да у настави применимо и камером снимимо часове активног учења, како бисмо те снимке могли заједно да анализирамо на другом делу семинара који је планиран за 6 и 7.12.2014.године.

Прочитај