Новости

Прослава школске славе Свети Сава

Датум: 29. Januar 2018 10:01 Категорија: Новости

У подручним одељењима наше школе организоване су приредбе поводом обележавања школске славе Свети Сава. Учествовао је велики број ученика, наставници, учитељице, уз присуство значајног броја родитеља.

 

Прочитај

Општинско такмичење из веронауке

Датум: 26. Januar 2018 15:08 Категорија: Новости

У петак, 19. јануара 2018. године, одржано је Oпштинско такмичење из веронауке у ОШ "Горан Остојић" у Јагодини, поводом обележавања школске славе Св. Саве. Учешће на овом такмичењу су имали и ученици наше школе уз пратњу наставника верске наставе Младена Ристановића. Такмичили су се у квизу знања, појању и рецитовању. Наша школа је на овом такмичењу постигла велики успех, освојивши прво место у квизу знања о Светом Сави. На финалном такмичењу у појању и рецитовању, такође су показали велико знање и умеће, остваривши завидне резултате. У квизу знања учествовали су: Вељко Петровић, 5/1; Зорана Николић, 6/1; Марија Миленковић, 7/1 и Милена Милошевић, 8/1. На такмичењу у рецитовању наступила је Милена Милићевић, ученица одељења 7/1, док су у појању учествовали: Милица Кларић, 3/1; Емилија Златковић, 3/1; Сара Антић, 4/1 и Јулија Маринковић, 4/1. Честитамо свим ученицима на оствареним резултатима!
СВЕ СЛИКЕ

Прочитај

ТЕМАТСКИ ДАН ЛИКОВНЕ КУЛТУРЕ И ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА

Датум: 11. Januar 2018 15:12 Категорија: Новости

У среду 10. јануара сви ученици школе у Колару су учествовали у заједничкој активности израде и украшавања новогодишње јелке од материјала за рециклажу. Активност су осмислили, организовали и реализовали наставници ликовне културе Александра Рацић и наставник физичког васпитања Топлица Андрејић. У рад су били укључени сви ученици од 5 до 8-ог  разреда, а сама активност је имала неколико фаза. Ученици су прво различитим нијансама зелене боје бојили амбалажу тј. кутије за одлагање јаја и картоне. Затим су лепили картон и амбалажу и формирали облик новогодишње јелке и на крају је сви заједно окитили. Атмосфера је била позитивна, ученици креативни и расположени за рад. Ова активност је била пример успешног тимског рада и сарадње међу ученицима.  
„ОНАЈ КО СЕ НАУЧИО РАДИТИ У ГРУПИ - ТАЈ СЕ ПРИПРЕМИО ЗА ЖИВОТ“.

      


   

Прочитај

Промоција књиге „ Урнебесна физика“

Датум: 12. Decembar 2017 19:17 Категорија: Новости



У среду, 06.12.2017, у пријатном амбијенту Народне библиотеке „Радислав Никчевић“ у Јагодини,
одржана је промоција књиге „Урнебесна физика“ чији су аутори Светислав Пауновић,
Бранко Стевановић и Игор Коларов.

Прочитај

ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

Датум: 07. Oktobar 2017 10:45 Категорија: Новости

„Трка за срећније детињство“ је једна од традиционалних, најмасовнијих и најшире прихваћених реакреативно-хуманитарних активности Црвеног крста намењена подмладку и омладини. Ова активност има за циљ да међу младима у основним и средњим школама подстакне хуманост, промовише здраве стилове живота и пропагира волонтерски рад.
Црвени крст са календаром активности Црвеног крста Србије организује ову акцију у првој недељи октобра месеца. Млади волонтери наше организације обавештавају ученике основних и средњих школа о трци, начину учествовања и циљу саме манифестације.
Сама трка има пре свега хуманитарни карактер, а не такмичарски значај. Дужина стазе коју млади треба да претрче разликује се у зависности од узраста.
Масовним учешћем у трци деца и млади показују своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредностима. Слоган трке је „ИМАМО ЦИЉ – ДОЂИ НА СТАРТ“.
У петак 6. октобра одржана је трка у школи у Колару. Сви ученици су учествовали, чак ни киша која је падала није могла да поквари добро расположење. Резултати су следећи:

5. разред
1.место Анђела Стојадиновић
2.место Марија Милошевић
3.место Анастасија Аранђеловић
 
1.место Алекса Милошевић
2.место Немања Павловић
3.место Милош Љубомировић
 
6. разред
1.место Невена Младеновић
2.место Антонела Милошевић
3.место Јована Гајић
 
1.место Лазар Милојевић
2.место Филип Гајић
3.место Немања Мићић
 
7. разред
1.место Милица Милановић
2.место Катарина Мијајловић
3.место Ана Глигоријевић
 
1.место Саша Стојадиновић
2.место Стефан Јефтић
3.место Богдан Аранђеловић

8. разред
1.место Тијана Павливић
2.место Милена Милошевић
3.место Марина Ковач
 
1.место Душан Пантић
2.место Лазар Љубомировић
3.место Лука Сандић 
   
           

        


Прочитај

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Датум: 02. Oktobar 2017 14:33 Категорија: Новости

Јачање међугенерацијске сарадње тема је овогодишње манифестације Дечја недеља која је почела 2. октобра и трајаће до 8. октобра.
Мото овогодишње Дечје недеље је "Градимо мостове међу генерацијама - за радост сваког детета", са циљем да се створи одговорно друштво које ће да брине о сваком детету које живи у Србији. 


 

 

Прочитај

ДАН ЕВРОПСКИХ ЈЕЗИКА

Датум: 28. Septembar 2017 21:17 Категорија: Новости

У нашој школи обележен је ДАН ЕВРОПСКИХ ЈЕЗИКА, 26. септембар. 

Прочитај

СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ НАСТАВНИКА

Датум: 25. Septembar 2017 10:42 Категорија: Новости

Наставници ОШ „Радислав Никчевић“ континуирано се стручно усавршавају. С тим циљем наставница српског језика Јелена Гавриловић Миликић и наставник историје Владимир Орбовић учествовали су 16.09.2017.на семинару и савладали програм „ Обука за наставу Грађанског васпитања“(967). Обука је одржана у ОШ „Свети Сава“ у Београду, а извођач програма је Регионални центар за професионални развој запослених у образовању – Чачак.
   У креативној и  мотивишућој атмосфери семинара, наставници наше школе обогатили су своја знања која ће имплементирати кроз наставу грађанског васпитања.

Прочитај

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПИСМЕНОСТИ

Датум: 25. Septembar 2017 10:40 Категорија: Новости

    UNESKO је 1967. године 8. септембар прогласио Међународним даном писмености са циљем да се подигне свест људи о значају писмености за појединца и друштво.
     Традиционално, овај дан обележили су ученици 5-8. разреда матичне школе са наставницом српског језика Јеленом Гавриловић Миликић.















 

Прочитај

ДАН ФРАНЦУСКОГ ЈЕЗИКА

Датум: 21. Jun 2017 10:43 Категорија: Новости

У  четвртак 9.6.2017. године у холу наше школе одржан је Дан француског језика. У програму су учествовали ученици од четвртог до осмог разреда. Гост је била ученица ОШ ,, 13.октобра" из Ћуприје која је са ученицима шестог разреда извела песму ,,Ego". Све похвале учесницима и публици.


Прочитај