Новости

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Датум: 06. Oktobar 2018 13:58 Категорија: Новости

Обележавање Дечје недеље у Мајуру. ВИДЕО

Приказана је  представа "У шетњи са Малим Принцом", сав приход од улазница ишао у добротворне сврхе.

Маскембалу су се радовали најмлађи ученици.

Прочитај

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Датум: 05. Oktobar 2018 23:01 Категорија: Новости

У оквиру обележавања Дечје недеље одржан је маскенбал у подручном одељењу у Драгошевцу.

Прочитај

Кутак за литерарни тренутак - новости

Датум: 02. Oktobar 2018 11:39 Категорија: Новости

На страницама Кутка можете сазнати ко је конфузан, шта познати мисле о деци,
сазнајте ко су Галипољски Срби
и какве везе они имају са Јагодином...



Прочитај

Новинарска - фото секција

Датум: 01. Oktobar 2018 09:47 Категорија: Новости



Од школске 2018/2019. године у нашој школи почиње да ради новинарска-фото секција. Циљ оснивања фото секције је жеља да се подрже ученици који су већ исказали таленат за фотографију   ( током изложби организованих у нашој школи) и афинитет за новинарство, али и да се васпитно-образовни процес осавремени, ваннаставне активности учине занимљивијим и пробуди свест ученика о различитим креативним начинима да се слободно време испуни, да се самопоуздање ученика побољша, култура општења подигне на виши ниво. Такође, један од мотива за покретање ове секције био је настојање да се комуникација на релацији ученик-наставник унапреди и осавремени јачањем ИКТ компетенција које су императив савременог ваннаставног процеса и делања друштва у 21. веку. Део чланова новинарске-фото секције биће укључен у пројекат Савеза за школски спорт Србије „Ђак репортер“.
 Радом секције руководиће наставница српског језика и грађанског васпитања Јелена Гавриловић Миликић, а чланови секције су ученици 5-8. разреда из Мајура. Чланови секције пратиће културна, научна, спортска дешавања у својој школи, свом месту и о њима извештавати, правити интервјуе, репортаже, чланке о различитим актуелним темама и личностима које их инспиришу. Сви ученички радови биће објављивани на сајту школе на посебној страници под називом „Новинарска-фото секција“.
  Важно је истаћи да је покретање ове секције изазвало велико интересовање ученика који увелико раде и свакодневно доносе мноштво нових идеја које желе да реализују. Први чланак ове секције о „Ноћи истраживача“ већ је објављен. Читајући га и гледајући фотографије које су ученици на овој манифестацији направили, можете посведочити о њиховом ентузијазму, креативности и, надасве, култури говора која доминира чланком.
  Сви новинарски и фото радови биће, искључиво, самостални ауторски рад ученика који ће вођа секције селектовати и објављивати на званичној страници сајта школе, слати, уз сагласност родитеља, Савезу за школски спорт Србије и институцијама које желе да афирмишу и подрже рад наших ученика.

Прочитај

Evropski dan jezika

Датум: 26. Septembar 2018 18:16 Категорија: Новости

Прочитај

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Датум: 18. Septembar 2018 09:09 Категорија: Новости

На празник Усековања главе Светог Јована Крститеља,  11.септембра,  у храму Светог Романа у Мајуру, служен је молебан - Призив Светог Духа за успешан почетак нове школске године.  Учешће на овом молитвеном скупу узео је велики број  ученика, са вероучитељем Младеном Ристановићем и наставницима наше школе. Молебан је служио свештеник Немања Стефановић, пожелевши на крају  наставницима и ученицима, да Господ благослови успешан рад и сваки напредак на путу образовања и васпитања.














 

Прочитај

Угледни час физичког васпитања

Датум: 17. Septembar 2018 23:18 Категорија: Новости

У четвртак 13.09.2018. године одржан је угледни час физичког васпитања на тему „Иницијалана мерења“. Реализатори су наставници физичког васпитања Марина Димитријевић Дејковић и Топлица Андрејић са ученицима 6/1 и 7/1 разреда. Час је одржан у корелацији са музичком културом и наставницом Сенком Томић.



Прочитај

Кутак за литерарни тренутак

Датум: 17. Septembar 2018 00:44 Категорија: Новости

  У школској 2018/2019. наставља се рад на пројекту „Кутак за литерарни тренутак“. Радом на пројекту координираће и даље његов аутор, наставница српског језика и грађанског васпитања Јелена Гавриловић Миликић, а ученици 5-8. разреда из Мајура, првенствено чланови литерарне, рецитаторске и драмске секције, учествоваће у осмишљавању и реализацији пројектних садржаја.
  Већ данас можете прочитати нове садржаје  у  Кутку


Прочитај

Угледни час

Датум: 03. Jul 2018 17:02 Категорија: Новости

Угледни час "Српска деспотовина" одржан је 13. јуна 2018. године у одељењу VI-1.

Наставници средњовековни ратници


Прочитај

ДАН ФРАНЦУСКОГ ЈЕЗИКА

Датум: 22. Jun 2018 12:22 Категорија: Новости

У понедељек 11.6.2018. године у холу наше школе одржан је Дан француског језика. Приредбу су отворили ученици четвртог разреда , а наставили песмом, игром и рецитацијама ученици од петог до осмог разреда. Гост приредбе је била Катарина Мрдак ,  ученица ОШ ,, 17. октобар" из Јагодине.










Прочитај