Новости

Спорт

Датум: 04. Mart 2015 13:42 Категорија: Новости

Ученици ОШ "Радислав Никчевић" учествовали су на турниру у малом фудбалу, које је одржано у спортској хали. Ученике је на турнир водио наставник физичког васпитања Топлица Андрејић"

Прочитај

Угледни час из техничког и информатичког образовања

Датум: 27. Februar 2015 20:35 Категорија: Новости

Дана 26.02.2015.године, у школској библиотеци, Андријана Стефановић, наставница техничког и информатичког образовања, одржала је угледни час за наставну јединицу Моделовање аутоматских система и робота. Ученици, колеге, и директор школе имали су прилику да се упознају са новим технолошким достигнућима. На почетку часа присутни су, гледајући кратки филм о роботима, уочили све сличности и разлике које постоје између робота и човека. Током целог часа ученици осмог разреда су активно учествовали у настави, састављајући роботе које су на крају часа и презентовали. Овом занимљивом часу присуствовао је и дипл.инжењер информатике Ивица Лазаревић, аутор пројекта. Овај час ће ученицима бити од помоћи приликом одабира средње школе.
Час је посетила и телевизија РТЈ, снимак погелдајте овде
https://www.youtube.com/watch?v=x1WVq2u0vNA&feature=youtu.beПрочитај

Школско такмичење из историје

Датум: 24. Februar 2015 15:02 Категорија: Новости

У среду 18. фебруара одржано је школско такмичење из историје, за ученике 5,6,7. и 8. разреда. Њих осморо се пласирало на општинско такмичење које ће бити одржано 8. марта 2015.године у ОШ "Рада Миљковић".

Прочитај

Дан државности - Сретење

Датум: 24. Februar 2015 14:56 Категорија: Новости

На инијацитиву наставника историје Владимира Орбовића, у сарадњи са наставницом ликовне културе Александре Рацић, ученици су урадили радове посвећене Дану државности - Сретењу


Прочитај

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Датум: 18. Februar 2015 23:16 Категорија: Новости

Школско такмичење из математике, за ученике 3. и 4. разреда, одржано је 11. 02. 2015. године. Њих  седморо  се пласирало на општинско такмичење које ће бити одржано
28. 02. 2015.године. Честитамо свим ученицима на освојеним резултатима, а пласиранима желимо пуно среће у даљем току такмичења.
 

Прочитај

Техничко и информатичко образовање

Датум: 07. Februar 2015 15:49 Категорија: Новости

Саобраћајна секција 

Прочитај

ОТВОРЕНА ПРЕДШКОЛСА ГРУПА У ГЛАВИНЦИМА

Датум: 03. Februar 2015 22:35 Категорија: Новости

http://radislavnikcevicmajur.nasaskola.rs/galerija/52/Prijem-predmkolaca-u-Glavincima/Ученици  ОШ ,,Радислав Никчевић“ у Главинцима 15.12.2014.године,  за своје нове другаре, припремили су пригодан програм са  учитељицама Ружицом Стојановић Ђорђевић и Марином  Крстић. У школи је тога дана отпочела са радом предшколска група коју ће водити  васпитачица  Далиборка Јевремовић.

Прочитај

Прослава Светог Саве

Датум: 03. Februar 2015 12:30 Категорија: Новости


Прослава Светог Саве у нашој школи започела је светосавком литургијом у храму "Свети Роман".Наставила се пригодном приредбом ученика наше школе.

Прочитај

Супрервизијски семинар активног учења

Датум: 24. Decembar 2014 09:57 Категорија: Новости

Одржан 6 и 7.12.2014.године
Образовање наставника,едукација, за њихову професионалну делатност,од огромног је значаја.Овај семинар је образовање за нов, другачији начин рада, за нову технологију и од кључног је значаја у наставничкој професији. Супервизијски семинар у трајању од два дана  односио се на конкретне и ефикасне начине да децу покренемо, заинтересујемо и активирамо.
Наставници су на претходном семинару добили задатак да осмисле сценарио, наставне ситуације које треба да покрену ученике на мисаону активност која ће водити ка реализацији образовног циља. Једна од значјних активности током семинара је посматрање видео записа часа и његова анализа  и дискусија након анализе. Овај семинар је изазов за наставнике да даље раде на себи и сопствени наставни рад промене и модернизују.

Прочитај

Ваведење Пресвете Богородице - дечија слава

Датум: 12. Decembar 2014 16:34 Категорија: Новости

У четвртак 4. децембра 2014.године, када Црква  Божија прославља Ваведење Пресвете Богородице, у Главинцима је прослављена дечија слава. Учешће у овој свечаности и својим присуством увеличали су ученици и учитељи ОШ ,,Радислав Никчевић“ у Главинцима. Славски колач је освештао свештеник Срђан Кандић.

Прочитај