Новости

СРЕЋАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Датум: 30. Avgust 2022 12:51 Категорија: Новости

Драги ученици Основне школе "Радислав Никчевић", 

Желимо вам успешан почетак нове школске године! Надамо се да ћете, као и до сада, бити вредни, марљиви ђаци, увек жељни нових знања и упорни да постигнете још боље резултате у учењу, на разним такмичењима, али и у спорту и у слободним активностима. Не заборавите да будете и добри другари једни другима, те да, када завршите основношколско образовање, из наше школе понесете - осим великог знања - и велики број пријатеља за цео живот!
Ми се сваке године изнова радујемо свом позиву да вас учимо и усмеравамо, да вам преносимо знања и да гледамо како растете и напредујете и дајете све од себе да и ваше породице и ваши наставници буду поносни на вас. 

Колектив ОШ "Радислав Никчевић"

Прочитај

JOYEUSES FÊTES

Датум: 01. Jul 2022 19:22 Категорија: Новости

Пријатан распуст желе вам ученици 5/1 и 6/2 разреда са наставницом француског језика, Биљаном Ђокић.
Прочитај

ПОСЕТА ПРЕДМЕТНИХ НАСТАВНИКА ОДЕЉЕЊИМА 4. РАЗРЕДА

Датум: 22. Jun 2022 20:32 Категорија: Новости

Ученици четвртог разреда у Мајуру и Колару, уз подршку својих учитељица, дочекали су своје будуће предметне наставнике који ће им предавати у петом разреду. Ученицима су своје предмете представили: наставница биологије Ивана Цоцић, наставница српског језика и књижевности Јелена Гавриловић Миликић, наставница математике Марија Милосављевић,  наставница географије Маријана Цветковић, наставница хемије Радица Јовановић, наставница информатике и рачунарства Мила Нешић, наставница физике Марија Алексић и наставник историје Стефан Сретеновић.

  

Прочитај

Угледни час: "ФРАНЦУСКА"

Датум: 22. Jun 2022 20:03 Категорија: Новости

Дана 27.5.2022. одржан је угледни час “Француска” - корелација француског језика и географије. Наставница француског језика, Биљана Ђокић и наставница географије, Ана Аиро су на занимљив начин са ученицима 6/2разреда, утврдиле најважније одлике француске привреде и туризма. Часу су присуствовале директорка школе, Верица Ивановић Јовановић и педагог школе, Весна Недељковић.
КЛИК НА СЛИКУ!

Прочитај

eTwining пројекат:"Албум мога завичаја"

Датум: 21. Jun 2022 22:17 Категорија: Новости

Ученици 3/1 разреда са учитељицом Ружицом Стојановић Ђорђевић завршили су још један пројекат. Све активности eTwining пројекта "Албум мога завичаја", који је трајао пуних седам месеци, пратило је путовање Албума завичаја који је у Мајурску школу стигао из Чачка. Након што је албум оплемењен подацима о нашем завичају и поздравом директора ОШ “Радислав Никчевић”, Верице Ивановић Јовановић, албум је кренуо пут Смедерева. Након путовања Албума до Грчке, Турске, Северне Македоније, Хрватске и Србије, ових дана албум завршава своје путовање, а наши ученици пуни нових сазнања, пријатељстава и искустава завршавају један диван пројекат на који смо итекако поносни.

Прочитај

ЗАВРШНИ ИСПИТ 2022.

Датум: 21. Jun 2022 13:47 Категорија: Новости

Завршни испит полажу сви ученици на крају осмог разреда основног образовања и васпитања, као и одрасли који стичу основно образовање у складу са законом којим се уређује образовање одраслих.
У школској 2021/2022. години, завршни испит се полаже у јунском року, и то 27, 28. и 29. jуна 2022. године, док одрасли који стичу основно образовање у складу са законом којим се уређује образовање одраслих, завршни испит полажу 28. јуна 2022. године. Изузетно, ученици који из оправданих разлога не приступе полагању завршног испита у јунском року, могу обавити завршни испит у августовском року, уз спровођење исте процедуре као у јунском року.
Ученици ће полагати завршни испит решавањем задатака у оквиру три теста: из предмета Српски језик, односно матерњи језик, из предмета Математика и комбинованог теста. Комбиновани тест испитује компетенције из природних и друштвених наука и обухвата садржај из наставних предмета Биологије, Географије, Историје, Физике и Хемије, као и опште компетенције заједничке за поједине природне и друштвене науке.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја организује припрему свих учесника за завршни испит (осим ученика осмог разреда), организује и спроводи завршни испит, а тестове припрема Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања.
Концепт завршног испита је утврђен 2010. године, са циљем да се обезбеде подаци о степену остварености општих и посебних стандарда постигнућа, односно образовних стандарда за крај обавезног образовања и васпитања, што је основа за вредновање квалитета обавезног образовања. У развоју концепта испита уважене су три његове главне функције – сертификациона, селекциона и евалуативна. Након обављеног испита сматра се да је ученик завршио основну школу и стекао право уписа у средњу школу, што значи да за овај испит није одређен минимум знања за полагање.
Тестови на завршном испиту садрже задатке којима се проверава оствареност образовних стандарда дефинисаних на три нивоа постигнућа – основном, средњем и напредном нивоу. Овим нивоима описују се захтеви различите тежине, когнитивне комплексности и обима знања, од једноставних ка сложеним.
 

Прочитај

УГЛЕДНИ ЧАС СРПСКОГ И ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА - ,,ШЕКСПИРОЛОГИЈА“

Датум: 15. Jun 2022 22:26 Категорија: Новости

У среду 08.06. 2022. године наставница српског језика и књижевности Јелена
Гавриловић Миликић и наставница енглеског језика Тамара Ивановић одржале су
угледни час у одељењу 8-1 под називом ,,Шекспирологија“.
Ученици су имали прилику да се упознају са основним елементима драме као и са
писцем Вилијемом Шекспиром који се у свету сматра ,,Краљем драме“.
Поред презентације коју су ученици припремили, они су највећа Шекспирова дела
приказали кроз глуму и казивање монолога.
У увом угледном часу уживали су и ученици и присутни гости.
КЛИК НА СЛИКУ!

Прочитај

Млади фудбалери одељења 1/1

Датум: 15. Jun 2022 16:23 Категорија: Новости

Млади фудбалери , ученици 1/1, на турнирима у фудбалу постигли су следеће резултате:
Тадија Јовановић - КУП ПРИЈАТЕЉА ЈАГОДИНЕ 2022. - прво место.
Страхиња Костић - Турнир у Ћићевцу, треће место.

  

Прочитај

Припрема завршног испита осмака уз подршку портала е-Вежбаоница

Датум: 13. Jun 2022 22:39 Категорија: Новости

За подршку ученицима осмог разреда у припреми за завршни испит Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, покренули су портал evezbaonica на коме ученици могу да решавају задатке и провере своје знање. 
На порталу ученици могу пронаћи задатке из седам предмета – српски језик/матерњи језик, математика, физика, хемија, биологија, географија и историја. Задаци су распоређени према тежини на три нивоа – основни, средњи и напредни ниво, а састављени су на основу образовних стандарда.
Портал
 evezbaonica.zvkov.gov.rs је креиран у сарадњи са е-Управом и професорима са Математичког факултета у Београду и Факултета организационих наука у Београду.


Прочитај

Посета ученицима четвртог разреда у Драгошевцу

Датум: 13. Jun 2022 17:56 Категорија: Новости

Наставница српског језика Ивана Јаковљевић, наставница математике Марија Ристић, наставница информатике и технике и технологије Мила Нешић и наставник историје Стефан Сретеновић посетили су ученике четвртог разреда у Драгошевцу, упознали са са њима и представили им предмете које предају.

  

Прочитај