Новости

Међународни дан борбе против вршњачког насиља

Датум: 28. Februar 2024 20:31 Категорија: Новости

Широм света се последња среда у фебруару обележава као Дан борбе против вршњачког насиља - Дан розе мајица. Наши ученици млађих разреда су овај дан обележили са својим учитељицама и још једном показали да је розе ипак cool,и за девојчице а и за дечаке.


Прочитај

Добро дошли, ђаци прваци!

Датум: 20. Februar 2024 10:37 Категорија: Новости

Драги будући прваци, добро дошли у Основну школу „Радислав Никчевић"  у Мајуру! 
Да ли сте спремни за узбудљиву школску авантуру у установи посвећеној вашем одрастању и знању?- Играјте се и учите! Откријте заједно с нама да учење може бити чаролија кроз различите игре и креативне активности. Сваки дан доносимо нове изазове и пуно радости!
- Наше учионице су попут чаробних светова! Од учења о диносаурусима до истраживања свемира и наше планете, свака лекција је права авантура, а после сваке пређене – постајете све већи малци генијалци!
- Упознајте нове другаре који воле да уче и истражују баш као и ви! Учење је још забавније када делите радост нових сазнања с пријатељима.
- Наши учитељи нису обични – они су прави хероји! Помоћи ће вам да савладате све изазове и откријете шта све можете!
- Поред учења, очекују вас и разне школске забаве, спортски догађаји, пројекти и много изненађења која ће вам улепшати сваки дан.
 
Ваша узбудљива школска прича почиње овде.
Придружите нам се у откривању чуда учења и забавите се у школи "Радислав Никчевић".
Пријавите се одмах, чекамо вас да постаните део наше школске породице!

Кликни на линк да погледаш промотивни видео: https://www.youtube.com/watch?v=xrQ2FalLTRA
 

Прочитај

Још једном "Заједно и безбедно"

Датум: 09. Februar 2024 14:09 Категорија: Новости

У оквиру пројекта "Заједно и безбедно" одржано је још једно предавање, овог пута за ученике 3. и 4. разреда. Предавачи су били ватрогасци, а тема овог предавања - "Безбедност деце у ванредним ситуацијама".


Прочитај

Професионална оријентација: Презентација Средње школе унутрашњих послова

Датум: 09. Februar 2024 13:50 Категорија: Новости

У оквиру програма професионалне оријентације, средње школе упознају ученике осмог разреда са условима за упис, начином остваривања образовно-васпитног рада и са могућностима које се нуде након завршетка школе. Ове године нашим осмацима прва се представила Средња школа унутрашњих послова "Јаков Ненадовић" из Сремске Каменице. 


Прочитај

Наши ученици у "Шетњи живота"

Датум: 09. Februar 2024 13:04 Категорија: Новости

Седми фебруар у свету се обележава као Међународни дан живота, а Вршњачки тим и Ученички парламент припремили су овим поводом занимљиву презентацију за ученике наше школе. 
У парку иза школе организована је такозвана "Шетња живота". На шест различитих "станица" стајали су чланови Вршњачког тима и Ученичког парламента, са транспарентима и причама које су сами истражили и припремили. 


кликни на слику да отвориш целу галерију


Овом интерактивном предавању присуствовали су сви ученици од 5. до 8. разреда, а током шетње су имали прилике да чују различите чињенице о важности третирања биљака и животиња, психичком и физичком здрављу људи и уопште - очувању планете Земље.

Прочитај

Светски дан без дуванског дима: Јабука уместо цигарете

Датум: 01. Februar 2024 10:46 Категорија: Новости

У свету се 31. јануара обележава Међународни  дан без дуванског дима, а тим поводом нашу школу посетили су волонтери Црвеног крста, који су ученицима од 6. до 8. разреда одржали предавање о штетности конзумирања цигарета.

 

 
Осим презентације и приче о овој теми, волонтери су нашим ученицима представили и рад Црвеног крста, позвали их да се - уколико желе - прикључе волонтерском тиму ове организације, а по завршетку предавања сви присутни добили су едукативне флајере и јабуку са поруком “Јабука у замену за цигарету”. 

Прочитај

Изложба фотографија "Мајур из мог угла"

Датум: 31. Januar 2024 12:58 Категорија: Новости

У холу ОШ "Радислав Никчевић" отворена је изложба фотографија "Мајур из мог угла". Аутори су чланови новинарске-фото секције из Мајура, а организатор изложбе наставница српског језика и књижевности и руководилац секције Јелена Гавриловић Миликић.Новинарска-фото секција за ученике од 5. до 8. разреда постоји већ шест година. 

Прочитај

Обележена школска слава у Мајуру: "Свети Саво, сви те воле!"

Датум: 30. Januar 2024 13:28 Категорија: Новости

И овог 27. јануара у матичној школи у Мајуру обележена је школска слава Свети Сава. Најпре је у јутарњим сатима одржана светосавска литургија у цркви у Мајуру, а потом је у холу школе обављено свечано сечење колача. Након тога, уследила је приредба коју су припремили наши ђаци од 1. до 8. разреда, заједно са својим учитељицама, вероучитељем и наставницом српског језика и књижевности.

Клик на видео: https://youtube.com/shorts/Kre1_-0rOuc?feature=share

Прочитај

Наши ђаци у новогодишњој хуманитарној приредби

Датум: 29. Januar 2024 13:01 Категорија: Новости

Крај прошле године обележило је више свечаних догађаја, а најзначајнији међу њима била је хуманитарна приредба у јагодинском Културном центру, одржана 25. децембра.
Донатор новогодишњих пакетића био је некадашњи ђак наше школе – господин Милан Јовановић, који данас живи и ради у Америци. Пакетиће су добила сва деца у хранитељским породицама на нивоу општине Јагодина,  као и сви корисници дневних боравака „Свети Трифун“ градског Центра за социјални рад, али и наши ђаци који су учествовали у приредби.

Прочитај

Савиндан - Коларе

Датум: 28. Januar 2024 00:13 Категорија: Новости

Прочитај