Новости

Мајка, најлепша бајка

Датум: 11. Mart 2024 19:25 Категорија: Новости

У нашој школи, поводом 8. марта, Дана жена, одржана је приредба под слогном ,,Мајка, најлепша бајка." Ученици млађих разреда са својим учитељицама обележили су овај датум и показали својим мамама и свом женском роду колики је њихов значај у нашем животу.

  

Прочитај

Осмомартовски поклони

Датум: 08. Mart 2024 21:48 Категорија: Новости

Слатки поклони за 8. март (теглице пуне слаткиша и цветићи од корпица за мафине) - рад ђака другог и четвртог разреда из Главинаца, уз малу помоћ учитељице Бојане Цоцић.

  

Прочитај

Приредба у Главинцима

Датум: 08. Mart 2024 21:45 Категорија: Новости

Данашњи празник, Дан жена, ђаци у Главинцима су обележили пригодним програмом за маме, баке, тетке... У припреми програма учествовале су учитељице Сања Ивковић Јевтић и Бојана Цоцић.


Прочитај

Угледни час "НАТО агресија на на СРЈ"

Датум: 04. Mart 2024 07:17 Категорија: Новости

У петак, 1.3.2024. године одржавањем угледног часа "НАТО агресија на СРЈ" обележено је 25 година од почетка напада НАТО-а на СРЈ. Наставници су коришћењем мултиперспективног приступа у настави приближили ученицима тему. У реализацији часа је учествовало 7 наставника (Стефан Сретеновић, координатор угледног часа, Јелена Гавриловић Миликић, Тамара Ивановић, Марија Алексић, Марија Милосављевић, Ивана Цоцић, Мила Нешић и остварена је корелација седам предмета (историје, српског језика и књижевности, енглеског језика, физике, математике, биологије и информатике и рачунарства). Током евалуације часа, присутни ученици су оценили час највећом оценом.
клик на слику!

Прочитај

Зимски сусрети учитеља

Датум: 04. Mart 2024 07:13 Категорија: Новости

У организацији Друштва учитеља,данас , 02.03.2024.године, одржано је још једно дружење са учитељима. Семинар који су наше учитељице похађале носи назив ,,Мале тајне наставника за подстицање успешности ученика."


Прочитај

Посета четвртацима у Главинцима

Датум: 01. Mart 2024 20:43 Категорија: Новости

У петак, 1. марта 2024. године, наставница математике Марија Ристић и наставница српског језика и књижевности Александра Живковић, посетиле су четвртаке у Главинцима. Упознале су се с њима и упутиле их на то шта ће учити кад буду дошли у нашу школу у Колару кад буду кренули у 5. разред.
клик на слику!

Прочитај

Дан розе мајица: Заједно против вршњачког насиља!

Датум: 29. Februar 2024 13:13 Категорија: Новости

Ученици ОШ "Радислав Никчевић" обележили су 28. фебруара Светски дан борбе против вршњачког насиља, познатији под именом Дан розе мајица. 

 


Чланови Вршњачког тима школе припремили су презентацију за ученике од 5. до 8. разреда и кроз њу су их ближе упознали са појмом вршњачког насиља, врстама вршњачког насиља, примерима, последицама, али и важношћу да се насиље пријави и спречи. 
Ученици од 1. до 4. разреда припремили су са својим учитељицама "розе пано" са кратким порукама против насиља. 


Прочитај

Шта се испитује тестирањем за полазак у први разред?

Датум: 29. Februar 2024 13:00 Категорија: Новости

Прочитај

Дан розе мајица

Датум: 29. Februar 2024 12:42 Категорија: Новости

Ученици првог и трећег разреда из Главинаца су са својом учитељицом Сањом Ивковић Јевтић и овог фебруара рекли стоп вршњачком насиљу! 


Прочитај

Национални дан књиге и Дан Народне библиотеке Србије

Датум: 28. Februar 2024 20:36 Категорија: Новости

Ученици 5-8. разреда у Мајуру и наставница српског језика и књижевности Јелена Гавриловић Миликић обележели су 28.02.2024. два значајна празника културе: ,,Национални дан књиге“ и ,,Дан Народне библиотеке Србије“. У библиотеци матичне школе наставница је одржала предавање о значају књиге за ментално здравље човека, за развој креативног мишљења, као и за културни и духовни напредак појединца и друштва; наведене су занимљивости из света науке које поткрепљују благотворност читања за целокупно психо-физичко здравље човека, посебно младих људи и деце. Део програма представљала је и дебата ученика на тему ,,Зашто (не) волим да читам“ током које су ученици као главне разлоге против читања навели одсуство концентрације, а већина је нагласила и незанимљивост књига из обавезне школске лектире. Ученици који воле читање су навели да их читање опушта, да им је занимљиво повезивање са јунацима и догађајима из књига јер осећају да нису усамљени у својим искуствима. Неки од предлога за читање су: ,,Ноћна школа“ К. Џ. Доерти, ,,Лето кад сам научила да летим“ Јасминка Петровић, ,,Ја сам Акико“ Стефана Митића … Анкета коју је наставница спровела показала је да највећи број ученика од 5. до 8. разреда као две најзанимљивије књиге из школске лектире бира дела: ,,Аги и Ема“ Игора Коларова и ,,Мој дека је био трешња“ Анђеле Нанети. Национални дан књиге обележен је и пригодним садржајем кроз вишегодишњи пројекат ,,Кутак за литерарни тренутак“ који реализује наставница српског језика и књижевности са члановима литерарне секције (али и са свим заинтересованим ученицима).
клик на слику!

 

Прочитај