Новости

Јесен у школи у Драгошевцу

Датум: 04. Oktobar 2022 20:56 Категорија: Новости

Златна јесен и вредне дечије ручице.
Прочитај

Европски дан језика - 26. септембар 2022.

Датум: 02. Oktobar 2022 23:07 Категорија: Новости

Европски дан језика се традиционално обележава у нашој школи сваке године 26. септембра. Ове године, идеје наставница језика у нашој школи – Јелене Гавриловић Миликић, Биљане Ђокић, Иване Јаковљевић и Тамаре Ивановић успешно су реализоване уз подршку библиотекара школе Милице Биорац и уз помоћ наших ученика - наши петаци су својим другарима представили реч ПРИЈАТЕЉСТВО на 27 европских језика у виду великог постера који су изложили у холу матичне школе, а у холу школе у Колару изложен је постер о језичким занимљивостима из целог света. Наставница енглеског језика је ученике у Колару упознала са новом дигиталном путописном књигом ,,Ларино језичко путовање кроз Европу“. На часовима француског језика ученици су имали прилику да чују популарне и познате музичке нумере на многим европским језицима и пробају да погоде на ком је језику одређена песма, а на часовима српског језика ученици су слушали о важности језичке културе и језичких разноликости.
,, Колико језика говориш, толико вредиш“ (латинска изрека)

клик на слику!

Прочитај

Обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе

Датум: 16. Septembar 2022 20:46 Категорија: Новости

Наставник историје Стефан Сретененовић подсетио је ученике осмог разреда на значај пробоја Солунског фронта, српском доприносу савезничкој победи у Првом светском рату и утисцима које су неустрашиви српски војници оставили на савезнике, а поводом обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе.
клик на слику!

Прочитај

Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Датум: 15. Septembar 2022 18:59 Категорија: Новости

Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, који се обележава 15. септембра, на датум када је 1918. године пробијен Солунски фронт, ученици трећег разреда са својом учитељицом Мајом Мићовић, на часу ликовне културе на пригодан начин обележили овај важан датум за нашу земљу.

  

Прочитај

Развијамо љубав према читању

Датум: 13. Septembar 2022 12:02 Категорија: Новости

Ученици II и IV разреда из Главинаца су са својом учитељицом Сањом Ивковић Јевтић уживали у посети библиотеци и позајмили жељену књигу. 


Прочитај

Призив Светог Духа за почетак нове школске године

Датум: 12. Septembar 2022 11:48 Категорија: Новости

У уторак 6. септембра 2022. године , служен је Призив Светог Духа, за почетак нове школске године, у храму Св. Романа у Мајуру. Молитви за срећан и благословен почетак школске године, присуствовали су ученици од првог до четвртог разреда, са вероучитељем Младеном Ристановићем, учитељицама Драганом Васиљевић Гетић, Мирославом Михајловић, Мајом Мићовић и Ружицом Стојановић Ђорђевић.
клик на слику!

Прочитај

Међународни дан писмености

Датум: 12. Septembar 2022 10:49 Категорија: Новости

Међународни дан писмености обележава се 8. септембра сваке године, почев од
1966, када је први пут обележен одлуком UNESKO-a.
Традиционално, и овог осмог септембра, у библиотеци матичне школе,
наставница српског језика и књижевности Јелена Гавриловић Миликић и
ученици 5-8.разреда у Мајуру обележили су Међународни дан писмености.
Ученици 6/1 разреда, у сарадњи са наставницом Јеленом, припремили су
угледну активност и кроз занимљиве презентације
,,Књиге”, ,,Настанак писма и језика” и ,,Занимљиви писци” прошли су кроз
историју настанка писма и језика, кроз приче о најмањој, највећој, најскупљој
књизи на свету, приче о не тако познатим, а великим писцима. У осталим
разредима наставница је организовала квиз знања на тему писмености.
клик на слику!

Прочитај

ПРИЈЕМ ПРВАКА У ГЛАВИНЦИМА

Датум: 05. Septembar 2022 14:02 Категорија: Новости

Прочитај

ПРВИ ДАН ШКОЛЕ - ЗА ПАМЋЕЊЕ

Датум: 05. Septembar 2022 13:33 Категорија: Новости

У Основну школу "Радислав Никчевић" у Мајуру овог 1. септембра закорачило је нових четрнаесторо ђака - ђака првака. Њих је испред школе дочекала директорка школе Верица Ивановић Јовановић, педагог Весна Недељковић, као и њихова учитељица Драгана Васиљевић Гетић. Након лепих речи добродошлице, али и исказаних жеља да у овој установи стекну много нових знања и вештина и проживе пуно лепих тренутака, прваци су ступили у салу Школе, где су их чекали ученици 2,3. и 4. разреда. Они су, заједно са својим учитељицама, били припремили пригодну представу за своје млађе другаре. 

Након приредбе, ђаци прваци су са учитељицом ушли у своју учионицу, а тамо их је, сваког на свом месту, сачекао и мали поклон добродошлице у виду свеске, оловке, балона и врећице са бомбонама. Упознавање са учитељицом је протекло добро, а најмлађи ђаци рекли су да се радују сваком новом школском дану, учењу и дружењу са новим другарима.

Прочитај

ДОБРО ДОШЛИ, ЂАЦИ ПРВАЦИ!

Датум: 30. Avgust 2022 13:08 Категорија: Новости

И ове године са неизмерном радошћу очекујемо наше нове, најмлађе ученике, ђаке прваке!
Желимо им да им школовање буде најлепше путовање, на коме ће стећи много знања, умења и вештина, али и узора и пријатеља потребних за срећан, успешан и испуњен живот. 

Колектив ОШ "Радислав Никчевић"Прочитај