Новости

Посета градском позоришту

Датум: 28. Oktobar 2022 22:55 Категорија: Новости

У оквиру 12. фестивала Дечијих и омладинских позоришних представа, ученици матичне школе и свих издвојених одељења, са својим учитељима, 27. октобра 2022. посетили су градско позориште. Ученици су уживали гледајући представу под називом,, Капетан Џон Пиплфокс и незамисливо артичко благо ".
клик на слику!

Прочитај

Дан отворених врата

Датум: 22. Oktobar 2022 07:40 Категорија: Новости

У петак, 21. октобра 2022. године у одељењу другог и четвртог разреда наше школе у Главинцима одржан "Дан отворених врата ". 
Тим поводом, учитељица Сања Ивковић Јевтић, колективно је позвала родитеље и организовала је радионицу на тему: "Доживљај школе". 

У пријатној атмосфери, разменили смо искустава, личне утиске... Родитељи су били и више него расположени за сарадњу а овакав начин рада се свима допао.

Прочитај

Јесен у Драгошевцу

Датум: 20. Oktobar 2022 18:32 Категорија: Новости

Шарени октобар са кофером пуним разног воћа, сочних плодова, дивног цвећа и деце која су најлепши дарови... Ученици 1. 2. и 4. разреда са учитељицом Горданом Марковић.
клик на слику!

Прочитај

Бирај право једи здраво!

Датум: 19. Oktobar 2022 21:10 Категорија: Новости

Поводом Дана здраве хране који се обележава 16. октобра и наша школа је дала пример шта је то правилна исхрана уз мото - Бирај право једи здраво! Организатор је била наставница биологије Јелена Панић као и ученици V, VI, VII и VIII разреда. Задатак ђака је био да науче шта је правилна исхрана као и да је неопходна довољна количина воде за здравље. Прво су учили о томе на редовној настави, а затим су имали прилику и да све то пробају!
клик на слику!

Прочитај

Светски дан здраве хране

Датум: 18. Oktobar 2022 11:37 Категорија: Новости

Ученици из Главинаца су на креативан начин обележили Светски дан здраве хране са својом учитељицом Сањом Ивковић Јевтић.

  

Прочитај

,,Шта ми треба да растем до неба?!''

Датум: 10. Oktobar 2022 16:11 Категорија: Новости

Ученици из Главинаца са учитељицом Сањом Ивковић Јевтић.


Поред љубави родитеља,игре,учења-потребни су нам и витамини. 
Данас смо правили природне сокове од воћа и уживали у дивним укусима! 
 

Прочитај

Тематски дан ,,Играмо се и учимо "

Датум: 09. Oktobar 2022 15:15 Категорија: Новости

У среду, 5.10.2022.год., оквиру Дечије недеље, у Матичној школи у Мајуру, организован тематски дан,, Играмо се и учимо ".Учитељи матичне школе организовали су заједничко дружење са учитељима и ученицима из свих издвојених одељења наше школе. Уживали смо у заједничком учењу кроз игру и дружење.
клик на слику!

Прочитај

Семинар ,,Настава која подстиче критичко мишљење и решавање проблема "

Датум: 09. Oktobar 2022 15:10 Категорија: Новости

Наша школа је учествовала у обуци за наставнике -Настава која подстиче критичко мишљење и решавање проблема.Кључне вештине које смо савладали на обуци су решавање проблема, развијање критичког мишљења код ученика, дигиталну писменост и креативност.


Прочитај

Европски школски дан спорта

Датум: 06. Oktobar 2022 20:26 Категорија: Новости

''Европски школски дан спорта'' (European School Sports Day) је део кампање NowWeMove (Покренимо се), коју реализује ISCA (Међународна Асоцијација за спорт и културу). Акција има за циљ да се по школама организују спортске активности, како би се друга деца заинтересовала и покренула свест о здравом стилу живљења кроз редовно бављење физичком активношћу у даљем периоду одрастања. 

Наша школа је била учесник ове манифестације и организовала такмичење у тенис-фудбалу и бадминтону, а након тога сви ученици од 5. до 8.разреда пешачили су у дужини од 2022м, ка планини Јухор, што симболично означава годину у којој се манифестација одржава.
Манифестацију су спровели наставници физичког васпитања Марина Димитријевић Дејковић и Топлица Андрејић.
клик на слику!

Прочитај

Сусретања

Датум: 05. Oktobar 2022 14:40 Категорија: Новости

Пројекат братимљења ОШ ,,Попински борци" из Врњачке Бање и ОШ ,,Радислав Никчевић" из Мајура, чији су идејни творци и координатори наставница српског језика и књижевности Јелена Гавриловић Миликић и наставник технике и технологије Ненад Радовановић, најављен је на Наставничком већу у августу 2022. године и део је Годишњег плана рада за школску 2022/2023. годину.
У оквиру тог ширег пројекта поменуто двоје наставника осмислило је школски пројекат ,,Сусретања - с обе стране Мораве" у који ће бити укључени наставници обеју школа 5-8. разреда. Тим поводом, у петак, 30.09.2022, у посети нашој школи била је делегација ОШ ,,Попински борци".
Делегације обеју школа укрстиле су своја професионална искуства и размениле корисна стручна знања; такође, већи део посете посвећен је раду обеју школа на пројекту и планирању даљих корака у раду. Најављено је и потписивање споразума/повеље о братимљењу које би требало да се реализује 13.10.2022. године у Врњачкој Бањи. 

  

Прочитај