Новости

Посета позоришту

Датум: 25. Mart 2024 20:19 Категорија: Новости

У организацији градског позоришта, наши ученици млађих разреда, посетили су позориште и одгледали представу ,,Пут по свету на тротинету."


Прочитај

Дан шарених чарапа

Датум: 21. Mart 2024 20:21 Категорија: Новости

Данас се широм света обележава Међународни дан особа са Дауновим синдромом. Симбол овог дана су шарене или распарене чарапе, јер се верује да их особе са Дауновим синдромом не могу правилно упарити.Ученици млађих разреда су са својим учитељицама обележили овај дан и дали подршку оболелој деци обувајући распарне чарапе и правећи наруквице са мотивима шарених чарапа. 

  

Прочитај

Дан шарених чарапа

Датум: 21. Mart 2024 20:18 Категорија: Новости

Ученици 1. и 3. разреда из Главинаца, са својом учитељицом Сањом Ивковић Јевтић, обележили су ,,Дан шарених чарапа". Са уживањем су креирали јединствене моделе чарапа као знак подршке особама са Дауновим синдромом. 


Прочитај

У петак и суботу пробни завршни за осмаке

Датум: 21. Mart 2024 11:54 Категорија: Новости

Пробни завршни испит за ученике осмог разреда биће одржан у петак, 22. марта у 12 сати и у суботу, 23. марта у 9 и у 11.30. 

У петак ће се осмаци у свим основним школама на територији Републике Србије опробати на тесту из математике, а у суботу најпре на тесту из српског језика, потом и на тесту из изабраног предмета из природних и друштвених наука за који су се раније определили. 

Пробни завршни испит организује Министарство просвете,са циљем да се види колико су ученици у овом тренутку спремни за завршни испит и на чему треба радити у наредном периоду, који је и финални део припрема. Пробни завршни је и симулација процеса завршног испита, где ученици пролазе кроз утврђене процедуре - време доласка, потребни прибор, поступање и правила пре, у време и након завршног испита и слично. 

Желимо успех нашим ученицима и надамо се да ће пружити свој максимум на овој провери знања! 

* ВАЖНО: Сви ученици треба да имају оверену ђачку књижицу, прибор за математику, графитну и хемијску оловку. 

Прочитај

СВЕТСКИ ДАН ЛАСТАВИЦА

Датум: 21. Mart 2024 06:53 Категорија: Новости

У сусрет пролећу, 19.март се у свету слави као Дан ластавица, предивних птица које својим доласком и цвркутом најављују пролеће. Ласте су одувек биле симбол љубави и младости. Дан ластавица, 1/1 одељење са учитељицом Ружицом Стојановић Ђорђевић, обележило је низом активности едукативног карактера, чији је циљ богаћење знања ученика и подизање свести везане за природно окружење. На часу света око нас ученици су одгледали презентацију о ластавицама, а на часу математике рађени су задаци у којима смо сабирали до 20 (слагалица). На часу српског језика прочитали смо песму „Ластавица“ и преписали је писаним словима, а после тога смо обојили ластавицу. Ученици су у атмосфери пролећа које долази, среће које ластавице симболизују и сами били срећни, радознали, мотивисани и креативни.


Прочитај

Посета четвртацима у Главинцима

Датум: 21. Mart 2024 06:46 Категорија: Новости

У понедељак, 18. марта 2024. године, наставник историје Стефан Сретеновић и наставница биологије Ивана Цоцић, посетили су ученике четвртог разреда у Главинцима. Упознали су се са њима и упутили их на то шта ће учити кад буду дошли у нашу школу у Колару кад буду кренули у 5. разред.


Прочитај

14-март Међународни дан математике и дан броја пи

Датум: 14. Mart 2024 20:56 Категорија: Новости

Међународни дан математике покренут је и подржан од Међународне математичке уније и УНЕСКО-а и циљеви су му промоција математике и њених лепота. За датум обележавања празника узет је 14. март.

Ученици математичке секције у Колару, заједно са наставницом математике Маријом Ристић, обележили су овај празник пригодном презентацијом и израдом паноа којим су на једноставан начин подсетили на значај математике и логичког мишљења у свакодневном животу.
клик на слику!

Прочитај

Математичко такмичење "Мислиша"

Датум: 14. Mart 2024 20:51 Категорија: Новости

Данас се у нашој школи одржава математичко такмичење "Мислиша". Циљ овог такмичења је популарисање математике, подстицање интересовања што већег броја ученика за математику, мотивисање ученика да математику уче са задовољством кроз решавање лепих и занимљивих задатака, развијање логичко-комбинаторних способности ученика, ширење математичке културе код младих, подстицање ученика на дубље усвајање садржаја школске математике и мотивисање за учешће на другим такмичењима. Свим ученицима желимо пуно успеха у решавању задатака!
клик на слику!

Прочитај

Представљање Средње Пољопривредно-ветеринарске школе ученицима 8. разреда

Датум: 11. Mart 2024 19:39 Категорија: Новости

У оквиру програма професионалне оријентације, средње школе упознају ученике осмог разреда са условима за упис, начином остваривања образовно-васпитног рада и са могућностима које се нуде након завршетка школе. Дана, 11.3.2024. године наше ученике осмог разреда посетили су представници Средње Пољопривредно-ветеринарске школе у Рековцу.

  

Прочитај

Приредба у Колару - обележање 8. марта

Датум: 11. Mart 2024 19:34 Категорија: Новости

Прочитај