НАШИ УЧЕНИЦИ НА 33. КРОСУ „КРОЗ СРБИЈУ“

Датум: 27. Septembar 2023 13:23 Категорија: Новости

У петак, 22. септембра, у школама широм наше земље спроведена је традиционална спортско-образовна манифестација – крос РТС-а „Кроз Србију“. Манифестацији су се прикључили и ученици ОШ "Радислав Никчевић".
Слоган овогодишњег кроса, који је одржан по 33. пут, гласио је „Спорту и школи ДА. Странпутици, улици, насиљу и дроги НЕ“.



клик на слику!


Како у матичној школи у Мајуру, тако и у издвојеним одељењима у Колару, Главинцима, Драгошевцу и Медојевцу, наставници разредне наставе и наставнице физичке културе спровели су манифестацију Крос РТС-а "Кроз Србију". Трчало је укупно 168 ученика од 1. до 8. разреда.

У категорији дечака петог и шестог разреда, најбржи су били Павле Здравковић (6/1), Мијат Станковић (6/1) и Милош Петковић (6/1), а међу седмацима и осмацима унапред одређену трасу најбрже су претрчали Виктор Јанковић (8/2), Огњен Аранђеловић (7/2) и Лазар Спасић (7/2).
У категорији девојчица петог и шестог разреда, најбрже су трчале Јована Марковић (6/2), Марина Аранђеловић (6/2) и Анђелија Милошевић (6/2), а у женској категорији седмог и осмог разреда – Андријана Ристић (8/2), Петра Вучић (8/2) и Анђелија Цвејић (7/2).