Такмичења

ТАКМИЧЕЊА У 2023/24.

- На Општинском такмичењу рецитатора "Песниче народа мог" нашу школу представљали су ученици: Алекса Јовановић 3/2 (добио је похвалу), Дуња Јовановић 4/2, Сара Станковић 7/1 и Лана Ракић 7/1.

- На Окружном такмичењу из технике и технологије учествовао је ученик 5/1 разреда, Виктор Стефановић. 

- На Окружном такмичењу из српског језика и језичке културе нашу школу представљале су ученице Петра Вучић 8/2 и Елеонора Стојановић 8/1.

- На Окружном такмичењу из француског језика нашу школу представљала је ученица 6/1 разреда, Нађа Ивковић.

- На Општинском такмичењу из историје нашу школу представљао је ученик 6/1 разреда, Михајло Дејановић.

- На Општинском такмичењу у атлетици, одржаном 18. марта на Фудбалском стадиону у Јагодини, ученици наће школе постигли су следеће резултате: Михајло Максимовић 8/1 - прво место у трци на 800 метара, Јована Марковић 6/2 - прво место у трци на 300 метара. Јована и Михајло су тиме изборили пласман на окружно такмичење. Прво место су освојили и ученици Огњен Аранђеловић из 7-2 и Илија Здравковић, Филип Костић и Миљан Станковић из 8-1, који су били најбржи у дисциплини штафета 4x100 метара.

- На Општинском такмичењу из биологије нашу школу представљали су ученици: Марта Гајић 8/2, Миљана Радисављевић 8/2, Сара Станковић 7/1, Мила Обрадовић 6/1 и Никола Кларић 6/1.

- На Општинском такмичењу из хемије нашу школу представљала је ученица Елеонора Стојановић 8/1.

- На Окружном такмичењу из математике учествовали су ученици наше школе: Алекса Јовановић - 3. разред школе у Главинцима, Лука Пљеваљчић 8/1.

- На Општинском такмичењу из верске наставе наша екипа заузела је треће место и пласман на Окружни ниво такмичења. Екипу су чинили: Емилија Стефановић 7/1, Михајло Дејановић 6/1 и Доротеа Весић 5/1.

- На Окружном такмичењу из енглеског језика нашу школу представљао је ученик 8/1 - Михајло Крстић.

- На Општинском такмичењу из географије учествовале су ученице 8/2 разреда: Петра Вучић и Андријана Ристић.

- На Општинском такмичењу из српског језика и језичке културе ученици наше школе постигли су следеће резултате: Петра Вучић 8/2 - 2. место и пласман на Окружно такмичење, Елеонора Стојановић 8/1 - 3. место и пласман на Окружно такмичење.

- На Општинском такмичењу из технике и технологије ученици наше школе постигли су следеће резултате: Виктор Стефановић 5/1 - 3. место и пласман на Окружно такмичење, Дототеа Весић 5/1 - учешће.

Ученица седмог разреда наше школе Анастасија Милановић освојила је треће место на ликовном конкурсу Министарства просвете "Игра и другарство на крилима поштовања и уважавања".

- На Општинском такмичењу из физике, одржаном 24.2.2024. године, ученици наше школе постигли су следеће резултате: Михајло Kрстић 2. место, Лука Пљеваљчић 3. место, Елеонора Стојановић похвала и Елена Миленковић похвала.

- На Општинском такмичењу - Књижевна олимпијада нашу школу представљала је ученица 8/1 разреда, Елеонора Сојановић.

- На Општинском такмичењу из француског језика нашу школу представљала је ученица 8/1 разреда, Елеонора Стојановић. 

- На Општинском такмичењу из енглеског језика ученик 8/1 разреда, Михајло Крстић освојио је 3. место и пласман на Окружно такмичење.

- На спортској манифестацији - Буди део игре, чувајмо планету, екипа наше школе освојила је прво место.

- На Општинском такмичењу из математике ученица наше школе Теодора Крстић 6/1 освојила је трећу награду, ученик Лука Пљеваљчић 8/1 освојио је похвалу.


ТАКМИЧЕЊА У 2022/23.

На Окружном такмичењу из верске наставе, одржаном 2. априла 2023., нашу школу су представљали Емилија Стефановић VI/1, Милица Кларић и Давид Николић VIII/1. Наши ученици су заузели треће место и пласирали се на републичко такмичење.

Окружно такмичење из познавања француског језика за ученике 6.разреда, одржано је 26.03. у ОШ " Стеван Јаковљевић" у Параћину. Нашу школу су представљале Николина Костић, Емилија Стефановић (6/1) и Јана Илић (6/2) и показале солидно знање.


- На Окружном такмичењу из немачког језика ученица 8/1 разреда. Лена Радивојевић, освојила је пласман на Републичко такмичење.

- На Окружном такмичењу из хемије одржаном у Деспотовцу нашу школу представљала је ученица 7/1 разреда, Елеонора Стојановић. 

- На Окружном такмичењу из математике одржаном у ОШ "Стеван Јаковљевић" у Параћину наша ученица 5/1 разреда, Теодора Крстић, освојила је друго место, а ученик 7/1 разреда, Лука Пљеваљчић, освојио је треће место.


- На Општинском такмичењу из верске наставе, одржаном 12. марта 2023. године, ученици наше школе: Емилија Стефановић 6/1, Милица Кларић 8/1 и Давид Николић 8/1, освојили су прво место и пласман на Окружно такмичење. 

- На Општинском такмичењу из географије, одржаном 12. марта 2023. године у Основној школи "Горан Остојић", нашу школу представљале су ученице одељења 7/2: Петра Вучић, Миљана Радисављевић и Андријана Ристић. 

- На Окружном такмичењу из физике, одржаном 11. марта 2023. године, ученик Лука Пљеваљчић 7/1 освојио је друго, а ученик Михајло Крстић 7/1 треће место.

- На Општинском такмичењу из историје одржаном 26.2.2022. године одржаном у ОШ "Рада Миљковић" нашу школу представљали су ученици Михајло Дејановић, Павле Здравковић  Андријана Ристић и Ива Стојковић.

- На Општинском такмичењу из хемије, одржаном 25. фебруара 2023. ученица 7/1, Елеонора Стојановић, освојила је друго место и пласман на Окружно такмичење.

- На  Општинском такмичењу из српског језика и језичке културе, одржаном 25.02.2023, нашу школу представљали су Теодора Крстић 5/1,  Михајло Крстић 7/1, Елеонора Стојановић 7/1 и Петра Вучић 7/2 - освојено 2. место и пласман на Окружно такмичење.

- На државном школском такмичењу у пливању, одржаном 21. фебруара 2023. године у Нишу, нашу школу представљала је ученица 7/1 разреда, Елеонора Стојановић.

- На Општинском такмичењу из физике одржаном 11. фебруара 2023. године, ученици наше школе постигли су следеће резултате: Лука Пљеваљчић 7/1 - треће место, Михајло Крстић 7/1 - треће место, Елена Миленковић 6/1 - похвала.

- На Општинском такмичењу из страних језика одржаном 4. и 5. 02. 2023. године у ОШ ,,17. октобар“ нашу школу представљали су ученици 8. разреда из Мајура и Колара: Енглески језик – Лена Радивојевић 8/1 и Лазар Петровић 8/2, Француски језик – Ана Костић 8/2 и Милица Јанковић 8/2 и Немачки језик – Лена Радивојевић 8/1 (освојено 3. место и пласман на окружно такмичење).

- На Општинском такмичењу из математике, одржаном 2. фебруара 2023. године, ученици наше школе постигли су следеће резултате: Огњен Веселиновић 4/1 - похвала, Теодора Крстић 5/1 - 2. место, Лука Пљеваљчић 7/1 - похвала, Емилија Стефановић 6/1 - похвала.

На Републичком такмичењу у стрељаштву, одржаном 23. новембра 2022. године у Смедереву, наши ученици су као екипа заузели 6. место.

8. октобра 2022. године одржано је Окружно такмичење у стрељаштву. Ученици 8/1 разреда, Виктор Вукадиновић, Михајло Стојановић и Давид Николић, освојили су 1. место екипно и пласман на Републичко такмичење. Појединачни резултати ученика су: 2. место - Виктор Вукадиновић и 3. место - Михајло Стојановић.

- На Општинском такмичењу у стрељаштву, одржаном 21. октобра 2022. године у Јагодини, ученици наше школе, у саставу Давид Николић, Виктор Вукадиновић  и Михајло Стојановић одељења 8/1, заузели су 1. место екипно и пласирали се на окружно такмичење.

На Окружном такмичењу у пливању, одржаном 20.10.2022. године, ученица 7/1 Елеонора Стојановић освојила је 1. место у дисциплини - прсно 50м и пласирала се на републичко такмичење.


ТАКМИЧЕЊА У 2021/22. ГОДИНИ

- На Општинском такмичењу рецитатора ,,Песниче народа мог", одржаном 14. априла 2022. године у Културном центру, нашу школу представљале су ученице Нађа Ивковић 4/1 и Теодора Јовановић 2/1 , у категорији млађих такмичара, и Милица Кларић 7/1  и Петра Вучић 6/2 , у категорији старијих такмичара.

- На Окружном такмичењу из верске наставе, одржаном 9. априла 2022. године, нашу школу представљали су ученици:  Емилија Стефановић 5/1, Милица Кларић 7/1 и Немања Костић 8/1 и у генералном пласману заузели 4. место.

- На Окружном такмичењу из енглеског језика, одржаном 10. априла 2022. године, ученик 8/1 Владимир Стојановић освојио је 4. место.

- Ученица Марија Милић V/2 из Колара освојила је награду на ликовном конкурсу на тему "Био једном један ... "

На Општинском такмичењу из биологије, одржаном 10. априла 2022. године у ОШ"Рада Миљковић", нашу школу представљале су ученице 5/1 разреда Анастасија Милановић и Дуња Радосављевић.

- На Општинском такмичењу "Шта знаш о саобраћају", одржаном 9. априла у ОШ"Милан Мијалковић" у Јагодини, нашу школу представљали су следећи ученици: Анастасија Милановић 5/1, Лана Мијалковић 6/1, Лена Радивојевић 7/1 и Филип Костић 6/1.

- На Окружном такмичењу из српског језика и језичке културе, одржаном 9. априла у Свилајнцу,  ученица Елеонора Стојановић 6/1 освојила је 3. место.

На Окружном такмичењу из француског језика, одржаном 27. марта 2022. у Свилајнцу, нашу школу представљале су ученице:
Елеонора Стојановић 6/1, Петра Вучић 6/2 и Анђелина Пантовић 6/2.


На Општинском такмичењу из историје, одржаном 20. марта у Основној школи "Милан Мијалковић", нашу школу представљали су ученици 8/1 разреда Немања Костић и Марко Ковачевић.

На Општинском такмичењу из географије, одржаном 19. марта у Основној школи "Љубиша Урошевић" у Рибару, ученик 8/1, Немања Костић, освојио је друго место и пласман на Окружно такмичење.

На Општинском такмичењу из француског језика које је одржано 6.3.2022. у ОШ ,,17. октобар“, нашу школу представљали су ученици 8. разреда Јулија Маринковић и Виктор Станковић.


-  У четвртак, 10.03.2022. године, у организацији математичког друштва „Архимедес“ из Београда, одржано је математичко такмичење „Мислиша“. На такмичењу су учествовали ученици млађих и старијих разреда из Мајура, Колара и Главинаца.

На Окружном такмичењу из математике, одржаном 12. марта 2022. године у ОШ „Стеван
Јаковљевић“ у Параћину, нашу школу представљали су ученици Лука Пљеваљчић 6/1 и Емилија Стефановић 5/1.
Ученик Лука Пљеваљчић добио је похвалу. 

- На Општинском такмичењу из технике и технологије, одржаном 11. марта 2022. у основној школи "Рада Миљковић", ученик осмог разреда Матија Радосављевић заузео је 5. место.

- На Општинском такмичењу из енглеског језика, одржаном 5. марта у Основној школи "17 октобар", ученици наше школе постигли су следеће резултате: Виктор Станковић 8/1 - 4. место и Владимир Стојановић 8/1 - 3. место (пласман на Окружно такмичење).

- У суботу 5. марта одржано је Општинско такмичење из верске наставе. Нашу школу су представљали Емилија Стефановић 5/1, Милица Кларић 7/1 и Немања Костић 8/1. Ученици су се пласирали у наредни ниво такмичења.

- На Општинском такмичењу из српског језика и језичке културе, одржаном 26.2.2022. ОШ "17. октобар", ученици наше школе остврарили су следеће резултате: 

- Елеонора Стојановић 6/1 - 3. место и пласман на Окружно такмичење,
- Михајло Крстић 6/1 - учешће и
- Петра Вучић 6/2 - учешће


На Републичком такмичењу у пливању, одржаном 1.3.2022. у Крагујевцу, нашу школу представљале су ученице Елеонора Стојановић 6/1 и Теодора Стојановић 8/1.

На Општинском такмичењу из математике, одржаном 20.фебруара 2022. године у ОШ „Милан Мијалковић“ у Јагодини, наши ученици млађих разреда остварили су следеће резултате:
 
- Виктор Стефановић (3/1 разред) треће место
- Матија Веселиновић (3/1 разред) треће место
 
- Теодора Крстић ( 4/1 разред) треће место
- Нађа Ивковић( 4/1 разред) похвала
- Mихајло Димитријевић(4/3 разред) похвала
 
Ученици, Доротеи Весић (3/1 разред), такође, честитамо на учешћу и постигнуом резултату.


- На Општинском такмичењу из математике, одржаном 20.фебруара 2022. године у ОШ „Бошко Ђуричић“ у Јагодини, наши ученици старијих разреда остварили су следећи пласман:
- Лука Пљеваљчић (6. разред) друго место
- Елеонора Стојановић (6. разред) треће место
- Михајло Крстић ( 6. разред) похвала
- Емилија Стефановић ( 5.разред) похвала
Ученицима Анастасији Милановић (6.разред) и Матији Радосављевић (8. разред), такође,
честитамо на учешћу и постигнутим резултатима.

- На Општинском такмичењеу из физике, одржаном 5.2.2022. године, ученици 6. разреда наше школе постигли су следеће резултате: 
Лука Пљеваљчић - 2. место, Елеонора Стојановић - 2. место, Михајло Крстић - похвала.


- На наградном конкурсу Народне библиотеке "Радислав Никчевић" са темом "Зима" ученица Доротеа Весић освојила је прво место. 


- На Републичком такмичењу у стрељаштву ученици наше школе освојили су 2. место: 
Виктор Вукадиновић, Давид Николић, Михајло Стојановић.

- На окружном такмичењу у стрељаштву, одржаном 29.102021. године, у Јагодини ученици наше школе,
Давид Николић, Виктор Вукадиновић и Михајло Стојановић, заузели су 1.место екипно и пласирали се на републичко такмичење.


- На окружном такмичењу у пливању одржаном 26.10.2021. године у Параћину ученице наше школе освојиле су :
Теодора Стојановић 8/1 - 1. место  краул 50м
Елеонора Стојановић 6/1 - 1. место прсно 50м
Обе ученице пласирале су се на републичко такмичење.

- На општинском  такмичењу у стрељаштву, одржаном 19.10.2021. године, ученици наше школе:
Давид Николић
Виктор Вукадиновић
Михајло Стојановић
заузели су 1.место екипно и пласирали се на окружно такмичење.
Појединачно :
Михајло Стојановић 2.место
Давид Николић 3.место
Виктор Вукадиновић 4.место


ТАКМИЧЕЊА У 2020/21. ГОДИНИ

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ


У недељу, 25. априла 2021. у ОШ "Момчило Поповић Озрен" у Параћину одржано је Окружно такмичење из математике.
Ученица 4/1 разреда, Емилија Стефановић, освојила је треће место. 


ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

Школско такмичење рецитатора је ове године реализовано на даљину.
Жири у саставу Маја Мићовић, библиотекарка, Марија Тодоровић, наставница српског језика и књижевности, Јелена Гавриловић Миликић, наставница српског језика и књижевности, једногласно је одлучио да ће на Општинском такмичењу рецитатора ,,Песниче народа мог" ( које ће се такође реализовати на даљину) нашу школу представљати следећи ученици:
Доротеа Весић 2/1
Петар Марковић 2/1
Мила Обрадовић 3/1
Елеонора Стојановић 5/1
Андрија Пантић 7/2.
 
ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

На Општинском такмичењу из математике одржаном 28.2.2021. године у ОШ"Рада Миљковић" за старије разреде и у ОШ "Милан Мијалковић" за млађе, учествовали су следећи ученици наше школе:
Ивковић Нађа 3/1, друго место
Крстић Теодора 3/1
Емилија Стефановић 4/1
Пантић Андрија 7/2
Стојановић Елеонора 5/1

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ЗНАЊУ СТРАНИХ ЈЕЗИКА

На Општинском такмичењу у знању страних језика одржаном 20 и 21.2.2021. године у ОШ "Горан Остојић", учествовали су ученици 8. разреда наше школе.

ФРАНЦУСКИ ЈЕЗИК, 20.2.2021.
1. Ива Димитријевић 8/1
2. Анђела Вучић 8/2
3. Милена Костић 8/1

ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК, 21.2.2021

1. Милена Костић 8/1


ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У СТРЕЉАШТВУ

На Државном првенству у стрељаштву, ученици наше школе освојили су 4. место.

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У СТРЕЉАШТВУ

На Окружном такмичењу у стрељаштву, дечаци наше школе су освојили 1. место екипно. 
Ученик Виктор Вукадиновић освојио је друго место. 
Као екипа пласирали су се на Републичко такмичење.


ТАКМИЧЕЊА У 2019/20. ГОДИНИ

ТАКМИЧЕЊЕ У СТОНОМ ТЕНИСУ

7. октобра 2019. године у хали спортова одржано је такмичење у стоном тенису. Учествовали су ученици седмог разреда: ЛАЗАР ЈЕВРЕМОВИЋ, СТЕФАН РАЈКОВИЋ и ЛУКА ЂОРЂЕВИЋ.
 
ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У ПЛИВАЊУ

Окружно такмичење у пливању одржано је 19.11.2019. године. Наше ученице ТЕОДОРА 
СТОЈАНОВИЋ 6/1 И ЕЛЕОНОРА СТОЈАНОВИЋ 4/1  освојиле су прво и друго место.
 
ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

7. децембра 2019. године одржано је Општинско такмичење из математике. Наши ученици су постигли следеће резултате:
Елеонора Стојановић 4/1 - 2. место
Михајло Крстић 4/1  -  3. место
Урош Костић 4/1  и Лука Пљеваљчић 4/1  – похвале
Андрија Пантић 6/2 – похвала

ЛИТЕРАРНО ТАКМИЧЕЊЕ "ЈАРА ЛАБУД"

Наша ученица АНЂЕЛА СОКОЛОВИЋ 8/1 освојила је прво место за основце на литерарном такмичењу "Јара Лабуд".


 23. КАДЕТСКО ПРВЕНСТВО ЈАГОДИНЕ У ШАХУ 

Наши ученици су постигли следеће резултате:
Николина Радосављевић 8/1 - 3. место
Антонела Милошевић 6/1 - 3. место
Сара Антић 6/1 - 3. место
Матија Радосављевић 6/1 - 4.место


ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФРАНЦУСКОГ ЈЕЗИКА

22. фебруара 2020. године је у ОШ "Рада Миљковић" одржано Општинско такмичење из француског језика. Нашу школу представиле су ученице 8-1 разреда :

Теодора Савић - освојила је 2. место и пласман на Окружно такмичење,
Викторија Милетић - освојила је 3. место и
Анђела Соколовић - освојила је 8 место.


ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФИЗИКЕ

У недељу, 23. фебруара, у основној школи "17. октобар", одржано је Општинско такмичење из физике. Нашу школу представљао је ученик 6-1,  Матија Радосављевић и добио похвалу.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

У недељу, 23. фебруара, у основној школи "Рада Миљковић", одржано је Општинско такмичење из енглеског језика. Нашу школу представљала је ученица 8-2 разреда -  Марија МладеновићОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У КЛИЗАЊУ

Општинско такмичење у клизању одржано је 2. марта 2020. године. Ученици наше школе постигли су следеће резултате:
Виктор Станковић 6/1 - треће место
Мина Милосављевић 2/1 - четврто место
Мијат Станковић 2/1 - четврто место
Миљан Станковић 4/1 - шесто место и
Јован Зафировић 7/1 - осмо место.
Као екипа освојили смо пето место.


ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ФУДБАЛУ

На Општинском такмичењу у фудбалу, одржаном 4. марта 2020. године у Спортској хали , ученици наше школе освојили су четврто место.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У АТЛЕТИЦИ

У петак, 6. марта 2020. године, на Општинском такмичењу у атлетици, ученици наше школе постигли су следеће резултате:
Матија Радосављевић 6/1 - друго место, 60м
Виктор Станковић 6/1 - друго место, 300м
Анђела Стаменковић 8/1 - друго место, кугла
Габријела Велојевић 6/1 - друго место, 300м
Сара Антић 6/1 - треће место 300м

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ


У недељу, 15. марта, на Општинском такмичењу из историје , ученица 8/1 разреда, Теодора Савић освојила је 3. место и пласман на Окружно такмичење.


ТАКМИЧЕЊА У ШКОЛСКОЈ 208/2019. ГОДИНИ


Ученици који су освојили прво место на ,, Светосавском квизу" 26.1.2018. године у ОШ,, Горан Остојић" су:
- Вељко Петровић 5-1
- Зорана Николић 6-1
- Марија Миленковић 7-1
- Милена Милошевић 8-1

Ученица Милена Милићевић 7-1 ушла је у финале рецитовања на ,, Светосавском квизу".

На литерарном тамичењу ,, Јара Лабуд" у организацији Народне библиотеке ,, Радислав Никчевић" у Јагодини учествовали су следећи ученици:
- Бојана Ивановић 7-1
- Милена Милићевић 7-1
- Анђела Соколовић 6-1; треће место.

Ученик осмог разреда Дамјан Миладиновић  8-1 је освајач многобројних награда у стрељаштву.

Ученице Елеонаора 2-1 и Теодора 4-1 Стојановић су на тамичењима у пливању освојиле бројне награде.

У току школске године наши ученици су учествовали и постигли разултате на разним општинским и регионалним такмичењима:
 

1.Општинско такмичење из српског језика и језичке културе:
 
Теодора Савић 6-1 Друго место пласман на окружно
Марија Миленковић 7-1 Треће место пласман на окружно
Анђела Пљеваљчић 7-1 Треће место пласман на окружно
Милена Милошевић 8-1 учешће
Катарина Мијалковић 8-1 учешће
 
2.Општинско такмичење рецитатора:
 
Михајло Крстић 2-1 учешће
Сара Антић 4-1 учешће
Марија Миленковић 7-1 Треће место
Никола Костић 8-1 Друго место пласман на окружно
 
3.Књижевна олимпијада:
 
Марија Миленковић 7-1 Треће место општинско, друго место окружно
 
4.Литерарни конкурс „Јара Лабуд“
 
Анђела Соколовић 6-1 Треће место
 
5.Општинско такмичење из математике:
 
Зорана Николић 6-1 Друго место, Треће место окружно
Теодора Савић 6-1 – похвала
Анђела Пљеваљчић 7-1 Друго место
Огњен Стаменковић 7-1 Треће место
Немања Костић 4-1 Треће место
Матија Радосављевић 4-1 – похвала
Андрија Пантић 4-4 Друго место пласман на окружно
Давид Николић 3-1 – Треће место
Симона Милановић 3-1 – учешће
Емилија Златковић 3-1 – учешће
 
6.Такмичење „Мислиша“ и „Кенгур без граница“
 
7.Општинско такмичење из страних језика:
 
Енглески језик: Мирјана Младеновић 8-2 – учешће
Француски језик: Милена Милошевић 8-1 – Треће место
                           Јелена Ђорђевић 8-1 – учешће
                           Мирјана Младеновић 8-2 – учешће
 
8.Франкофонија:
 
Сара Рацић 7-1 учешће
Марија Миленковић 7-1 учешће
Анђела Пљеваљчић 7-1 учешће
Милена Милићевић 7-1 учешће
Мирјана Младеновић 8-2 Прво место
Милица Кларић 3-1 учешће
Емилија Златковић 3-1 учешће
Мартина Петровић 3-1 учешће
Сара Палочевић 3-1 учешће
Анђела Трајковић 3-1 учешће
Андријана Стојановић 3-1 учешће
Сара Антић 4-1 учешће
Јулија Маринковић 4-1 учешће
 
9.      Општинско такмичење из географије:
 
Лазар Рошковић 7-1 – Друго место пласман на окружно
Милена Младеновић 8-2 – Друго место пласман на окружно, учешће на републичком
 
 
10.Општинско такмичење из историје:
 
Вељко Петровић 5-1 учешће
Алекса Милошевић 5-2 учешће
Теодора Савић 6-1 Прво место пласман на окружно
Анђела Стаменковић 6-1 учешће
Лазар Рошковић 7-1 учешће
Анђела Младеновић 7-1 учешће
Андријана Станковић 8-1 учешће
 
11.Општинско такмичење из биологије:
 
Зорана Николић 6-1 учешће
Невена Младеновић 6-2 учешће
Анђела Стаменковић 6-1 учешће
Александра Јовановић 7-1 учешће
Марија Миленковић 7-1 учешће
Милена Милићевић 7-1 учешће
 
12.Општинско такмичење из физике:
 
Невена Младеновић – похвала
 
13.Општинско такмичење из веронауке:
 
Квиз: Вељко Петровић 5-1 Прво место
          Зорана Николић 6-1 Прво место
         Марија Миленковић 7-1 Прво место
         Милена Милошевић 8-1 Прво место
Рецитал: Милена Милићевић 7-1 Учешће
Појање: Јулија Маринковић Учешће
               Сара Антић Учешће
               Милица Кларић Учешће
               Емилија Златковић Учешће
 

14.    Државно такмичење у стрељаштву:
 
Дамјан Миладиновић 8-1 Треће место
Општинско и окружно такмичење Прво место
 
15.Општинско такмичење у клизању:
 
Андреа Симић 1-2 учешће
Виктор Станковић 4-1 учешће
Емилија Златковић 3-1 учешће
Марко Николић 5-1 учешће
Стефан Мирковић 8-1 учешће
Јелена Ђорђевић 8-1 учешће
 
16.Дворанско атлетско првенство за основне школе:
 
Филип Матејић 8-1 бацање медицинке Треће место
Љубиша Ивковић 8-1 бацање медицинке учешће
Алекса Стојановић 7-1 скок у даљ учешће
 
17. Џудо:
 
Филип Матејић 8-1
 
18.Општинско такмичење у пливању:
 
Елеонора Стојановић 2-1 Друго место
Теодора Стојановић 4-1 Прво место
 
19.Маратон:
 
Антонела Младеновић 4-1 Учешће
Велојевић Габријела 4-1 Учешће
Тодоровић Филип 4-1 Учешће
Станковић Виктор 4-1 Учешће
Златковић Емилија 3-1 Учешће
Јевремовић Лука 3-1 Учешће
 
20.Пролећни крос РТС-а (учествовали сви ученици школе)

21.Такмичење у плесу:
 
Андријана Стојановић 3-1 Треће место
Мартина Петровић 3-1 Треће место
Емилија Златковић 3-1 Треће место
Милица Кларић 3-1 Треће место
Анђела Трајковић 3-1 Треће место
Сара Палочевић  3-1 Треће место
Николина Костић 1-1 Прво место
Елена Миленковић 1-1 Прво место
 
22.Фудбалери:
 
Лука Миловановић 5-1
Лука Милојевић 5-1
Јован Зафировић 5-1
Давид Веселиновић 6-1
Лука Ђорђевић 6-1
Немања Јевтић 7-1
Стеван Палочевић 7-1
Никола Милојевић 8-1
Милош Миладиновић 8-1
Андрија Јевтић 8-1
Марко Миљковић 8-1
Стефан Мирковић 8-1
Немања Костић 8-1
Љубиша Ивковић 8-1
Илија Ђорђевић 8-1
Лука Симић 8-1
Саша Станковић 8-1

 


Такмичења у 2018/19. години

Општинска

Књижевна олимпијада 


У недељу, 03.03.2019. године, у ОШ ,,17. октобар” у Јагодини, одржано је такмичење Књижевна олимпијада - општински ниво. На овом такмичењу учествовале су ученице 7/1 Теодора Савић, Зорана Николић и Анђела Соколовић и ученица 8/1 Марија Миленковић предвођене наставницом српског језика Јеленом Гавриловић Миликић.
Ученица Теодора Савић 7/1 освојила је прво место, а ученица Зорана Николић 7/1 друго место; обе ученице пласирале су се на Окружно такмичење које ће се одржати 30.03.2019. године у ОШ ,,17.октобар” у Јагодини.

Математика

На општинском такмичењу из математике одржаном 2. марта остварени су следећи резултати: Андрија Пантић V/2 3. награда, Невена Младеновић VII/2 похвала, Зорана Николић VII/1 похвала, Анђела Пљевaљчић VIII/1 похвала. На такмичењу су учествовали и Матија Радосављевић V/1 и Огњен Стаменковић VIII/1.

Страни језици

У ОШ "Милан Мијалковић" у Јагодини 23. 02. 2109. године одржано је општинско такмичење из енглеског језика. Наше ученике,  Анђелу Пљеваљчић 8-1 и Огњена Стаменковића 8-1, предводила је наставница енглеског језика Тамара Ивановић. Ученици су заузели 6. и 8. место, без пласмана на окружно такмичење.
Наредног дана, 24.02.2019. одржано је и општинско такмичење из француског језика, на коме је наше ученике предводила наставница француског језика, Биљана Ђокић. Ученице Анђела Пљеваљчић 8-1 и Марија Миленковић  8-1 заузеле су 3. место, а учешће је узела и ученица Тијана Станковић 8-1, али ни једна од њих се није пласирала на даљи ниво такмичења.

Историја
 

На општинском такмичењу из историје одржаном 9. марта 2018. у ОШ "17.октобар", ученици наше школе остварили су следећи резултат:
 

5. разред

Немања Костић 30 поена, 4. место
Теодора Стојановић 17 поена, 10. место
Марко Ковачевић 13 поена, 20. место

6. разред 
Вељко Петровић 22 поена, 10. место
Алекса Милошевић 21 поен, 11. место
Петра Гајић 8 поена, 23. место

7. разред
Теодора Савић 28 поена, 2. место
Анђела Стаменковић 17 бодова, 5. место
Николина Радосављевић 16 бодова, 6. место

8. разред
Александра Јовановић 32 поена, III пласман и пролазак на окружно такмичење
Лазар Рошковић 26 поена, 8. место
Огњен Стаменковић 14 поена, 10. место
 

Извештај о реализованим такмичењима 2017/18.
 
У току школске године наши ученици су учествовали и постигли разултате
на разним општинским и регионалним такмичењима:
 
1. Општинско такмичење из српског језика и језичке културе:
 
Теодора Савић 6-1 Друго место пласман на окружно
Марија Миленковић 7-1 Треће место пласман на окружно
Анђела Пљеваљчић 7-1 Треће место пласман на окружно
Милена Милошевић 8-1 учешће
Катарина Мијалковић 8-1 учешће
 
2. Општинско такмичење рецитатора:
 
Михајло Крстић 2-1 учешће
Сара Антић 4-1 учешће
Марија Миленковић 7-1 Треће место
Никола Костић 8-1 Друго место пласман на окружно
 
3.      Књижевна олимпијада:
 
Марија Миленковић 7-1 Треће место општинско, друго место окружно
 
4. Литерарни конкурс „Јара Лабуд“
 
Анђела Соколовић 6-1 Треће место
 
5. Општинско такмичење из математике:
 
Зорана Николић 6-1 Друго место, Треће место окружно
Теодора Савић 6-1 – похвала
Анђела Пљеваљчић 7-1 Друго место
Огњен Стаменковић 7-1 Треће место
Немања Костић 4-1 Треће место
Матија Радосављевић 4-1 – похвала
Андрија Пантић 4-4 Друго место пласман на окружно
Давид Николић 3-1 – Треће место
Симона Милановић 3-1 – учешће
Емилија Златковић 3-1 – учешће
 
6. Такмичење „Мислиша“ и „Кенгур без граница“
 
7. Општинско такмичење из страних језика:
 
Енглески језик: Мирјана Младеновић 8-2 – учешће
Француски језик: Милена Милошевић 8-1 – Треће место
                              Јелена Ђорђевић 8-1 – учешће
                               Мирјана Младеновић 8-2 – учешће
 
8. Франкофонија:
 
Сара Рацић 7-1 учешће
Марија Миленковић 7-1 учешће
Анђела Пљеваљчић 7-1 учешће
Милена Милићевић 7-1 учешће
Мирјана Младеновић 8-2 Прво место
Милица Кларић 3-1 учешће
Емилија Златковић 3-1 учешће
Мартина Петровић 3-1 учешће
Сара Палочевић 3-1 учешће
Анђела Трајковић 3-1 учешће
Андријана Стојановић 3-1 учешће
Сара Антић 4-1 учешће
Јулија Маринковић 4-1 учешће
 
9. Општинско такмичење из географије:
 
Лазар Рошковић 7-1 – Друго место пласман на окружно
Милена Младеновић 8-2 – Друго место пласман на окружно, учешће на републичком
 
 
10.Општинско такмичење из историје:
 
Вељко Петровић 5-1 учешће
Алекса Милошевић 5-2 учешће
Теодора Савић 6-1 Прво место пласман на окружно
Анђела Стаменковић 6-1 учешће
Лазар Рошковић 7-1 учешће
Анђела Младеновић 7-1 учешће
Андријана Станковић 8-1 учешће
 
11.Општинско такмичење из биологије:
 
Зорана Николић 6-1 учешће
Невена Младеновић 6-2 учешће
Анђела Стаменковић 6-1 учешће
Александра Јовановић 7-1 учешће
Марија Миленковић 7-1 учешће
Милена Милићевић 7-1 учешће
 
12. Општинско такмичење из физике:
 
Невена Младеновић – похвала
 
13. Општинско такмичење из веронауке:
 
Квиз: Вељко Петровић 5-1 Прво место
          Зорана Николић 6-1 Прво место
         Марија Миленковић 7-1 Прво место
         Милена Милошевић 8-1 Прво место
Рецитал: Милена Милићевић 7-1 Учешће
Појање: Јулија Маринковић Учешће
               Сара Антић Учешће
               Милица Кларић Учешће
               Емилија Златковић Учешће
 
 
14. Државно такмичење у стрељаштву:
 
Дамјан Миладиновић 8-1 Треће место
Општинско и окружно такмичење Прво место
 
15.Општинско такмичење у клизању:
 
Андреа Симић 1-2 учешће
Виктор Станковић 4-1 учешће
Емилија Златковић 3-1 учешће
Марко Николић 5-1 учешће
Стефан Мирковић 8-1 учешће
Јелена Ђорђевић 8-1 учешће
 
16. Дворанско атлетско првенство за основне школе:
 
Филип Матејић 8-1 бацање медицинке Треће место
Љубиша Ивковић 8-1 бацање медицинке учешће
Алекса Стојановић 7-1 скок у даљ учешће
 
17. Џудо:
 
Филип Матејић 8-1
 
18.Општинско такмичење у пливању:
 
Елеонора Стојановић 2-1 Друго место
Теодора Стојановић 4-1 Прво место
 
19. Маратон:
 
Антонела Младеновић 4-1 Учешће
Велојевић Габријела 4-1 Учешће
Тодоровић Филип 4-1 Учешће
Станковић Виктор 4-1 Учешће
Златковић Емилија 3-1 Учешће
Јевремовић Лука 3-1 Учешће
 
20. Пролећни крос РТС-а (учествовали сви ученици школе)
21.Такмичење у плесу:
 
 
Андријана Стојановић 3-1 Треће место
Мартина Петровић 3-1 Треће место
Емилија Златковић 3-1 Треће место
Милица Кларић 3-1 Треће место
Анђела Трајковић 3-1 Треће место
Сара Палочевић  3-1 Треће место
Николина Костић 1-1 Прво место
Елена Миленковић 1-1 Прво место
 
22.  Фудбалери:
 
Лука Миловановић 5-1
Лука Милојевић 5-1
Јован Зафировић 5-1
Давид Веселиновић 6-1
Лука Ђорђевић 6-1
Немања Јевтић 7-1
Стеван Палочевић 7-1
Никола Милојевић 8-1
Милош Миладиновић 8-1
Андрија Јевтић 8-1
Марко Миљковић 8-1
Стефан Мирковић 8-1
Немања Костић 8-1
Љубиша Ивковић 8-1
Илија Ђорђевић 8-1
Лука Симић 8-1
Саша Станковић 8-1