Вест

ДЕЧЈА НЕДЕЉА - МАСКЕНБАЛ У МАЈУРУ

Датум: 07. Oktobar 2018 23:05 Категорија: Новости

    

Прочитај

ДЕЧЈА НЕДЕЉА - МАЈУР

Датум: 07. Oktobar 2018 23:03 Категорија: Новости

Ученици од 1-4. разреда обележили, Дечју недељу: слали поруке деци света, игра ли са ДЦ тимом, подржали хуманитарну представу старијих ђака, заједно са родитељима приредили маскенбал.

   
      

Прочитај

TРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

Датум: 07. Oktobar 2018 17:06 Категорија: Новости

У Колару је током Дечје недеље у петак 5.10. одржана "Трка за срећније детињство". Учествовали су сви ученици старијих разреда.
Прочитај

Хуманост на делу

Датум: 07. Oktobar 2018 14:33 Категорија: НовостиПоводом Дечје недеље, у среду, 03.10.2018, у Дому културе у Мајуру, одиграна је представа   "У шетњи са Малим Принцом". Чланови драмске секције из Мајура ( Анђела Пљеваљчић, Марија Миленковић, Бојана Ивановић, Милена Милићевић, Александра Јовановић, Теодора Савић, Зорана Николић, Анђела Стаменковић, Лука Миловановић), уз подршку вође секције наставнице српског језика Јелене Гавриловић Миликић, одиграли су хуманитарну представу са жељом да помогну својим другарима. Представа је била дивна прилика да се сви ученици 1-8. разреда из подручних одељења и из матичне школе, у пратњи својих учитеља и наставника, друже и учине велико, хумано заједничко дело. Као и увек, и ову акцију смо извели тимски - директорка школе Верица Ивановић Јовановић је, у сарадњи са својим стручним сарадницима, организовала израду улазница и превоз за сва подручна одељења. Осим оствареног циља - сакупљеног новца за оне којима је помоћ најпотребнија, дивног дружења и уживања у глумачким бравурама малих-великих глумаца , овај дан ће бити дивна успомена и подсећање да сами можемо мало, заједно много више, да су хуманост и доброта највише људске вредности и да вођени племенитим идејама себи и другима живот чинимо лепшим и богатијим

Прочитај

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Датум: 06. Oktobar 2018 14:04 Категорија: Новости

Маскенбал у подручном одељењу у Колару  ВИДЕО

 

Прочитај

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Датум: 06. Oktobar 2018 13:58 Категорија: Новости

Обележавање Дечје недеље у Мајуру. ВИДЕО

Приказана је  представа "У шетњи са Малим Принцом", сав приход од улазница ишао у добротворне сврхе.

Маскембалу су се радовали најмлађи ученици.

Прочитај

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Датум: 05. Oktobar 2018 23:01 Категорија: Новости

У оквиру обележавања Дечје недеље одржан је маскенбал у подручном одељењу у Драгошевцу.

Прочитај

Кутак за литерарни тренутак - новости

Датум: 02. Oktobar 2018 11:39 Категорија: Новости

На страницама Кутка можете сазнати ко је конфузан, шта познати мисле о деци,
сазнајте ко су Галипољски Срби
и какве везе они имају са Јагодином...Прочитај

Новинарска - фото секција

Датум: 01. Oktobar 2018 09:47 Категорија: НовостиОд школске 2018/2019. године у нашој школи почиње да ради новинарска-фото секција. Циљ оснивања фото секције је жеља да се подрже ученици који су већ исказали таленат за фотографију   ( током изложби организованих у нашој школи) и афинитет за новинарство, али и да се васпитно-образовни процес осавремени, ваннаставне активности учине занимљивијим и пробуди свест ученика о различитим креативним начинима да се слободно време испуни, да се самопоуздање ученика побољша, култура општења подигне на виши ниво. Такође, један од мотива за покретање ове секције био је настојање да се комуникација на релацији ученик-наставник унапреди и осавремени јачањем ИКТ компетенција које су императив савременог ваннаставног процеса и делања друштва у 21. веку. Део чланова новинарске-фото секције биће укључен у пројекат Савеза за школски спорт Србије „Ђак репортер“.
 Радом секције руководиће наставница српског језика и грађанског васпитања Јелена Гавриловић Миликић, а чланови секције су ученици 5-8. разреда из Мајура. Чланови секције пратиће културна, научна, спортска дешавања у својој школи, свом месту и о њима извештавати, правити интервјуе, репортаже, чланке о различитим актуелним темама и личностима које их инспиришу. Сви ученички радови биће објављивани на сајту школе на посебној страници под називом „Новинарска-фото секција“.
  Важно је истаћи да је покретање ове секције изазвало велико интересовање ученика који увелико раде и свакодневно доносе мноштво нових идеја које желе да реализују. Први чланак ове секције о „Ноћи истраживача“ већ је објављен. Читајући га и гледајући фотографије које су ученици на овој манифестацији направили, можете посведочити о њиховом ентузијазму, креативности и, надасве, култури говора која доминира чланком.
  Сви новинарски и фото радови биће, искључиво, самостални ауторски рад ученика који ће вођа секције селектовати и објављивати на званичној страници сајта школе, слати, уз сагласност родитеља, Савезу за школски спорт Србије и институцијама које желе да афирмишу и подрже рад наших ученика.

Прочитај

Evropski dan jezika

Датум: 26. Septembar 2018 18:16 Категорија: Новости

Прочитај