Вест

5. ЈУН - СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Датум: 10. Jun 2018 20:44 Категорија: Новости

Светски дан заштите животне средине (или околине) је дан који се обележава у целом свету сваког 5. јуна кроз разне активности и кампање, са циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине.
Датум 5. јуни је одредила Генерална скупштина УН јер се тог дана одржала Конференција о заштити животне средине у Стокхолму 1972. год. На конференцији се окупило 113 држава.Програм заштите је назван УНЕП.
Предвиђања су да ће до 2050. године бити потребне три планете за број становника који се очекује, ако потрошња, производња и начин живљења остану на истом нивоу.
Људски просперитет нас не мора коштати планете. Живети одрживо значи задовољити људске потребе не угрожавајући природне системе и животну средину.
У свету се на овај дан покрећу бројне активности у које је укључена јавност, а које пропагирају одговорни однос према окружењу. 
Ми смо организовали квиз за ученике 5, 6 и 7. разреда и запослене у школи. Сви учесници су показали изузетно знање и вештине кроз различите активности. Ученици учесници су добили симболичне награде за учешће, а награђена је и ученица 7-1 разреда Тијана Станковић која је за школску 2017/2018. годину сакупила и донела највише лименки.Прочитај

ИЗЛЕТ НА РТАЊ

Датум: 10. Jun 2018 20:38 Категорија: Новости

Као једна од активности у оквиру предмета Обавезне физичке активности за ученике 5. разреда, планирани су рекреативно - едукативни излети са пешачењем у околини. 
26. маја ученици петог разреда из Мајура и Колара су са својим наставницима посетили планину Ртањ. Краћу паузу су имали у етно хотелу"Балашевић" где су са наставницима одиграли једну утакмицу. У повратку посетили су и манастир Лешје.

Прочитај

ПРВИ ФЕСТИВАЛ ШКОЛСКИХ ДРАМСКИХ СЕКЦИЈА „ГЛУМАЦ-ШКОЛАРАЦ“

Датум: 05. Jun 2018 09:03 Категорија: Новости

    Први Фестивал школских драмских секција „ ГЛУМАЦ-ШКОЛАРАЦ“ биће одржан у четвртак, 07.06.2018.
 Фестивал је такмичарског карактера. Нашу школу представљаће драмска секција из Мајура предвођена наставницом српског језика Јеленом Гавриловић Миликић која је, за ову прилику, адаптирала роман „Мали Принц“ у представу „ У шетњи са Малим Принцом“. Фестивал се одржава у Културном центру у Јагодини; програм почиње у 17.00 часова.
  Фестивал је хуманитарног карактера – уместо новцем, улазнице ће се наплаћивати слаткишима који ће бити донирани организацији за децу по избору победника Фестивала.
Организатор Фестивала је Школска управа из Јагодине у сарадњи са Културним центром из Јагодине.

Прочитај

Ново издање Кутка

Датум: 28. Maj 2018 01:38 Категорија: Новости


Мали Принц вас у Кутку подсећа да су пријатељство и љубав сигурне луке, Превер слави чисту и најлепшу дечју љубав… Сазнаћете и да патетично није нешто ружно, а и да ван Јагодине можете да се нађете у Јагодини

Прочитај

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ

Датум: 21. Maj 2018 23:44 Категорија: Достигнућа

 
У недељу 20. маја одржано је Републичко такмичење из географије у Новом Саду. Представник наше школе била је ученица 8-2 разреда Милена Младеновић са својом наставницом Аном Аиро. Милена је освојила 80 поена и похвалницу. Честитке ученици и наставници!
 


Прочитај

ПРОЛЕЋНИ КРОС

Датум: 12. Maj 2018 09:18 Категорија: Новости

Као и сваке године и ове је одржан пролећни крос RTS-a у нашој школи  11. маја. На сеоском игралишту у Колару ученици од 5-8 разреда су показали колико су физички спремни да претрче задату раздаљину.

Прочитај

УГЛЕДНИ ЧАС ГЕОГРАФИЈЕ И ФРАНЦУСКОГ ЈЕЗИКА

Датум: 12. Maj 2018 09:16 Категорија: Новости

10. маја наставнице географије Ана Аиро и француског језика Биљана Ђокић одржале су угледни час. Тема је била : „Француски језик у свету“. Час је реализован у Колару у 7-2 разреду. Ученици 8-2 разреда су били публика која је могла и да се укључи у рад. Наставнице - реализатори часа се захваљују ученицима и наставницима који су присуствовали .
Прочитај

Мај месец математике (М3)

Датум: 12. Maj 2018 09:13 Категорија: Новости

Поводом обележавња маја месеца математике ученицима у Колару је 9. маја приказана презентација и два филма о Платоновим телима и Фибоначијевом низу.

Прочитај

УГЛЕДНИ ЧАС ГЕОГРАФИЈЕ

Датум: 08. Maj 2018 21:59 Категорија: Новости

У понедељак 7. маја 2018. године са ученицима 7-1 разреда одрађен је угледни час из географије. Тема часа била је држава БРАЗИЛ. Ученици су показали да тимски рад даје изузетне резултате. У њиховим презентацијама уживали су сви присутни, а посебно њихов наставник географије Маријана Цветковић. Све похвале целом одељењу на труду, раду, посвећености и креативности у реализацији постављених задатака.
„Нико од нас није паметан, као сви ми заједно“ - Јапанска пословица -Прочитај

И овај понедељак доноси новине у Кутку…

Датум: 08. Maj 2018 11:04 Категорија: Новости

   Имати подељена осећања према некоме, бацати дрвље и камење на некога, помислити на топлину породичног дома и сетити се колико је важно увек имати циљ пред собом… Посетите Кутак и видећете да нисте усамљени…све нас повезују сличне мисли и осећања…

Прочитај