Вест

Тематски дан ,,Новогодишње чаролије "

Датум: 23. Decembar 2022 23:44 Категорија: Новости

22.12.2022. у Главинцима је одржан тематски дан на тему ,, Новогодишње чаролије " за ученике од 1. до 4. разреда из Главинаца и Колара. Ученици су кроз различите активности прилагођене узрасту и наставним садржајима,уживали током рада и на делу показали своју креативност. Продукти тематског дана су честитке,декоративне тегле,необична паковања...
Реализатори: Мара Огњановић,Бојана Петровић, Љиљана Стевановић и Сања Ивковић Јевтић.
клик на слику!

Прочитај

Здрави зуби и блистави осмех првака

Датум: 23. Decembar 2022 09:08 Категорија: Новости

Ученици првог разреда ОШ “Радислав Никчевић” у Мајуру заједно су са својом учитељицом Драганом Васиљевић Гетић израдили постер са ликовним радовима на тему здравља зуба и оралне хигијене.
На радост наших најмлађих ђака, постер је постављен у школској зубарској ординацији, која је од недавно поново почела са радом. Стоматолози који раде у ординацији подсетили су наше прваке на то колико често и на који начин прати и одржавати здравље зуба, и још једном указали на то да је веомаа битно редовно одлазити на прегледе.
Иначе, током протеклог месеца, осим првака, и ученици старијих разреда прошли су редован стоматолошки преглед. Ординација је отворена средом. 



Прочитај

Додела награда Историјског архива

Датум: 21. Decembar 2022 22:47 Категорија: Достигнућа

Поводом обележавања 71. годишњице постојања и успешног рада Историјски архив „Средње Поморавље“у Јагодини доделио је 8. децембра 2022. године награде ученицима основних и средњих школа за показано знање и постигнуте резултате у настави историје. Међу награђеним ученицима налазе се и ученици наше школе Милица Кларић, Симона Милановић, Михајло Крстић и Немања Костић. Ученици су добили две књиге: „Србија и Трећи Рим“(аутор Дејан Танић) и „Јагодина у Првом светском рату“ (аутор Драгослав Дедић). 
https://youtu.be/w2-Lz4wTZPc
клик на слику!

Прочитај

Угледни час "Примена степена"

Датум: 19. Decembar 2022 15:03 Категорија: Новости

У среду 14.12.2022. године, одржан је угледни час "Примена степена" у оквиру пројекта "Сусретања - с обе стране Мораве", а који је део ширег пројекта батимљења двеју школа ОШ ,,Радислав Никчевић“ из Мајура и ОШ ,,Попински борци“ из Врњачке Бање. Овај угледни час реализован је преко aplikacije Google meet и платформе Google classroome, истовремено у обе школе, у одељењима 7/2. У часу је учествовало шест наставника (Марија Ристић, аутор угледног часа, Марија Алексић, Јелена Ерчевић, Сунчица Гајевић Киковић, Катарина Вулетић и Ненад Радовановић, техничка подршка у реализацији часа). На часу је остварено међупредметно повезивање математике, физике, историје и географије.
клик на слику!

Прочитај

расПЕТЉАвање: Бесплатна обука за мале програмере

Датум: 16. Decembar 2022 13:47 Категорија: Новости

Министарство просвете у сарадњи са Фондацијом Петља, а уз подршку Програма
Уједињених нација за развој, организује расПЕТЉАвање - четворомесечни онлајн
програм подршке учењу програмирања за ученике и ученице основних и средњих
школа узраста између 11 и 18 година.



 

Прочитај

#TrollsFoodHeroes: НЕ БАЦАЈМО ВОЋЕ И ПОВРЋЕ!

Датум: 16. Decembar 2022 13:38 Категорија: Новости

Весели и разнобојни карактери анимираног филма "Тролови" маскоте су дигиталне кампање коју ове године спроводе Уједињене Нације, Организација УН за храну и агрикултуру и Фондација УН, са циљем да промовишу здравију исхрану и одрживи развој. 
Као део Интернационалне године воћа и поврћа, тролови подстичу своје фанове да постану "Food heroes" (хероји хране) - тако што ће јести здравије и смањити бацање хране. 
Ова кампања је глобалног карактера, а спроводи се и у нашој земљи. Овим поводом, и  ученици ОШ "Радислав Никчевић" имали су прилике да добију флајере и постере са троловима и мотивишућим порукама, као и да се детаљније упознају са идејом коју кампања промовише, а то је да сви треба да се хранимо здраво и трудимо се да нам животни стил буде усклађен са концептом  одрживог развоја.
Сви треба да радимо заједно на томе да нам планета буде срећнија и здравија, поручују нам тролови кроз кампању УН.
клик на слику!


 

Прочитај

Прваци постали чланови библиотеке

Датум: 16. Decembar 2022 11:57 Категорија: Новости

Прваци ОШ "Радислав Никчевић" у Мајуру прошле недеље посетили су са својом учитељицом Драганом Васиљевић Гетић школску библиотеку. Библиотекарка школе Милица Биорац испричала им је причу о томе колико је и зашто важно практиковати читање књижевности, које нам то све благодети кроз живот доноси и како повољно утиче на наш развој. Она им је рекла да школска библиотека поседује око дванаест хиљада књига и да су у њој увек добродошли да позајме неку од књига прилагођену свом узрасту. На крају, прваци су и званично постали чланови библиотеке, добили своје корисничке картоне, а очекивано, свако од њих је пожелео и да одмах позајми неку од књига са бајкама, баснама или поезијом за децу. 
клик на слику!

Прочитај

Празничне чаролије: кићење јелке

Датум: 16. Decembar 2022 11:19 Категорија: Новости

Ученици од првог до четвртог разреда  ОШ „Радислав Никчевић“ учествовали су протекле недеље у кићењу новогодишње јелке у просторијама школе. Они су еуфорично приступили овом задатку, бирали су украсе, а неки су их и сами направили и донели да додатно украсе школску јелку. Уз осмех, радост и песму су нас још једном подсетили колико је лепо бити дете, по годинама или макар само у души, па умети уживати свим срцем у новогодишњим и божићним чаролијама. 
клик на слику!

Прочитај

Литерарно такмичење ,,Јара Лабуд“

Датум: 16. Decembar 2022 10:06 Категорија: Новости

У среду, 13.12.2022. године, у Народној библиотеци ,,Радислав Никчевић“, у Јагодини, одржано је традиционално литерарно такмичење посвећено чувеном јагодинском професору и песнику Јари Лабуду.
Нашу школу представљали су ученици Теодора Крстић 5/1 (наставница Јелена Гавриловић Миликић) и Лука Пљеваљчић 7/1 (наставница Јелена Гавриловић Миликић). Обоје ученика су на одличан начин презентовали своје радове и представили школу, а ученик Лука Пљеваљчић је и освојио 3.место. Како смо, годинама уназад, једина сеоска школа са територије Јагодине која учествује на овом такмичењу, успех нашег ученика је тиме још значајнији.
клик на слику!


Прочитај

Семинар "Савремени приступ настави - Поглед у будућност"

Датум: 16. Decembar 2022 10:01 Категорија: Новости

У суботу 10.12, 2022. у ОШ "Горан Остојић" одржан је семинар "Савремени приступ настави - Поглед у будућност". Колеге из наше школе присуствовали су овом семинару и активно учествовали у свим активностима. Реализатор семинара била је Академија Филиповић.


Прочитај