Вест

Угледни час ,, Богородични празници/Годишњи обичаји у Срба"

Датум: 11. Decembar 2018 12:35 Категорија: Новости

У понедељак, 10.12.2018, у холу матичне школе, одржан је угледни час у корелацији верске наставе и српског језика ,, Богородични празници/Годишњи обичаји у Срба". Реализатори часа Младен Ристановић и Јелена Гавриловић Миликић окупили су три одељења 4/1, 6/1, 8/1 и, кроз истраживачке радове на којима су ученици предано радили, презентације које су ученици припремили на тему Рођења Богородице, Успења Богородице, српских манастира и обичаја у народу, расветлили  многе детаље о Богородици и њеном животу, као и о обичајима у вези с њом који су вековима присутни у нашем народу. Посебна вредност овог угледног часа јесте повезивање вршњачких група, јачање свести о тимском раду, као и развијање међупредметних компетенција ( сарадња, дигитална компетенција, учење, естетичка, рад са подацима и информацијама ...). Квиз знања и интервју с оцем Мирославом,који је приредила ученица 8/1 Милена Милићевић, били су изненађење за све присутне госте и довели су до веома креативне и динамичне завршнице часа.
Овај угледни час део је пројекта ,,Живот и обичаји народа српског".

 

Прочитај

Одржано литерарно такмичење "Јара Лабуд"

Датум: 07. Decembar 2018 00:07 Категорија: Достигнућа

У препуној читаоници Народне библиотеке " Радислав Никчевић", 05.12.2018. одржано је финално вече традиционалног литерарног такмичења посвећеног чувеном јагодинском професору књижевности Јари Лабуду. Литерарна секција из Мајура којом руководи наставница срспког језика и књижевности Јелена Гавриловић Миликић и ове године је, у духу изузетне сарадње секције с Народном библиотеком, узела учешће у овој манифестацији.  Ученица Анђела Пљеваљчић 8/1 представила се прозним радом " То је био распуст", а ученица Анђела Соколовић 7/1 прозним радом " Старица из Београда". Богатство њиховог литерарног талента је потврђено и великом подршком публике. Ученица Анђела Соколовић освојила је 3. место у конкуренцији основношколског узраста.Прочитај

Кутак за литерарни тренутак - новости

Датум: 04. Decembar 2018 17:49 Категорија: Новости

Нови  Кутак доноси занимљиве податке из живота Вука Стефановића Караџића, учи нас космополитизму, подсећа на мале, а драгоцене ствари...


Прочитај

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ

Датум: 04. Decembar 2018 17:32 Категорија: Новости

Поводом Светског дана борбе против сиде, 1. децембра, у понедељак, 03.12.2018. године, у библиотеци матичне школе, одржана је презентација за ученике 7. и 8. разреда из Мајура.
Презентацију су организовале педагогица Весна Недељковић, наставница географије Маријана Цветковић и библиотекарка Маја Мићовић. Циљ презентације био је подизање свести о превенцији и значењу тестирања на ХИВ. Ученици су добили корисне информације о заштити од ХИВ-а, о начинима преношења болести, о сајту 
 www.jazas.net , на коме могу добити неопходне информације, али и о предрасудама које друштво има према људима оболелим од ове болести, а које би требало, добром информисаношћу, отклонити.

Прочитај

Презентација пројекта „2000 дигиталних учионица“

Датум: 02. Decembar 2018 20:32 Категорија: Новости

У петак, 30.11.2018, у рачунарском кабинету ОШ „Радислав Никчевић“ одржана је презентација пилот-пројекта „2000 дигиталних учионица“. Душица Дојчиновић, наставница информатике и рачунарства, Јелена Гавриловић Миликић, наставница српског језика и грађанског васпитања, Ружица Стојановић Ђорђевић, учитељица, похађале су обуку за дигитално компетентне наставнике  коју је МПНТР организовало у августу 2018. године. Искуство и знања са обуке ове наставнице пренеле су члановима Наставничког већа; присутни слушаоци на презентацији могли су да се упознају са образовним платформама, предностима онлајн образовања, Гугл-диском и чувањем података у облаку и да непосредно виде како изгледају и функционишу дигитални уџбеници. Овом приликом презентована је целокупна, монтирана опрема коју су обучене наставнице добиле на обуци за непосредан рад са ученицима (лаптоп, пројектор и сталак за пројектор).


Прочитај

Здрава храна

Датум: 02. Decembar 2018 18:41 Категорија: Новости

У понедељак, 26.11.2018.год.одржана је презентација за све ученике од петог до осмог разреда на тему ,,Храном до здравља".Организатори презентације Владимир Орбовић и Ивана Цоцић уз асистенцију педагога школе Весне Недељковић и техничку подршку Маје Мићовић.Презентација је била пропраћена фото- секцијом ученика коју води наставница Јелена Гавриловић Миликић.


Прочитај

ПРЕЗЕНТАЦИЈА О МИХАИЛУ ПЕТРОВИЋУ АЛАСУ

Датум: 01. Decembar 2018 17:14 Категорија: Новости

Свим ученицима старијих разреда у Колару, чланови математичке секције су представили презентацију о Михаилу Петровићу Аласу, коју су  осмислили и реализовали заједно са наставницом Маријом Ристић.
Прочитај

Предавање о насиљу

Датум: 29. Novembar 2018 09:05 Категорија: Новости

У понедељак, 26.11.2018.год.одржано је предавање за све ученике 6.разреда ,,Насиље као негативна друштвена појава", у организацији одељења за криминалистичку полицију. Истог дана одржана је презентација на тему ,,Насиље међу децом, шта знамо и шта можемо учинити", у организацији стручних сарадника Весне Недељковић и Маје Мићовић.


Прочитај

"УПОЗНАЈ ПОЛИЦИЈУ"

Датум: 27. Novembar 2018 17:15 Категорија: Новости

У среду 21.11.школски полицајац Драган Ранђеловић одржао је презентацију ученицима првог разреда под називом ,,Упознај полицију" уз сарадњу кординатора стручних сарадника Весне Недељковић и Маје Мићовић.


Прочитај

НАСИЉЕ КАО НЕГАТИВНА ДРУШТВЕНА ПОЈАВА

Датум: 19. Novembar 2018 18:34 Категорија: Новости

У понедељак 26.11.2018.године за ученике шестог разреда, биће организовано предавање на тему „НАСИЉЕ КАО НЕГАТИВНА ДРУШТВЕНА ПОЈАВА“. Реализатори предавања су полицајци из Одељења за криминалистичку полицију, ПУ Јагодина. Координатор за нашу школу Весна Недељковић, педагог.
Почетак предавања:
11⁰⁰ h – школа у Колару
12⁰⁰ h – школа у МајуруПрочитај