Вест

У сусрет Дану школе: Пролећна акција чишћења дворишта

Датум: 22. Mart 2023 12:17 Категорија: Новости

Почетак пролећа у нашој школи обележен је малом радном акцијом: ученици од 5. до 8. разреда, у оквиру часова физичког васпитања, учествовали су у чишћењу школског дворишта.

Заштитне рукавице на рукама, а у рукама - грабуље. Пуни ентузијазма и радосни због ове - како кажу - неуобичајене школске активности, ђаци наше школе су јуче вредно приступили задатку да школско двориште учине лепшим и чистијим местом. 
Уз смех и шалу, скупљали су шишарке, опало лишће и грање, а овакву акцију окарактерисали су као веома забавну и корисну. Развијање духа заједништва, указивање на значај друштвено-корисног рада и очувања животне средине - само су неки од циљева ове и сличних активности које школа планира да спроводи у наредном периоду. 



Клик на слику!



Видео репортажа: клик на линк https://www.youtube.com/watch?v=Hyg_aLsBNeA

Прочитај

Четвртаци на упознавању са информатиком

Датум: 22. Mart 2023 10:20 Категорија: Новости

Прошле недеље наставница Мила Нешић у Колару је одржала припремни час из Информатике и рачунарства за ученике четвртог разреда.

Ученицима је било веома интересантно упознавање са овим предметом, који ће похађати од следеће школске године.  


 

Прочитај

Шарене чарапе за дечије осмехе

Датум: 21. Mart 2023 19:17 Категорија: Новости

Сваке године 21. марта организује се “Дан шарених чарапа”. Људи широм света 21.3. ће носити шарене или различите чарапе у знак подршке особама са Дауновим синдромом. Они учествују у активностима и догађајима за подизање свести јавности како би створили глобалну свест о различитостима међу људима, толеранцији, инклузију и добробити људи са Дауновим синдромом. Дан особа са Дауновим синдромом први пут је обележен 2006. године у великом броју земаља а Генерална скуштина Уједињених нација је 2012. године 21. март прогласила за Светски дан особа са Дауновим синдромом.Ученици трећег и четвртог разреда су са својим учитељицама  обележили овај датум и бојећи чарапе у шарене боје показали подршку својим вршњацима оболелим од Дауновог синдрома.

  

Прочитај

Дан шарених чарапа

Датум: 21. Mart 2023 11:27 Категорија: Новости

Ученици 2. и 4. разреда из Главинаца су са својом учитељицом Сањом Ивковић Јевтић обележили Дан шарених чарапа и на тај начин пружили подршку особама са Дауновим синдромом.


Прочитај

Међународни турнир у каратеу

Датум: 20. Mart 2023 20:43 Категорија: Достигнућа

На Међународном турниру у каратеу одржаном 19. марта 2023. године у Суботици, ученик 7/1 разреда, Михајло Крстић, освојио је треће место и бронзану медаљу. Све похвале!


Прочитај

Окружно такмичење из математике

Датум: 20. Mart 2023 19:48 Категорија: Достигнућа

На Окружном такмичењу из математике, одржаном 18.03. 2023. године у ОШ ,,Стеван Јаковљевић" у Параћину, наши ученици су остварили следеће резултате: Теодора Крстић 5-1 друго место, Лука Пљеваљчић 7-1 треће место. 

Честитамо ученицима на постигнутим резултатима. 

Прочитај

Ђачки парламент на НОУ сајму образовања

Датум: 20. Mart 2023 10:52 Категорија: Новости

Прошлог петка, 17. марта, представници Ђачког парламента наше школе посетили су Регионални сајам образовања у Ћуприји - НОУ ФЕСТ 2023.


Прочитај

Чудесни свет моје маште

Датум: 16. Mart 2023 23:18 Категорија: Новости

Ученици школе у Драгошевцу са својом учитељицом, Горданом Марковић, учествовали су у креативној радионици "Чудесни свет моје маште", при чему су користили со и креде у боји за израду украсних предмета.
клик на слику!

Прочитај

Дан броја пи

Датум: 16. Mart 2023 23:09 Категорија: Новости

Ученици математичке секције у Колару су 14. 03. 2023. обележили дан броја пи израдом паноа и презентације. Број пи је ирационалан и трансцедентан број који представља однос обима круга и његовог пречника. Приближна вредност броја пи је 3,14, па се прослављање празника обележава сваког 14. марта.



клик на слику!

Прочитај

Теме од важности: Безбедност на интернету

Датум: 13. Mart 2023 10:03 Категорија: Новости

Прошлог петка ученици шестог и седмог разреда имали су прилике да присуствују предавању на тему "Безбедност на интернету". 
Предавач је била Марија Стефановић, која је школу посетила као представник Јагодинске полицијске управе. Деца су овог пута имала прилике да чују шта све може да буде  небезбедно у неограниченом интернет простору у коме свакодневно проводе макар део свог времена.  Поред тога, добили су и корисне савете како да се заштите од могућих опасности и дигиталног насиља. 

Прочитај