Вест

УСКРШЊА РАДИОНИЦА

Датум: 29. Mart 2018 09:29 Категорија: Новости

У Колару је одржана ускршња радионица. Циљ је био да буду укључени сви ученици од првог до осмог разреда, учитељи и наставници ликовне културе, биологије, математике и физичке културе. Деца су подељена у групе, групе су добиле задатке да осликају ускршња јаја. Ученици су заједно са учитељима или наставницима радили на својим задацима, на пример: са наставницом биологије осликавали су флору и фауну, наставницом математике бројеве и формуле,  наставницом ликовне културе комбиновали различите боје, са наставницом физичког васпитања наставна средства а са учитељима религиозне мотиве. Ово је био одличан пример корелације у оквиру интегративног, тематског приступа настави. Тематски приступ настави омогућује интегрисано повезивање садржаја из различитих научних дисциплина, односно предмета у оквиру одабране теме – УСКРС. Учење које је засновано на међусобном повезивању наставних садржаја може бити за децу веома стимулативно ,подстицајно, интересантно и забавно , што је и остварено на овој радионици.


Прочитај

У ПОСЕТИ ЕПИДАУРУ

Датум: 26. Mart 2018 10:11 Категорија: Новости

Позориште Епидавр(Епидаур)је највеће грчко позориште, пречник је 114 метара(кружни подијум је 20м), позориште је могло да прими око 12000 посетилаца. Има одличну акустику. Позориште на отвореном Епидаур (Епидавр) је дело архитекте Поликлета и настало је у 4. веку п. н. е. Као део комплекса Асклепијевог светилишта, године 1988. проглашено је као посебно место и налази се на УНЕСКО-овој листи светске културне баштине.

У четвртак 22.3. 2018. наставница музичке културе са ученицима средње школе ЕТШ "Славка Ђурђевић" одржала огледни час ученицима петог и седмог разреда "Музика и антика".


    

Прочитај

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе

Датум: 25. Mart 2018 14:46 Категорија: Достигнућа

    У суботу 24.03.2018. године у ОШ „Рада Миљковић“ у Јагодини одржано је Општинско такмичење из српског језика и језичке културе. Нашу школу представљало је пет ученица које је предводила наставница српског  језика Јелена Гавриловић Миликић. Ученице су оствариле следеће резултате:

*Теодора Савић 6/1 (18 поена) освојила је 2. место и пласман на Окружно такмичење 
*Анђела Пљеваљчић 7/1 (16 поена) освојила је 3. место и пласман на Окружно такмичење
*Марија Миленковић 7/1 (16 поена) освојила је 3. место и пласман на Окружно такмичење

* Катарина Мијалковић 8/1 (11 поена)
*Милена Милошевић 8/1 (5 поена)

   Ученице Теодора Савић 6/1, Анђела Пљеваљчић 7/1 и Марија Миленковић 7/1 показале су изузетно знање и доказале да се само вредним радом могу постићи велики успеси. Ове три ученице представљаће нашу школу 28.04.2018. на Окружном такмичењу из српског језика и језичке културе.

Прочитај

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

Датум: 23. Mart 2018 01:01 Категорија: Достигнућа

У четвртак 22.03.2018. године у библиотеци ОШ „Радислав Никчевић“ у Мајуру у 12.00 часова одржано је Школско такмичење рецитатора.

Прочитај

ПАМЕТНО И БЕЗБЕДНО НА ИНТЕРНЕТУ

Датум: 19. Mart 2018 14:02 Категорија: Новости

Министарство трговине, туризма и телекомуникација покренуло је кампању ИТ караван за ученике основних школа, њихове родитеље и наставнике, са циљем подстицања паметног и безбедног коришћења нових технологија. У вези са тим, ученици петог и седмог разреда уживо су пратили пројекцију представе "Како да најлакше упропастите свој живот онлине" одржану у Народном позоришту у Нишу.
    

Прочитај

АКЦИЈА ,,ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА"

Датум: 19. Mart 2018 09:39 Категорија: Новости

Настављамо са акцијом ,,Чепом до осмеха". На два места у школи поставили смо кутије за сакупљање чепова. Прошле године је почела та акција у нашој школи и наишла је на сјајне критике, због тога је и настављамо. 

   

Прочитај

ЗА НАШЕ ДРАГЕ МАМЕ

Датум: 19. Mart 2018 09:26 Категорија: Новости

Поводом обележавања Дана жена у нашој школи су ученици са својим учитељима припремили пригодне поклоне за своје маме, баке,... Тај дан су им учинили још свечанијим и пригоднимпрограмом који су тим поводом и припремили.

          

Прочитај

Кутак за литерарни тренутак - новости

Датум: 18. Mart 2018 23:13 Категорија: Новости

Понедељак 19.03.2018. године и нови садржаји на страницама Кутка . Сазнајте које је писмо најсавршеније на свету, шта значи ентузијазам, о чему пишу и шта читају наши ђаци...

Прочитај

СРПСКИ ЈЕЗИК - КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА

Датум: 18. Mart 2018 18:06 Категорија: Достигнућа

   10.03.2018. године у ОШ „ Бошко Ђуричић“ у Јагодини одржана је Књижевна олимпијада – општински ниво.
Ученица 7/1 Марија Миленковић учествовала је на Општинском такмичењу, освојила је 3. место и пласман на Окружно такмичење.
Вест се објављује након што је Друштво за српски језик и  књижевност Србије објавило коначну листу такмичара који су се пласирали на наредни ниво такмичења.

Прочитај

ШЕСТИ РЕГИОНАЛНИ САЈАМ ОБРАЗОВАЊА

Датум: 16. Mart 2018 22:01 Категорија: Новости

Ученици осмог разреда из Мајура и Колара са својим наставницима су у петак 16. марта посетили 6. регионални сајам образовања и прикупили корисне информације о средњим школама из окружења и условима уписа у исте.
Шести Регионални сајам образовања – НОУфест 2018 одржан је 15. и 16. марта, у Хали спортова “АДА” у Ћуприји, у организацији Регионалног тима подршке за науку, образовање и уметност – НОУ тим, а под покровитељством општине Ћуприја.
Под слоганом „Пут знања - пут успеха” овогодишњи НОУфест био је право место за ђаке, будуће студенте, професионалце, али и родитеље, за упознавање са програмима школа и факултета из Србије, потенцијалним послодавцима и будућим професијама, али и место нових знања, познанстава и искустава.
Преко тридесет факултета и високих школа са свих универзитета у Србији представило је своје студијске програме и услове школовања.
Будућим средњошколцима и њиховим родитељима представиле су се све средње школе из Поморавља са информацијама о смеровима и програмима.
У сарадњи са Националном службом за запошљавање представило се преко 20 послодаваца.
У оквиру 6. сајма образовања , у петак, 16.03.2018., одржане су радионица  и предавања „Erasmus+”, Фондације Темпус, за ученике и наставнике са следећим темама:
-Избор и упис у средњу школу, радионица за ученике
Циљ ове радионице је представљање смерница ученицима за управљање сопственим каријерним развојем, са нагласком на доношење одлука и припремом за упис у средњу школу, које укључује информисано доношење одлука, важне друге факторе при доношењу одлука, важне аспекте полагања завршног испита и прављење листе жеља.
-  Могућности за професионално усавршавање наставника и проналазак партнера кроз Еразмус + платформе и мреже, предавање за наставнике
- ИКТ и вршњачко учење у настави природних наука, предавање за наставнике
- Еразмус + пројекти за мобилност и сарадњу школа, предавање за наставнике
На овогодишњем сајму образовања имали смо част да се упознамо са стручњацима из области форензике из МУП – а Јагодина. Огледи из области форензике су приказани ученицима на интересантан начин. Форензика је изузетно мултидисциплинарна и обједињује достигнућа практично свих наука, првенствено природних и техничких.Прочитај