Новости

ИЗЛЕТ НА РТАЊ

Датум: 10. Jun 2018 20:38 Категорија: Новости

Као једна од активности у оквиру предмета Обавезне физичке активности за ученике 5. разреда, планирани су рекреативно - едукативни излети са пешачењем у околини. 
26. маја ученици петог разреда из Мајура и Колара су са својим наставницима посетили планину Ртањ. Краћу паузу су имали у етно хотелу"Балашевић" где су са наставницима одиграли једну утакмицу. У повратку посетили су и манастир Лешје.

Прочитај

ПРВИ ФЕСТИВАЛ ШКОЛСКИХ ДРАМСКИХ СЕКЦИЈА „ГЛУМАЦ-ШКОЛАРАЦ“

Датум: 05. Jun 2018 09:03 Категорија: Новости

    Први Фестивал школских драмских секција „ ГЛУМАЦ-ШКОЛАРАЦ“ биће одржан у четвртак, 07.06.2018.
 Фестивал је такмичарског карактера. Нашу школу представљаће драмска секција из Мајура предвођена наставницом српског језика Јеленом Гавриловић Миликић која је, за ову прилику, адаптирала роман „Мали Принц“ у представу „ У шетњи са Малим Принцом“. Фестивал се одржава у Културном центру у Јагодини; програм почиње у 17.00 часова.
  Фестивал је хуманитарног карактера – уместо новцем, улазнице ће се наплаћивати слаткишима који ће бити донирани организацији за децу по избору победника Фестивала.
Организатор Фестивала је Школска управа из Јагодине у сарадњи са Културним центром из Јагодине.

Прочитај

Ново издање Кутка

Датум: 28. Maj 2018 01:38 Категорија: Новости


Мали Принц вас у Кутку подсећа да су пријатељство и љубав сигурне луке, Превер слави чисту и најлепшу дечју љубав… Сазнаћете и да патетично није нешто ружно, а и да ван Јагодине можете да се нађете у Јагодини

Прочитај

ПРОЛЕЋНИ КРОС

Датум: 12. Maj 2018 09:18 Категорија: Новости

Као и сваке године и ове је одржан пролећни крос RTS-a у нашој школи  11. маја. На сеоском игралишту у Колару ученици од 5-8 разреда су показали колико су физички спремни да претрче задату раздаљину.

Прочитај

УГЛЕДНИ ЧАС ГЕОГРАФИЈЕ И ФРАНЦУСКОГ ЈЕЗИКА

Датум: 12. Maj 2018 09:16 Категорија: Новости

10. маја наставнице географије Ана Аиро и француског језика Биљана Ђокић одржале су угледни час. Тема је била : „Француски језик у свету“. Час је реализован у Колару у 7-2 разреду. Ученици 8-2 разреда су били публика која је могла и да се укључи у рад. Наставнице - реализатори часа се захваљују ученицима и наставницима који су присуствовали .
Прочитај

Мај месец математике (М3)

Датум: 12. Maj 2018 09:13 Категорија: Новости

Поводом обележавња маја месеца математике ученицима у Колару је 9. маја приказана презентација и два филма о Платоновим телима и Фибоначијевом низу.

Прочитај

УГЛЕДНИ ЧАС ГЕОГРАФИЈЕ

Датум: 08. Maj 2018 21:59 Категорија: Новости

У понедељак 7. маја 2018. године са ученицима 7-1 разреда одрађен је угледни час из географије. Тема часа била је држава БРАЗИЛ. Ученици су показали да тимски рад даје изузетне резултате. У њиховим презентацијама уживали су сви присутни, а посебно њихов наставник географије Маријана Цветковић. Све похвале целом одељењу на труду, раду, посвећености и креативности у реализацији постављених задатака.
„Нико од нас није паметан, као сви ми заједно“ - Јапанска пословица -Прочитај

И овај понедељак доноси новине у Кутку…

Датум: 08. Maj 2018 11:04 Категорија: Новости

   Имати подељена осећања према некоме, бацати дрвље и камење на некога, помислити на топлину породичног дома и сетити се колико је важно увек имати циљ пред собом… Посетите Кутак и видећете да нисте усамљени…све нас повезују сличне мисли и осећања…

Прочитај

УГЛЕДНИ - ЈАВНИ ЧАС ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Датум: 04. Maj 2018 22:43 Категорија: Новости

                У петак  04.05. 2018. године ученици одељења 8-1 из Мајура су са наставницом енглеског језика, Тамаром Ивановић, припремили специјални угледни час под називом " Favourite Holiday Destinations" за ученике од 5. до 8. разреда.  Овај час је осмишљен по идеји наставнице енглеског језика ,а у оквиру рада школског тима за међупредметне компетенције и предузетништво. Циљ оваквог часа је да повеже више наставних предмета у целину из које ће ученици моћи да усвоје одређене наставне садржаје, а истовремено и да искористе своја  знања и умећа из области географије, информатике, ликовне културе и, наравно, енглеског језика како би подучили друге ученике. Ученици и наставници наше школе, као и директор и педагог, имали су прилику да се упознају са неким од најпопуларнијих туристичких дестинација Европе. Ученици одељења 8-1 припремили су презентације и постере којима су илустровали лепоте Грчке, Бугарске, Турске, Црне Горе, које су увек биле врло посећене , али и лепоте Италије, Француске, Шпаније и Ирске које имају толико тога да понуде . Овај час био је велико уживање за све присутне. 

Прочитај

АКТИВНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ

Датум: 27. April 2018 10:13 Категорија: Новости

Поводом обележавања 110 година постојања ОШ ,, Радислав Никчевић" у Мајуру ученици и запослени су мноштвом активности се потудили да на што свечанији начин обележе јубилеј. 
У недељи обележавања јубилеја наши мали ученици су са својим учитељима се играли старих добрих игара у којима су развијали другарство и сарадњу, а најлепше од свега је било посматрати лица насмејане и задовољне деце.


Посебно ја било занимљив групни плес (flash mob) на нумеру Тајчи ,, Хaјде да лудујемо" у коме су учествовали сви ученици и већина запослених, а за реалзацију и помоћ посебну захвалност заслужује и кореограф Жељко Илић и DC team.


Поред ученика у обележавање Дана школе су се укључили и родитељи који су са наставницима одиграли утакмице у малом фудбалу и одбојци.Прочитај