Новости

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Датум: 11. Mart 2020 13:26 Категорија: Новости

Министарство просвете, науке и технолошког развој упутило данас је обавезујућу препоруку свим основним и средњим школама у Републици Србији, а циљу превенције ширења евентуалне инфекције. Министарство је  подсетило школе да се придржавају мера у складу са здравственим препорукама, а на терену су просветна и  санитарна инспекција које надзиру школе у вези са применом мера хигијене.
 
 У допису се наводи да је потребно да школе предузму следеће:
 • редовно одржавање школског простора: проветравање учионица, чишћење дворишта и учионица и редовно пражњење корпи за отпатке, користећи рукавице;
 • прање и дезинфиковање подова, зидова, врата и површина клупа;
 • редовно снабдевање сапуном тоалета, учионица и трпезарија;
 • подстицање ученика на прање руку;
 • препоручити ученицима и одраслима да не додирују очи, уста и нос неопраним рукама;
 • не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду;
 • употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке;
 • планирати часове одељенског старешине у свим разредима посвећене одржавању личне хигијене и непосредног окружења, али и комуникацији која није подложна паници и ширењу непроверених информација;
 • препоручити родитељима и ученицима да се одложе прославе и дружења;
 • планирати активности ученичког парламента које ће подстицати ученике на редовно одржавање личне хигијене и одржавање школског простора;
 • поставити препоруке о превентивним активностима на сајт школе;
 • у оквиру наставних и ваннаставних активности планирати, у складу са предметном облашћу, васпитно-здравствене теме односно упознавање са путевима вирусних инфекција и информисања.
У допису је указано и на то да је потребно да школе заштитите ученике и родитеље од непожељне панике.
 

Прочитај

Међународни дан жена - 8. март

Датум: 07. Mart 2020 00:12 Категорија: Новости

Данас су предшколци заједно са својим мамама, пригодном радионицом, обележили предстојећи празник.
Овај дан је настао као дан борбе за женска људска права, односно дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. Први Дан жена је обележен 28. фебруара 1909. године у САД декларацијом коју је донела Социјалистичка странка Америке.

Фотографија корисника ОШ "Радислав Никчевић"

Фотографија корисника ОШ "Радислав Никчевић"

Прочитај

СВЕТСКИ ДАН ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

Датум: 07. Mart 2020 00:10 Категорија: Новости

Стручни сарадници, Маја Мићовић и Марина Танасковић, су са ученицима од петог до осмог разреда, обележили Светски дан енергетске ефикасности пројектом "Научи да штедиш - тако више вредиш". Оствараили смо сарадњу са "ЕПС Дистрибуцијом" и ЕГШ "Никола Тесла". Гост нам је био Зоран Вулић, представник "ЕПС Дистрибуције", а професорка Марија Богдановић послала нам је филм, који је освојио прву награду на наградном конкурсу који спроводи њихова школа. Циљ је био развој и подизање свести о значају енергетске ефикасности и њеном утицају на читаву планету Земљу.

Фотографија корисника ОШ "Радислав Никчевић"

Фотографија корисника ОШ "Радислав Никчевић"

Прочитај

ПОЛАЗАК У ПРВИ РАЗРЕД

Датум: 04. Mart 2020 13:15 Категорија: Новости
Прочитај

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Датум: 04. Mart 2020 13:09 Категорија: Новости
Прочитај

ЗИМСКИ СУСРЕТИ УЧИТЕЉИ

Датум: 01. Mart 2020 11:06 Категорија: Новости

Зимски сусрети учитеља 29.2.2020. ОШ,, Љубиша Урошевић" Рибаре

Прочитај

ЧИТАЈМО ГЛАСНО

Датум: 29. Februar 2020 01:17 Категорија: Новости

Школски библиотекари широм Србије обележавају 28. фебруара, Национални дан књиге акцијом "Читајмо гласно". Активност је пре три године покренуло Друштво школских библиотекара којом промовишу књигу, културу читања, читалачку писменост и подстичу ученике на читање. У нашој школи, данас је обележен овај дан, у организацији библиотекара Маје Мићовић и педагога школе Марине Танасковић. Ученици старијих разреда читали су наглас стихове Леле Стојановић из књиге песама за децу на тему екологије "Оаза среће".

Фотографија корисника ОШ

 

Прочитај

Чик не читај

Датум: 27. Februar 2020 21:06 Категорија: Новости

                        
 
Пројекат Школске управе Јагодина ,,Од читања се расте”, који је покренула просветни саветник Александра Стевановић у школској 2019/2020. у сарадњи са основним школама из Јагодине које су желеле да буду део пројекта, представљен је 26.02.2020. године у Културном центру у Јагодини. Циљ овог пројекта, који се на нивоу целе Србије реализује по препоруци МПНТР-а, јесте промовисање читања и обележавање Националног дана књиге (обележева се 28. фебруара).
   Наша школа представила се пројектом ,,Чик не читај” (Јелена Гавриловић Миликић). У пројекат је било укључено шест ученика 8/1 разреда (Теодора Савић, Николина Радосављевић, Зорана Николић, Анђела Соколовић, Анђела Стаменковић, Давид Веселиновић) који су израдили презентацију на тему ,,Најзанимљивије библиотеке света”, као и седам предметних наставника (Тамара Ивановић, Богдана Булатовић, Биљана Ђокић, Маријана Цветковић, Јелена Гавриловић Миликић, Младен Ристановић, Владимир Орбовић). Техничка подршка пројекта била је Марина Танасковић. Део пројекта чинило је представљање читалачког укуса наших ученика и наставника који су, раме уз раме, са сцене Културног центра послали поруку заједништва, поруку да једни са другима и једни од других учимо и да нас све веже и љубав према књизи. Током програма представљене су и фотографије на тему књиге које су израдили ученици чланови новинарске-фото секције из Мајура.
   Празник читања оплемењен је несвакидашњим заједничким наступом ученика и наставника наше школе у пројекту чиме су промовисане највише људске и професионалне вредности.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Прочитај

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Датум: 25. Februar 2020 17:53 Категорија: Новости

Прочитај

Почетак другог полугодишта

Датум: 18. Februar 2020 19:34 Категорија: Новости


ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОЧЕТКУ ДРУГОГ ПОЛУГОДИШТА ШКОЛСКЕ
2019/20. ГОДИНЕ

Друго полугодиште почиње у понедељак, 24.02.2020. године.
Настава у матичној школи одвијаће се по следећем распореду:
- I, II, III и IV разред - поподневна смена
- V, VI, VII и VIII разред - преподневна смена

Прочитај