Новости

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ

Датум: 11. Mart 2018 16:41 Категорија: Новости

На Општинском такмичењу из географије, одржаном 11. марта 2018. године у Основној школи "Љубиша Урошевић" у Рибару, учествовала су два ученика наше школе: Лазар Рошковић 7/1 и Милена Младеновић 8/2. Оба ученика су освојила по 87 поена ( друго место) и пласман на Окружно такмичење 28. априла.

Резултат слика за волим географију

Прочитај

Кутак за литерарни тренутак - новости

Датум: 05. Mart 2018 01:05 Категорија: Новости

 
     Од понедељка 05.03.2018. године у на страници Кутка можете прочитати нове садржаје - стихове Мике Антића, шта значи филантроп, од када на свету постоје библиотеке…

Прочитај

МЕЂУНАРОДНИ ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

Датум: 23. Februar 2018 13:33 Категорија: Новости

Међународни дан матерњег језика се обележава сваке године 21. фебруар широм света. Основни циљ је да се подигне свест о значају матерњег језика и мултилингвизма. Овај дан је успостављен 1999. године од стране УНЕСКО-а а на предлог Бангладеша и обележава се редовно од 2000. године.

Ове године је Међународни дан матерњег језика обележен у нашој школи у просторијама библиотеке где су ученици првог разреда представили и прочитали одломак из своје омиљене књиге.

 

Прочитај

Кутак за литерарни тренутак

Датум: 22. Februar 2018 19:00 Категорија: Новости

 Од другог полугодишта школске 2017/2018. године у матичној школи почео је са радом Кутак за литерарни тренутак. Пројекат је осмислила наставница српског језика у Мајуру Јелена Гавриловић Миликић. Наставница је вођена идејом да се настава у школи осавремени и учини занимљивијом и приступачнијом ученицама.
Прочитај

На снегу

Датум: 05. Februar 2018 13:21 Категорија: Новости

Ученици трећег и четвртог разреда наше школе су последњи дан овог полугодишта провели уживајући у ,, Зимским чаролијама" у излетишту Поток . За ученике је тога дана била организована школица скијања. Уживања на снегу никада доста, а о томе колико им је било лепо говоре осмеси деце.
 

Прочитај

Бесплатан курс енглеског језика за ученике од 5-8. разреда

Датум: 05. Februar 2018 13:06 Категорија: Новости


Online курсеви енглеског језика
 
Обавештавамо Вас да смо у сарадњи са компанијом ЛИНКгроуп обезбедили бесплатне онлине курсеве енглеског језика.
ITAcademy као део компаније ЛИНКгроуп овим курсевима пружа одличну прилику ђацима који желе да усаврше и унапреде своје знање енглеског језика да постану што успешнији у даљем образовању и касније у послу.
Веће за стране језике ће одлучити ко ће добити могућност за похађање ових курсева.
Уколико будете били један од добитника, добићете поклон код са којим остварујете право на бесплатан онлине курс. Након што добијени код унесете на страни пријаве добићете на мејл сва потребна упутства за похађање изабраног онлине курса.
Позивамо све ђаке да се активно укључе у усавршавање знања енглеског језика како би тиме себи отворили што више могућности за даље образовање и развој каријере.

ITAcademy https://www.it-akademija.com 
Страна за пријаве  
https://www.it-akademija.com/poklon
 


Прочитај

Прослава школске славе Свети Сава

Датум: 29. Januar 2018 10:01 Категорија: Новости

У подручним одељењима наше школе организоване су приредбе поводом обележавања школске славе Свети Сава. Учествовао је велики број ученика, наставници, учитељице, уз присуство значајног броја родитеља.

 

Прочитај

Општинско такмичење из веронауке

Датум: 26. Januar 2018 15:08 Категорија: Новости

У петак, 19. јануара 2018. године, одржано је Oпштинско такмичење из веронауке у ОШ "Горан Остојић" у Јагодини, поводом обележавања школске славе Св. Саве. Учешће на овом такмичењу су имали и ученици наше школе уз пратњу наставника верске наставе Младена Ристановића. Такмичили су се у квизу знања, појању и рецитовању. Наша школа је на овом такмичењу постигла велики успех, освојивши прво место у квизу знања о Светом Сави. На финалном такмичењу у појању и рецитовању, такође су показали велико знање и умеће, остваривши завидне резултате. У квизу знања учествовали су: Вељко Петровић, 5/1; Зорана Николић, 6/1; Марија Миленковић, 7/1 и Милена Милошевић, 8/1. На такмичењу у рецитовању наступила је Милена Милићевић, ученица одељења 7/1, док су у појању учествовали: Милица Кларић, 3/1; Емилија Златковић, 3/1; Сара Антић, 4/1 и Јулија Маринковић, 4/1. Честитамо свим ученицима на оствареним резултатима!
СВЕ СЛИКЕ

Прочитај

ТЕМАТСКИ ДАН ЛИКОВНЕ КУЛТУРЕ И ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА

Датум: 11. Januar 2018 15:12 Категорија: Новости

У среду 10. јануара сви ученици школе у Колару су учествовали у заједничкој активности израде и украшавања новогодишње јелке од материјала за рециклажу. Активност су осмислили, организовали и реализовали наставници ликовне културе Александра Рацић и наставник физичког васпитања Топлица Андрејић. У рад су били укључени сви ученици од 5 до 8-ог  разреда, а сама активност је имала неколико фаза. Ученици су прво различитим нијансама зелене боје бојили амбалажу тј. кутије за одлагање јаја и картоне. Затим су лепили картон и амбалажу и формирали облик новогодишње јелке и на крају је сви заједно окитили. Атмосфера је била позитивна, ученици креативни и расположени за рад. Ова активност је била пример успешног тимског рада и сарадње међу ученицима.  
„ОНАЈ КО СЕ НАУЧИО РАДИТИ У ГРУПИ - ТАЈ СЕ ПРИПРЕМИО ЗА ЖИВОТ“.

      


   

Прочитај

Промоција књиге „ Урнебесна физика“

Датум: 12. Decembar 2017 19:17 Категорија: НовостиУ среду, 06.12.2017, у пријатном амбијенту Народне библиотеке „Радислав Никчевић“ у Јагодини,
одржана је промоција књиге „Урнебесна физика“ чији су аутори Светислав Пауновић,
Бранко Стевановић и Игор Коларов.

Прочитај