Новости

Evropski dan jezika

Датум: 26. Septembar 2018 18:16 Категорија: Новости

Прочитај

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Датум: 18. Septembar 2018 09:09 Категорија: Новости

На празник Усековања главе Светог Јована Крститеља,  11.септембра,  у храму Светог Романа у Мајуру, служен је молебан - Призив Светог Духа за успешан почетак нове школске године.  Учешће на овом молитвеном скупу узео је велики број  ученика, са вероучитељем Младеном Ристановићем и наставницима наше школе. Молебан је служио свештеник Немања Стефановић, пожелевши на крају  наставницима и ученицима, да Господ благослови успешан рад и сваки напредак на путу образовања и васпитања.


 

Прочитај

Угледни час физичког васпитања

Датум: 17. Septembar 2018 23:18 Категорија: Новости

У четвртак 13.09.2018. године одржан је угледни час физичког васпитања на тему „Иницијалана мерења“. Реализатори су наставници физичког васпитања Марина Димитријевић Дејковић и Топлица Андрејић са ученицима 6/1 и 7/1 разреда. Час је одржан у корелацији са музичком културом и наставницом Сенком Томић.Прочитај

Кутак за литерарни тренутак

Датум: 17. Septembar 2018 00:44 Категорија: Новости

  У школској 2018/2019. наставља се рад на пројекту „Кутак за литерарни тренутак“. Радом на пројекту координираће и даље његов аутор, наставница српског језика и грађанског васпитања Јелена Гавриловић Миликић, а ученици 5-8. разреда из Мајура, првенствено чланови литерарне, рецитаторске и драмске секције, учествоваће у осмишљавању и реализацији пројектних садржаја.
  Већ данас можете прочитати нове садржаје  у  Кутку


Прочитај

Угледни час

Датум: 03. Jul 2018 17:02 Категорија: Новости

Угледни час "Српска деспотовина" одржан је 13. јуна 2018. године у одељењу VI-1.

Наставници средњовековни ратници


Прочитај

ДАН ФРАНЦУСКОГ ЈЕЗИКА

Датум: 22. Jun 2018 12:22 Категорија: Новости

У понедељек 11.6.2018. године у холу наше школе одржан је Дан француског језика. Приредбу су отворили ученици четвртог разреда , а наставили песмом, игром и рецитацијама ученици од петог до осмог разреда. Гост приредбе је била Катарина Мрдак ,  ученица ОШ ,, 17. октобар" из Јагодине.


Прочитај

ПРВИ ФЕСТИВАЛ ДРАМСКИХ СЕКЦИЈА ОСНОВНИХ ШКОЛА

Датум: 10. Jun 2018 23:39 Категорија: НовостиУ четвртак 07.06.2018. одржан је Први фестивал драмских секција основних школа. У препуној сали Културног центра у Јагодини, који је подржао иницијативу Школске управе Јагодина да се фестивал оснује, нашу школу представила је драмска секција из Мајура предвођена наставницом српског језика Јеленом Гавриловић Миликић. Чланови драмске секције: Лука Миловановић 5/1, Анђела Стаменковић 6/1, Зорана Николић 6/1, Теодора Савић 6/1, Анђела Пљеваљчић 7/1, Марија Миленковић 7/1, Александра Јовановић 7/1, Милена Милићевић 7/1, Бојана Ивановић 7/1 извели су представу „ У шетњи са Малим Принцом“ коју је, по мотивима романа „ Мали Принц“ Антоана де Сент Егзиперија, написала наставница Јелена Гавриловић Миликић. Предан и напоран тромесечни рад ученика и наставнице уродио је плодом – освојено је 3. место у категорији најбоља представа Фестивала. Ученица Теодора Савић 6/1 освојила је прву награду у категорији најбоља глумица Фестивала за лик лисице у представи.
  Брилијантну глумачку изведбу наших ученика подржали су родитељи ученика драмске секције који су са наставницом и члановима секције месецима радили на осмишљавању и изради костима и реквизита.
 Тимски дух и уважавање рада сваког појединца наше школе још једном је показан на овом Фестивалу – рад наставнице Јелене Гавриловић Миликић подржале су својим присуством готово све колеге, наставници и учитељи, предвођени директорком наше школе Верицом Ивановић Јовановић. Нажалост, број улазница је био ограничен и недовољан да све колеге и ученици присуствују овој манифестацији.
  Техничка подршка овој представи биле су Тамара Ивановић, наставница енглеског језика, и Марина Танасковић, педагогица; за креацију и израду круне краља и шешира уображенка био је задужен Горан Јовановић, наставник ликовне културе; вероучитељ, Младен Ристановић укључио је Стару градску цркву из Јагодине у представу обезбедивши стихар ђакона као костим за улогу краља. Несебичном подршком овог тима и моралном подршком колектива, још једном смо померили границе и показали да племенитост и заједништво јесу вредности које трају. 
  Фестивал је хуманитарног карактера и сви сакупљени слаткиши ( једна улазница-један слаткиш) прослеђени су Црвеном крсту. Оваква манифестација позитивно је оцењена од стране просветних радника како због прилике да се ученици и наставници афирмишу и представе свој рад, тако и због подизања свести о значају позоришта и културе уопште и стицања манира који одликују позоришну атмосферу. Доброчињење је реч која уоквирује целокупну манифестацију и због чега ће она, засигурно, дуго трајати.

Прочитај

5. ЈУН - СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Датум: 10. Jun 2018 20:44 Категорија: Новости

Светски дан заштите животне средине (или околине) је дан који се обележава у целом свету сваког 5. јуна кроз разне активности и кампање, са циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине.
Датум 5. јуни је одредила Генерална скупштина УН јер се тог дана одржала Конференција о заштити животне средине у Стокхолму 1972. год. На конференцији се окупило 113 држава.Програм заштите је назван УНЕП.
Предвиђања су да ће до 2050. године бити потребне три планете за број становника који се очекује, ако потрошња, производња и начин живљења остану на истом нивоу.
Људски просперитет нас не мора коштати планете. Живети одрживо значи задовољити људске потребе не угрожавајући природне системе и животну средину.
У свету се на овај дан покрећу бројне активности у које је укључена јавност, а које пропагирају одговорни однос према окружењу. 
Ми смо организовали квиз за ученике 5, 6 и 7. разреда и запослене у школи. Сви учесници су показали изузетно знање и вештине кроз различите активности. Ученици учесници су добили симболичне награде за учешће, а награђена је и ученица 7-1 разреда Тијана Станковић која је за школску 2017/2018. годину сакупила и донела највише лименки.Прочитај

ИЗЛЕТ НА РТАЊ

Датум: 10. Jun 2018 20:38 Категорија: Новости

Као једна од активности у оквиру предмета Обавезне физичке активности за ученике 5. разреда, планирани су рекреативно - едукативни излети са пешачењем у околини. 
26. маја ученици петог разреда из Мајура и Колара су са својим наставницима посетили планину Ртањ. Краћу паузу су имали у етно хотелу"Балашевић" где су са наставницима одиграли једну утакмицу. У повратку посетили су и манастир Лешје.

Прочитај

ПРВИ ФЕСТИВАЛ ШКОЛСКИХ ДРАМСКИХ СЕКЦИЈА „ГЛУМАЦ-ШКОЛАРАЦ“

Датум: 05. Jun 2018 09:03 Категорија: Новости

    Први Фестивал школских драмских секција „ ГЛУМАЦ-ШКОЛАРАЦ“ биће одржан у четвртак, 07.06.2018.
 Фестивал је такмичарског карактера. Нашу школу представљаће драмска секција из Мајура предвођена наставницом српског језика Јеленом Гавриловић Миликић која је, за ову прилику, адаптирала роман „Мали Принц“ у представу „ У шетњи са Малим Принцом“. Фестивал се одржава у Културном центру у Јагодини; програм почиње у 17.00 часова.
  Фестивал је хуманитарног карактера – уместо новцем, улазнице ће се наплаћивати слаткишима који ће бити донирани организацији за децу по избору победника Фестивала.
Организатор Фестивала је Школска управа из Јагодине у сарадњи са Културним центром из Јагодине.

Прочитај