РИЗНИЦA ИГАРА – за децу и одрасле

Датум: 08. April 2020 14:10 Категорија: Новости

„Ризница игара” коју су креирали студенти четврте године педагогије и наставници Катедре за предшколску педагогију Филозофског факултета Универзитета у Београду, у сарадњи са Сектором за предшколско и основно образовање и васпитање Министарства просвете, науке и технолошког развоја садржи предлоге игара које деца у тренутној ситуацији могу играти у кући.
Ризница представља и подстицај деци и њиховим породицама да заједно проведу квалитетно време.
Уводни део „Ризнице игара“ садржи подсећање зашто је игра важна и које су кључне карактеристике игре - добровољност, посвећеност, активитет и истраживање, богатство начина изражавања, размена и интеракција, уживање и забава.
За дете, игра је суштински део живота, основни начин на који дете упознаје свет, упознаје себе и гради односе са другим људима. Игра једнако може помоћи и деци и одраслима да се осете моћно, да буду активни и креативни, да истражују, стварају, испробавају, мењају, заједно уче и померају границе могућег. У заједничкој игри можемо боље разумети и подржати једни друге и стварати драгоцена заједничка искуства која су већа лекција од било каквог уџбеника.