РЕАЛИЗАЦИЈА ОБРАЗОВНО-ВАСПИТНОГ РАДА УЧЕЊЕМ НА ДАЉИНУ

Датум: 16. Mart 2020 12:51 Категорија: Новости

Почетак реализације образовно-васпитног рада учењем на даљину је 17. март 2020. године.

Смернице за планирање и реализацију образовно-васпитног рада путем учења на даљину у периоду када нема непосредне наставе, а у зависности од нивоа образовања и васпитања и облика који је предвиђен, су:

Едукативни садржаји за учење на даљину који се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Kанал 3) за ученике основне школе

•           Свакодневно, почев од 8.00 часова, шест дана у недељи, биће емитовани посебно припремљени и адаптирани образовни садржаји за ученике основне школе, који обухватају обрађене наставне јединице изабранихпредмета, у складу са прописаним планом и програмом наставе и учења.
•           Часови ће бити емитовани на РТС Kанал 3, према распореду по разредима, који ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја(
www.rasporednastave.gov.rs ).
•           За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно.
•           За ученике 8. разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час је један одпредмета који се полажу на завршном испиту. Ово треба имати у виду приликом планирања додатне подршке предметних наставника (презентације, задаци за вежбање).
•           Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, где се могу накнадно и више пута прегледати, истог или наредних дана. О овој могућности, такође, треба обавестити ученике и родитеље и уколико је потребно, дати одговорајућу подршку за приступ овој платформи. Такође, потребно је обавестити ученике и родитеље да оператери неће наплаћивати проток и пренос података за наведене едукативне садржаје.