Чик не читај

Датум: 27. Februar 2020 21:06 Категорија: Новости

                        
 
Пројекат Школске управе Јагодина ,,Од читања се расте”, који је покренула просветни саветник Александра Стевановић у школској 2019/2020. у сарадњи са основним школама из Јагодине које су желеле да буду део пројекта, представљен је 26.02.2020. године у Културном центру у Јагодини. Циљ овог пројекта, који се на нивоу целе Србије реализује по препоруци МПНТР-а, јесте промовисање читања и обележавање Националног дана књиге (обележева се 28. фебруара).
   Наша школа представила се пројектом ,,Чик не читај” (Јелена Гавриловић Миликић). У пројекат је било укључено шест ученика 8/1 разреда (Теодора Савић, Николина Радосављевић, Зорана Николић, Анђела Соколовић, Анђела Стаменковић, Давид Веселиновић) који су израдили презентацију на тему ,,Најзанимљивије библиотеке света”, као и седам предметних наставника (Тамара Ивановић, Богдана Булатовић, Биљана Ђокић, Маријана Цветковић, Јелена Гавриловић Миликић, Младен Ристановић, Владимир Орбовић). Техничка подршка пројекта била је Марина Танасковић. Део пројекта чинило је представљање читалачког укуса наших ученика и наставника који су, раме уз раме, са сцене Културног центра послали поруку заједништва, поруку да једни са другима и једни од других учимо и да нас све веже и љубав према књизи. Током програма представљене су и фотографије на тему књиге које су израдили ученици чланови новинарске-фото секције из Мајура.
   Празник читања оплемењен је несвакидашњим заједничким наступом ученика и наставника наше школе у пројекту чиме су промовисане највише људске и професионалне вредности.