СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ - 16. ОКТОБАР

Датум: 23. Oktobar 2019 20:33 Категорија: Новости

У оквиру обележавања месеца здраве хране 16. oктобра 2019.године, у ОШ ,,Радислав Никчевић“ у Мајуру одржана је презентација о здравом начину исхране под слоганом ,,ЗДРАВА ХРАНА ПРАВИЛНА ИСХРАНА“,  у реализацији стручних сарадника Весне Недељковић и Маје Мићовић, уз техничку подршку Маријане Цветковић и велику подршку директора школе Верице Ивановић Јовановић.
         Правилна и здрава исхрана постала је један од најважнијих проблема савременог човека. Човеково здравље, ефикасност и расположење директно су условљени начином исхране који се свакодневно примењују. Правилна и здрава исхрана помаже појединцу да се лакше суочи са животним тешкоћама и да се заштити од многобројних физичких и психичких болести.
        Здрава исхрана значи: јести што разноврсније, не мешати намирнице различитог састава, јести у умереним количинама, не пребрзо и халапљиво, водећи рачуна да храна није сувише хладна нити сувише врућа, преслана, прекисела или презачињена.
        Добро здравље није могуће одржати без адекватне исхране. Суштина добре исхране огледа се у вишеструким функцијама које она обезбеђује.Из хране се добија неопходна енергија за одвијање свих процеса у организму. Храна обезбеђује неопходне састојке за све процесе у организму, обезбеђујући добро здравље од свих врста болести.
       Развијање одговорног односа према себи у циљу правилног развоја и очувању здравља ученици наше школе обележили су кроз различите видове активности: учествовали су у разговору о здравој исхрани, постављали су питања, давали одговоре, изводили закључке и веома успешно учествовали у изради пирамиде здраве хране. У кухињи школе ученици су заједно са својим одељенским старешинама и присутним наставницима имали поставке здраве хране, а поједина одељења су на лицу места припремала храну. Прелепе ђаконије на заједничкој трпези ученика доказ су да и здрави оброци могу бити маштовити и креативни.
Учешће у овој активности имали су како ученици матичне школе тако и ученици издвојених одељења.

 Фотографија корисника ОШ
Фотографија корисника ОШ

 Фотографија корисника ОШ
Фотографија корисника ОШ
Фотографија корисника ОШ
Фотографија корисника ОШ
Фотографија корисника ОШ
Фотографија корисника ОШ
Фотографија корисника ОШ
Фотографија корисника ОШ