СВЕТСКИ ДАН ХРАНЕ У КОЛАРУ

Датум: 16. Oktobar 2019 19:21 Категорија: Новости

Наставница српског језика је са ученицама осмог разреда припремила уводни део о обележавању дана здраве хране, од када се обележава и зашто је битно обележавати.
У оквиру обележавања светског дана хране, наставница биологије је са ученицима седмог и осмог разреда припремила пирамиду исхране, презентацију о болестима гојазности, анорексији, булимији, као и које намирнице треба коннзумирати за рад појединих органа. Ученици су објаснили како треба да изгледа дневни јеловник.
Наставница математике је са члановима математичке секције радила на пројектном задатку "Здрава ужина". Ученици су били подељени у две групе. Свака група је требала да прикупи податке о препорученим дневним дозама витамина, количини витамина у разним врстама воћа као и о калоријама. Затим да на основу прикупљених података направи рецепт за своју воћну салату, а резултате који представљају потребну количину витамина и проценат витамина и калорија прикаже графички. На крају презентације, ученици су правили воћну салату по свом рецепту.


Фотографија корисника ОШ
Фотографија корисника ОШ
Фотографија корисника ОШ