СРБИЈА ХОДА

Датум: 14. Septembar 2019 16:08 Категорија: Новости

Планинарски клуб “Рунолист“ и планинарско удружење „Јухор“ 14. септембра 2019. године организовали су  овогодишњу планинарску акцију ,,Дан пешачења 2019.” под слоганом „Србија хода”. Циљ манифестације је подстицање здравих животних навика, указивање на значај кретања за унапређење здравља и радне способности, социјализација и развој туристичких потенцијала кроз уређење и експлоатацију уређених пешачких путева у Србији.
Пешачење је активност која се због цивилизацијских токова све мање упражњава на радном месту и свакодневном животу те је стога потребно указивати на његов значај и лековита својства по опште здравствено стање сваког појединца. Кретање кроз природу у групи, у пару или појединачно активност је која не захтева компликовану опрему, може се упражњавати у непосредној околини свих насеља у Србији и није ограничена на део популације. Пешачењем се можемо бавити сви, од раног детињства до дубоке старости. Пешачење је активност која је у експанзији, заједно са бројем поклоника пешачења у Европи расте и број обележених и уређених пешачких путева. Од 12 пешачких путева који се протежу преко европског континента преко наше земље пролазе два: Е4 И Е7.
Нека сваки ваш корак постане лакши, праћен осмехом. Желимо да се пешачење претвори у стварно добру навику. Дан пешачења је забаван и једноставан начин да у најбољем друштву истражите радост ходања.
УЧЕНИЦЕ ОСМОГ РАЗРЕДА НАШЕ ШКОЛЕ ПРЕПЕШАЧИЛЕ СУ ЦЕЛУ СТАЗУ ДУГУ 10 KM.

 
Фотографија корисника ОШ "Радислав Никчевић"
Фотографија корисника ОШ "Радислав Никчевић"
Фотографија корисника ОШ "Радислав Никчевић"