Наша мала цвећара

Датум: 04. Septembar 2019 22:09 Категорија: Новости

 ,,Наша мала цвећара”
 
У среду, 04.09.2019. године, у матичној школи, започета је реализација школског пројекта ,,Наша мала цвећара”. Овај пројекат реализује се у оквиру ФинПис пројекта Републике Србије.
Аутори и реализатори пројекта ,,Наша мала цвећара” су Тамара Ивановић, наставница енглеског језика, Јелена Гавриловић Миликић, наставница српског језика и књижевности и Владимир Орбовић, наставник историје. Пројекат се реализује у одељењима 5/1,6/1,7/1, а има за циљ финансијско описмењавање ученика и развијање свести о хуманитарној димензији коришћења новца. Координатор пројекта на нивоу школе за ученике 1-8. разреда је педагогица Весна Недељковић.
Први корак у реализацији пројекта била је данашња изложбена продаја цвећа којој је претходило представљање пројекта и упознавање ученика са појмом финансијске писмености у понедељак, 02.09.2019.
Захваљујући креативности и несебичном труду наших ученика и наставника, школа је данас била предивна цветна оаза. Лепота цвећа донела је дивну енергију коју су, дружећи се и купујући цвеће једни од других, поделили ученици, наставници, педагогица, директорка школе и наше помоћне раднице. Новац сакупљен од продаје цвећа биће, у даљем току пројекта, искоришћен за куповину садница и неопходног материјала како би се пројекат садње и неговања цвећа до краја октобра реализовао у потпуности.