Школско такмичењe рецитатора

Датум: 26. Mart 2019 20:22 Категорија: Достигнућа

 У  уторак, 26.03.2019. године у библиотеци ОШ „Радислав Никчевић“ у Мајуру у 12.00 часова одржано је Школско такмичење рецитатора.
   У категорији ученика од 1. до 4. разреда представиле су се три ученице.

  • Прво место освојила је ученица Елеонора Стојановић 3/1 која је казивала песму „ Где се двоје свађају, трећи користи Татјане Ђулинац.
  • Друго место освојила је ученица Мила  Обрадовић 1/1 која је казивала  песму „Баш лепо“ Моше Одаловића.
  • Треће место, похвалу, освојила је ученица Лана Мијалковић 3/1 која је казивала песму „Као мамаОливере Оље Цупаћ.
  У категорији ученика од 5. до 8. разреда представило се седморо ученика.
  • Прво место освојила је ученица Бојана Ивановић 8/1 која је казивала песму „ Песак“ Мирослава Антића.
  • Друго место освојила је ученица Марија Миленковић 8/1 која је казивала песму „Забрањено је“ Пабла Неруде.
  • Треће место, похвалу, освојила је ученица Милена Милићевић 8/1 која је казивала песму „ Илузија“ Драгане Константиновић.
  

 Жири у саставу Маја Мићовић, библиотекарка, Весна Рупник, наставник разредне наставе, Јелена Гавриловић Миликић, наставник српског језика ( председник жирија) једногласно је донео одлуке о пласману ученика вреднујући дикцију, акцентуацију, способност изражавања мисаоно-емотивног садржаја песме, природност и сугестивност казивања стихова, примереност песме узрасту и полу рецитатора, као и трајање песме до 3 минута. Наведене пропозиције стандардне су на свим нивоима такмичења рецитатора.
   Две првопласиране ученице у свакој категорији представљаће нашу школу на Општинском такмичењу рецитатора „ Песниче народа мог“ у Културном центру у Јагодини. Песничка смотра „ Песничке народа мог“ ове године обележава 51. годину постојања. Част која је припала победницима данашњег такмичења да представљају своју школу на овој смотри тиме је још већа.