Новинарска - фото секција

Датум: 01. Oktobar 2018 09:47 Категорија: Новости



Од школске 2018/2019. године у нашој школи почиње да ради новинарска-фото секција. Циљ оснивања фото секције је жеља да се подрже ученици који су већ исказали таленат за фотографију   ( током изложби организованих у нашој школи) и афинитет за новинарство, али и да се васпитно-образовни процес осавремени, ваннаставне активности учине занимљивијим и пробуди свест ученика о различитим креативним начинима да се слободно време испуни, да се самопоуздање ученика побољша, култура општења подигне на виши ниво. Такође, један од мотива за покретање ове секције био је настојање да се комуникација на релацији ученик-наставник унапреди и осавремени јачањем ИКТ компетенција које су императив савременог ваннаставног процеса и делања друштва у 21. веку. Део чланова новинарске-фото секције биће укључен у пројекат Савеза за школски спорт Србије „Ђак репортер“.
 Радом секције руководиће наставница српског језика и грађанског васпитања Јелена Гавриловић Миликић, а чланови секције су ученици 5-8. разреда из Мајура. Чланови секције пратиће културна, научна, спортска дешавања у својој школи, свом месту и о њима извештавати, правити интервјуе, репортаже, чланке о различитим актуелним темама и личностима које их инспиришу. Сви ученички радови биће објављивани на сајту школе на посебној страници под називом „Новинарска-фото секција“.
  Важно је истаћи да је покретање ове секције изазвало велико интересовање ученика који увелико раде и свакодневно доносе мноштво нових идеја које желе да реализују. Први чланак ове секције о „Ноћи истраживача“ већ је објављен. Читајући га и гледајући фотографије које су ученици на овој манифестацији направили, можете посведочити о њиховом ентузијазму, креативности и, надасве, култури говора која доминира чланком.
  Сви новинарски и фото радови биће, искључиво, самостални ауторски рад ученика који ће вођа секције селектовати и објављивати на званичној страници сајта школе, слати, уз сагласност родитеља, Савезу за школски спорт Србије и институцијама које желе да афирмишу и подрже рад наших ученика.