ПРВИ ФЕСТИВАЛ ДРАМСКИХ СЕКЦИЈА ОСНОВНИХ ШКОЛА

Датум: 10. Jun 2018 23:39 Категорија: Новости



У четвртак 07.06.2018. одржан је Први фестивал драмских секција основних школа. У препуној сали Културног центра у Јагодини, који је подржао иницијативу Школске управе Јагодина да се фестивал оснује, нашу школу представила је драмска секција из Мајура предвођена наставницом српског језика Јеленом Гавриловић Миликић. Чланови драмске секције: Лука Миловановић 5/1, Анђела Стаменковић 6/1, Зорана Николић 6/1, Теодора Савић 6/1, Анђела Пљеваљчић 7/1, Марија Миленковић 7/1, Александра Јовановић 7/1, Милена Милићевић 7/1, Бојана Ивановић 7/1 извели су представу „ У шетњи са Малим Принцом“ коју је, по мотивима романа „ Мали Принц“ Антоана де Сент Егзиперија, написала наставница Јелена Гавриловић Миликић. Предан и напоран тромесечни рад ученика и наставнице уродио је плодом – освојено је 3. место у категорији најбоља представа Фестивала. Ученица Теодора Савић 6/1 освојила је прву награду у категорији најбоља глумица Фестивала за лик лисице у представи.
  Брилијантну глумачку изведбу наших ученика подржали су родитељи ученика драмске секције који су са наставницом и члановима секције месецима радили на осмишљавању и изради костима и реквизита.
 Тимски дух и уважавање рада сваког појединца наше школе још једном је показан на овом Фестивалу – рад наставнице Јелене Гавриловић Миликић подржале су својим присуством готово све колеге, наставници и учитељи, предвођени директорком наше школе Верицом Ивановић Јовановић. Нажалост, број улазница је био ограничен и недовољан да све колеге и ученици присуствују овој манифестацији.
  Техничка подршка овој представи биле су Тамара Ивановић, наставница енглеског језика, и Марина Танасковић, педагогица; за креацију и израду круне краља и шешира уображенка био је задужен Горан Јовановић, наставник ликовне културе; вероучитељ, Младен Ристановић укључио је Стару градску цркву из Јагодине у представу обезбедивши стихар ђакона као костим за улогу краља. Несебичном подршком овог тима и моралном подршком колектива, још једном смо померили границе и показали да племенитост и заједништво јесу вредности које трају. 
  Фестивал је хуманитарног карактера и сви сакупљени слаткиши ( једна улазница-један слаткиш) прослеђени су Црвеном крсту. Оваква манифестација позитивно је оцењена од стране просветних радника како због прилике да се ученици и наставници афирмишу и представе свој рад, тако и због подизања свести о значају позоришта и културе уопште и стицања манира који одликују позоришну атмосферу. Доброчињење је реч која уоквирује целокупну манифестацију и због чега ће она, засигурно, дуго трајати.