ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

Датум: 23. Mart 2018 01:01 Категорија: Достигнућа

У четвртак 22.03.2018. године у библиотеци ОШ „Радислав Никчевић“ у Мајуру у 12.00 часова одржано је Школско такмичење рецитатора.

   У категорији ученика од 1. до 4. разреда представило се шесторо ученика. Прво место освојила је ученица Сара Антић 4/1 која је казивала песму „ Неке важније ствари“ Виолете Јовић. Друго место освојио је ученик Михајло Крстић 2/1 који је казивао песму „Телевизор“ Николе Станојевића. Треће место, похвалу, освојио је ученик Немања Костић 4/1 који је казивао песму „ Дугачка псећа песма“ Владимира Стојиљковића.
  У категорији ученика од 5. до 8. разреда представило се седморо ученика. Прво место освојио је ученик Никола Костић 8/1 који је казивао песму „ Објашњење“ Мирослава Антића. Друго место освојила је ученица Марија Миленковић 7/1 која је казивала песму „Полетна песма“ Драгане Константиновић. Треће место, похвалу, освојила је ученица Сандра Томић 8/1 која је казивала песму „ Спора игра“ анонимног аутора.
   Жири у саставу Васка Петровић, наставник српског језика, Весна Рупник, наставник разредне наставе, Јелена Гавриловић Миликић, наставник српског језика   (председник жирија) једногласно је донео одлуке о пласману ученика вреднујући дикцију, акцентуацију, способност изражавања мисаоно-емотивног садржаја песме, природност и сугестивност казивања стихова, примереност песме узрасту и полу рецитатора, као и трајање песме до 3 минута. Наведене пропозиције стандардне су на свим нивоима такмичења рецитатора.
 
 

Категорија ученика од 1. до 4. разреда - победници:


 
I место  Сара Антић 4/1

 
II место Михајло Крстић 2/1


III место  Немања Костић 4/1




Категорија ученика од 5. до 8. разреда - победници:



I место  Никола Костић 8/1

 
II место Марија Миленковић 7/1


 
 III место Сандра  Томић 8/1                                                                                                                





Жири


Двоје првопласираних ученика у свакој категорији представљаће нашу школу на Општинском такмичењу рецитатора „ Песниче народа мог“ у Културном центру у Јагодини. Песничка смотра          „ Песничке народа мог“ ове године обележава јубиларну 50. годину постојања. Част која је припала победницима данашњег такмичења да представљају своју школу на овој смотри тиме је још већа.