ШЕСТИ РЕГИОНАЛНИ САЈАМ ОБРАЗОВАЊА

Датум: 16. Mart 2018 22:01 Категорија: Новости

Ученици осмог разреда из Мајура и Колара са својим наставницима су у петак 16. марта посетили 6. регионални сајам образовања и прикупили корисне информације о средњим школама из окружења и условима уписа у исте.
Шести Регионални сајам образовања – НОУфест 2018 одржан је 15. и 16. марта, у Хали спортова “АДА” у Ћуприји, у организацији Регионалног тима подршке за науку, образовање и уметност – НОУ тим, а под покровитељством општине Ћуприја.
Под слоганом „Пут знања - пут успеха” овогодишњи НОУфест био је право место за ђаке, будуће студенте, професионалце, али и родитеље, за упознавање са програмима школа и факултета из Србије, потенцијалним послодавцима и будућим професијама, али и место нових знања, познанстава и искустава.
Преко тридесет факултета и високих школа са свих универзитета у Србији представило је своје студијске програме и услове школовања.
Будућим средњошколцима и њиховим родитељима представиле су се све средње школе из Поморавља са информацијама о смеровима и програмима.
У сарадњи са Националном службом за запошљавање представило се преко 20 послодаваца.
У оквиру 6. сајма образовања , у петак, 16.03.2018., одржане су радионица  и предавања „Erasmus+”, Фондације Темпус, за ученике и наставнике са следећим темама:
-Избор и упис у средњу школу, радионица за ученике
Циљ ове радионице је представљање смерница ученицима за управљање сопственим каријерним развојем, са нагласком на доношење одлука и припремом за упис у средњу школу, које укључује информисано доношење одлука, важне друге факторе при доношењу одлука, важне аспекте полагања завршног испита и прављење листе жеља.
-  Могућности за професионално усавршавање наставника и проналазак партнера кроз Еразмус + платформе и мреже, предавање за наставнике
- ИКТ и вршњачко учење у настави природних наука, предавање за наставнике
- Еразмус + пројекти за мобилност и сарадњу школа, предавање за наставнике
На овогодишњем сајму образовања имали смо част да се упознамо са стручњацима из области форензике из МУП – а Јагодина. Огледи из области форензике су приказани ученицима на интересантан начин. Форензика је изузетно мултидисциплинарна и обједињује достигнућа практично свих наука, првенствено природних и техничких.