Фото галерија

ОРГАНИЗОВАНО НА КЛИЗАЛИШТУ

Дана, 06. 02. 2015. године ученици из Главинаца са учитељицама Ружицом Стојановић Ђорђевић и Марином Крстић организовано су посетили клизалиште у Јагодини. Тога дана, неки ученици су по први пут стали на клизаљке, захваљујући Месној заједници Главинци која је обезбедила превоз за све ученике.
Такмичење из математике

Школско такмичење из математике, за ученике 3. и 4. разреда, одржано је 11. 02. 2015. године. Њих седморо се пласирало на општинско такмичење које ће бити одржано 28. 02. 2015.године. Честитамо свим ученицима на освојеним резултатима, а пласиранима желимо пуно среће у даљем току такмичења.
Пријем предшколаца у Главинцима

Ученици ОШ ,,Радислав Никчевић“ у Главинцима 15.12.2014.године, за своје нове другаре, припремили су пригодан програм са учитељицама Ружицом Стојановић Ђорђевић и Марином Крстић. У школи је тога дана отпочела са радом предшколска група коју ће водити васпитачица Далиборка Јевремовић.
Прослава Светог Саве

Српски народ се већ вековима окупља поводом Светог Саве,славећи свог највећег просветитеља и исказујући оданост његовом имену, личности и непролазном делу. Велики српски и православни празник посвећен Светом Сави прослављен је у матичној школи у као и у подручним одељењима.
Ваведење Пресвете Богородице - дечија слава

У четвртак 4. децембра 2014.године, када Црква Божија прославља Ваведење Пресвете Богородице, у Главинцима је прослављена дечија слава. Учешће у овој свечаности и својим присуством увеличали су ученици и учитељи ОШ ,,Радислав Никчевић“ у Главинцима. Славски колач је освештао свештеник Срђан Кандић.
Наградни конкурс „Јара Лабуд“

У част познатом јагодинском професору књижевности и песнику Драгану Глигоријевићу, познатијем као „Јара Лабуд“, и ове школске године у организацији народне библиотеке „ Радислав Никчевић“ у Јагодини, одржано је литерарно такмичење. У такмичењу за најбољу песму и причу учествовали су ученици наше школе Сандра Томић 5/1, са песмом „Део мог детињства“, Матеја Игњатовић 7/1, са песмом“Ноћ,“ и Катарина Савић 7/1,са песмом „Живот је…“ у пратњи наставнице српског језика Марије Филиповић. Треће место припало је ученику Матеји Игњатовићу, а прво место освојила је ученица Сандра Томић. Ученици су похваљени од стране жирија, позвани да и даље негују свој дар за писање и награђени вредним књигама.
СИДА/AIDS – КУГА МОДЕРНОГ ДОБА

1. децембар је датум када се у свету различитим активностима обележава Светски дан борбе против ове опаке и неизлечиве болести - СИДЕ. У мултимедијалној учионици наше школе Ивана Петровић, педагог и Маријана Цветковић, наставник географије организовале су предавање и презентацију на ову тему за ученике старијих разреда. Својим присуством пружили су подршку наставници Горан Јовановић, Биљана Ђокић и директор школе Верица Ивановић Јовановић. Предавање је одржала наша драга гошћа докторка Јована Богдановић. Ученицима је говорила о хив вирусу, сиди, начинима преношења и како се заштитити. Након тога ученици су погледали кратак прилог у коме девојка заражена хивом говори о својим искуствима, од тренутка када је сазнала да је хив позитивна па до данас, говори о својој борби не само са болешћу већ и са прихватањем тј.неприхватањем средине. После кратке дискусије, ученик Матеја Игњатовић презентовао је статистичке податке који се односе на Србију о броју заражених особа и броју умрлих, распрострањеност ове болести у свету, мерама које би побољшале статус заражених код нас и сл. На крају су ученици одговарали на питања, а и сами су постављали питања докторки Јовани. Овај дан представља јединствену прилику да се информишемо о актуелној епидемиолошкој ситуацији, и да се подстакне целокупно друштво на недискриминирајући и неосуђујући приступ особама које су хив позитивне.
Дружење са Љубивојем Ршумовићем

Ученици наше школе од 1-8.разреда 22.10.2014.године су имали прилику да се упознају и друже са легендом дечјег песништва, Љубивојем Ршумовићем. Песник им је на почетку објаснио да је погрешно сматрати одрасле особе „ дечјим писцима“ јер су такви одрасли заправо деца. Дружење је отпочело стиховима које су писцу рецитовали наши ђаци и са дечјом химном „ Деца су украс света“. Љубивоје је затим прочитао неке од својих песама, многе су ученици рецитовали заједно са њим и показали да је он њихов омиљени песник. Уследили су неизбежни „фазони и форе“, који код деце развијају логичко размишљање јер траже брзе и креативне одговоре. Песма, игра и смех орили су се тих сат времена у сеоском дому у Мајуру. Остала су насмејана и задовољна дечја лица, захвална на незаборавним тренуцима које нам је пружио и нада да поново дође у наше село.
Молебан призив Светога Духа

Дана 11. септембра 2014. године, одржан је молебан призив Светога Духа. Ученици ОШ „Радислав Никчевић“, предвођени вероучитељем Младеном Ристановићем, уз присуство директорке Верице Ивановић Јовановић и наставника, посетили су цркву Св. Роман у Мајуру, где су се помолили своме Творцу за успешан почетак школске године. Молебан је одржао свештеник Немања Стефановић.
Јесењи крос у нашој школи

08.11.2014.године одржан је јесењи крос у нашој школи. Учесници су били ученици од 5-8 разреда из матичне школе у Мајуру, и из Колара. У организацији кроса главни је био наставник физичке културе Топлица Андрејић. Такмичење је почело окупљањем ученика у дворишту матичне школе.Одатле су сви ученици заједно са наставницима кренули ка сеоском стадиону.Нестрпљење је било велико јер се свако надао победи.Дужина коју су ученици трчали је око 400м. Одвојено су се такмичили дечаци и девојчице. Надметање је пратило навијање публике,вриска,галама и много радости све време. Ова манифестација је прилика да се ученици друже, развијају такмичарски дух, мотивишу на активније бављење спортом ,неговање физичког и психичког развоја.Победници су добили похвалнице.