Фото галерија

Први регионални Фестивал науке, образовања и уметности – НОУ ФЕСТ

Први регионални Фестивал науке, образовања и уметности – НОУ ФЕСТ Одржан је 25. и 26. априла 2013. год. у Ћуприји. НОУ ФЕСТ је имао три програмске целине: ПРОМОЦИЈУ НАУКЕ: У холу Високе медицинске школе (ВМШ) представљене су најбоље научне поставке, узбудљиви експерименти и радионице најзначајнијих домаћих научних институција. Научне поставке су прилагођене свим узрастима. У хали СПЦ Ада био је постављен планетаријум. САЈАМ ОБРАЗОВАЊА: У хали СПЦ Ада представљене су средње школе из Поморавског округа, као и специјализоване средње школе из целе Србије. На једном месту нашле су се све потребне информације о условима уписа и школовања, дужином трајања школовања, образовним профилима, могућностима запошљавања по завршетку школовања. УМЕТНИЧКЕ ПОСТАВКЕ: На отвореним локацијама око ВМШ и СРЦ Ада били су уметнички садржаји и радионицаме, цртање графита и карикатура. Све школе из Јагодине имале су организован превоз до Ћуприје, као и повратак. Из наше школе кренули су ученици од 5-8 разреда са наставницама, Маријаном Цветковић и Мирјаном Матић.
Показна јавна вежба

Показна јавна вежба изведена је 15. V 2013. године. Представници Ватрогасне службе, у циљу сузбијања и спречавања пожара и сналажења у ванредним ситуацијама, одржали су предавања и демонстрирали начин локализовања пожара и евакуацију у датој ситуацији.
Дан здраве хране

16. X 2013. године симболично је обележен Дан здраве хране. Наставник биологије, Живојин Рајковић, са ученицима је припремио реферате о здравој и правилној исхрани и намирницама које су неопходне у исхрани.
У част Стефана Немање

ОШ “Радислав Никчевић” у Мајуру ( Јагодина) обележила је IX векова од рођења Великог жупана Стефана Немање. Тим поводом организована је изведба средњовековних борилачких вештина. Наставник историје, Владимир Орбовић, уз помоћ чланова Клуба средњовековних борилачких вештина, приказао је ученицима начин средњовековне борбе и приближио им дух и културу једне епохе. Ученици су визуелно доживели средњовековног ратника, могли су да осете тежину његове опреме и упознају се са начином израде оружја. Млади и креативни чланови клуба, Александар Јаковљевић, Александар Стевановић и Јован Јовановић, одговарали су на питања ученика и својим делањем допринели да се ученици заинтересују за српску историју. Ово је пример добре праксе, чији је циљ оплемењивање наставе и мотивација ученика за рад.
Професионална оријентација

Пројекат Професионалне оријентације спроводи се у ОШ „Радислав Никчевић“ од школске 2011./2012. године. до школске 2013./2014. године ПО је спровођена као изборни предмет, а од ове школске године спроводи се као обавезни предмет. У пројекат су укључени ученици 7. и 8. разреда у Мајуру и Колару, одељењске старешине тих разреда и Тим за ПО. План за реализацију радионица ПО део је Школског програма за 7. и 8. разред. Радионице се реализују на часовима одељењског старешине. На фотографијама је приказана атмосфера са једне од радионица- -У СВЕТУ ВРЕДНОСТИ- коју су реализовали ученици 7/1 разреда са својим одељењским старешином Јеленом Гавриловић Миликић.
Дечја недеља

Поводом дечје недеље у матичној школи у Мајуру одржан је маскембал ученика млађих разреда и свечани дефиле. Наставник музичке културе, Ненад Ташковић, организовао је изложбу музичких инструмената, дечјих радова, у подручном одељењу у Колару и матичној школи.
Дан европских језика

Поводом Дана европских језика у нашој школи организована је приредба за ученике, родитеље и наставнике. У приредби су учествовали ученици од 1. до 8. разреда, а припремали су их наставница француског језика и наставник музичке културе.