Фото галерија

Молебан призив Светога Духа

Дана 11. септембра 2014. године, одржан је молебан призив Светога Духа. Ученици ОШ „Радислав Никчевић“, предвођени вероучитељем Младеном Ристановићем, уз присуство директорке Верице Ивановић Јовановић и наставника, посетили су цркву Св. Роман у Мајуру, где су се помолили своме Творцу за успешан почетак школске године. Молебан је одржао свештеник Немања Стефановић.
Јесењи крос у нашој школи

08.11.2014.године одржан је јесењи крос у нашој школи. Учесници су били ученици од 5-8 разреда из матичне школе у Мајуру, и из Колара. У организацији кроса главни је био наставник физичке културе Топлица Андрејић. Такмичење је почело окупљањем ученика у дворишту матичне школе.Одатле су сви ученици заједно са наставницима кренули ка сеоском стадиону.Нестрпљење је било велико јер се свако надао победи.Дужина коју су ученици трчали је око 400м. Одвојено су се такмичили дечаци и девојчице. Надметање је пратило навијање публике,вриска,галама и много радости све време. Ова манифестација је прилика да се ученици друже, развијају такмичарски дух, мотивишу на активније бављење спортом ,неговање физичког и психичког развоја.Победници су добили похвалнице.
„ ЕВРОПСКИ ДАН СТРАНИХ ЈЕЗИКА“

26.09.2014.године- За „ Европски дан страних језика“ ученици наше школе спремили су пригодан програм у матичној школи у Мајуру и издвојеном одељењу у Колару. Ученици од 4-8 разреда рецитовали су и певали песмице на енглеском и француском језику и на интересантан и занимљив начин показали своје знање страних језика. Наставници који су организовали и реализовали ову активност су: Тамара Ивановић и Бојана Цоцић, наставнице енглеског језика и Биљана Ђокић,наставница француског језика.
Ноћ истарживача

26.09.2014.године у Јагодини ученици старијих разреда наше школе посетили су „Ноћ истраживача“ и заједно са својим наставницима Маријом Филиповић, Владимиром Орбовићем и Маријаном Цветковић, уживали у свим активностима овог јединственог догађаја.
XXVIII Сабор учитеља Србије

И ове године, као што је то већ постала традиција, 14 и 15. јуна у Београду, група учитеља ОШ ,,Радиславц Никчевић,, из Мајура (Ружица Стојановић Ђорђевић, Мирјана Мијушковић, Мирослава Михајловић, Бојана Петровић, Мара Огњановић и Марина Ђошовић), присуствовала је дводневном стручном семинару у организацији Савеза учитеља Репиублике Србије, са темом ,,Унапређивање наставне праксе кроз размену професионалних искустава”. Оно што завредњује пажњу је да су из наше школе три просветна радника презентовала свој заједнички рад пред више од седамсто учесника. То је рад учитељица Ружице Стојановић Ђорђевић, Мирјане Мијушковић и Мирославе Михајловић. Поред изложбе коју су поставиле у холу Учитељског факултета у Београду, оне су презентовале сценарио одржаног тематског часа-интегрисана настава ,,Смеће претварамо у цвеће”. Такође, заједнички рад Мирјане Мијушковић и Ружице Стојановић Ђорђевић ,,Иако нас је мало и ово можемо”, као и рад Ружице Стојановић Ђорђевић ,,Час математике у комбинованом одељењу,, публикован је у електронском Зборнику акредитованог републичког скупа учитеља. Пленарни део, првог дана, одвијао се у Дому омладине, у коме је акценат био на актуелностима и савременим правцима у образовном систему и васпитном раду. Други дан радило се на Учитељском факултету на презентацијама одабраних радова и стручној анализи и дискусији о њима. Укупан утисак је да је то био изванредно организован семинар са одлично одабраном тематиком чији ће резултати свакако бити драгоцени у наставној пракси.
Светски дан заштите животне средине

Светски дан заштите животне средине обележава се 5. јуна већ 42 године. Тог дана људи широм света уједињено делују како би обезбедили чистију, зеленију и сјајнију будућност за себе и будуће генерације. Наша школа сваке године различитим активностима даје свој допринос обележавању овог датума, и подизању еколошке свести код ученика о значају заштите животне средине. Наша школа је у сарадњи са RECAN FONDOM укључена у акцију сакупљања луменки, а током године спроводе се и акције сакупљања и продаје старе хартије и пластичних флаша. У среду 4.јуна ученици од 5. до 8. разреда су имали следеће активности: предавање о животној средини са циљем промене еколошке свести, додела награда за најбоље сакупљаче лименки у овој школској години и такмичење у убацивању лименки. У активност су били укључени родитељи и наставници који су заједно са ученицима убацивали лименке и учествовали у такмичењу. На крају такмичења сви ученици су награђени бомбонама. Награде за најбоље сакупљаче освојили су следећи ученици: I –награда: Милица 5-1 и Ивана Милетић 7-1 II –награда: Милена Ракић 6-1 и Кристина Стојановић 7-1 III –награда: Бојана Голубовић 6-1 IV-награда: Анђела Вукадиновић 7-1 V-награда: Ђорђе Петровић 8-1 VI-награда: Никола Јовановић 6-1
NOU fest

NOU fest у Јагодини организовао је Регионални тим подршке за науку, образовање и уметност. Фестивал је у школи „Никола Тесла“ отворио председник Друштва физичара Србије проф. др Иван Дојчиновић. Фестивал је одржан под покровитељством града Јагодине. Организација оваквих фестивала има циљ да ученицима приближи природне науке, да им покаже да је лепо бавити се науком и мотивише их да се определе за неку од природних наука у свом будућем занимању. Представљени су огледи факултета са Универзитета у Нишу, Крагујевцу и Београду. Средње и основне школе из целе Србије су послале радове за наградни конкурс „Играчка од рециклираног материјала“. Наша школа је послала неколико радова од којих је рад ученице Бојане Голубовић 6-1 разреда награђен. Одлазак на фестивал науке организовале су наставнице Маријана Цветковић и Мирјана Матић, уз помоћ и подршку школе и локалне самоуправе. Превоз је био обезбеђен и бесплатан. Ученици су уживали у представљању занимљивих огледа из физике, хемије, микроелектронике, молекуларне генетике, одрживих извора енергије, упознали се са природним наукама на другачији и интересантнији начина, а можда ће и неком од њих бити будуће занимање.
Дванаесто

Београдски фестивал писаца за децу ,,Витезово пролеће” одржан је 11. маја 2014. год. у београдском Центру ,,Сава” Малишани из целе Србије, а међу њима и ученици ОШ ,,Радислав Никчевић” из Главинаца имали су прилику да се друже са писцима чија дела читају у својим школским читанкама. На фестивалу додељене су и награде листа ,,Витез” најталентованијој деци Србије у области књижевног и ликовног стваралаштва. Међу њима нашли су се и ученици наше школе : Теодора Танасковић, ученица 1. разреда и Катарина Мијајловић, ученица 3. разреда са својом учитељицом Ружицом Стојановић Ђорђевић.
Угледна активност

У време када људи коначно схватају колико је важно да нам околина буде чиста и здрава, и колико смо одговорни за своју животну средину, постоји доста ствари које можемо сами урадити и допринети да нам планета продише. Поводом Дана планете Земље у Дому културе у Главинцима, 16.04.2014. године одржана је манифестација ,,Смеће претварамо у цвеће“. У овој угледној активности ученика и предшколаца из Главинаца, као и првака из Мајура, учествовали су и њихови родитељи у дизајнирању одевних предмета од материјала за рециклажу. На крају програма, у препуној сали, уследила је модна ревија израђених костима. Целокупну организацију осмислиле су учитељице Мирјана Мијушковић, Ружица Стојановић Ђорђевић и Мирослава Михајловић, као и васпитачица Јована Николић, а подржали директор и бројне колеге.
Семинар стручног усавршавања

У петак, 10.01.2014. године у нашој школи одржан је семинар „Планирање стручног усавршавања и напредовања“. Семинар су водиле Олга Јованчићевић ( Школске управе Ужице) и Милена Вићевић (Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Ужице). Одржаним семинаром присутни су стекли неопходне информације и вештине које ће примењивати у изради својих личних планова професионалног развоја.