Фото галерија

Ликовна секција

У нашој школи, учитељице Мирослава Михајловић и Мирјана Мијушковић су на ликовној секцији коју воде, са ученицима организовале продајну изложбу радова које су направили на секцији. Изложба је била продајног карактера ради прикупљања новчаних средстава за даљи рад секције. Изложбу су посетили родитељи ученика, ученици, мештани и наставни кадар, тј. сви који су присуствовали прослави Дана школе.
Васкршњи час

Поводом најрадоснијег хришћанског празника Васкрса, у Рибару је одржан васкршњи час где су учествовали ученици трећег разреда наше школе.
Ускршња радионица

Украшавање ускршњих јаја у издвојеном одељењу у Колару.
slike

Игре у настави

30.03.2015.године у школској библиотеци одржана је радионица под називом „Игре у настави“. Реализатори радионице биле су Маријана Цветковић, наставник географије и Љиљана Глођовћ Пантић, наставник биологије у Основној школи „Рада Миљковић“. Циљ радионице био је упознавање ученика са игром као техником учења у настави,тематско повезивање биологије и географије,упознавање са географским одликама и знаменитостима нашег града,сарадња између школа,подстицање и развој компетенција за целоживотно учење, вештина комуникације и сарадње и дигиталне компетенције. Игра је одувек била и биће централна и најважнија активност у животу детета и моћно средство за подстицање свестраног развоја личности детета, припремајући га за свет одраслих. Примена игара у настави могућа је на свим нивоима образовања и у свим врстама школе. Учесници су били ученици од 5-8 разреда. Радионица је била тако осмишљена да су ученици све време били активни и расположени за рад и игру. На крају су своје задовољство изразили и кроз евалуацију. Радионици су присуствовале колеге наставници,учитељи,библиотекар,педагог и директор школе.
Такмичари

Такмичење "Мислиша"

Трећи регионални сајам образовања "NOUFEST 2015"

Трећи регионални сајам образовања "NOUFEST 2015" посетили су ученици наше школе 7 и 8. разреда из Колара, 13.марта, у пратњи наставника: Топлице Андрејић, Младена Ристановића и Маријане Цветковић. Одлазак на сајам био је организован и бесплатан захваљујући аутобуском превознику EUROLIN из Параћина. Промоција средњих школа и факултета била је у згради Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји. Ово је била идеална прилика за све будуће средњошколце да, на једном месту, сазнају све оно што им може помоћи при одлучивању о свом предстојећем животном позиву. Осим тога, ученици су се дружили са роботима, учили како се програмирају видео игрице, сазнали све о ласерима, а поједини су искористили умешност ученика смера струковни козметичар естетичар да се нашминкају и улепшају.
Угледни час из ТИО

Књижевна олимпијада

Такмичење из књижевности