Фото галерија

У част Стефана Немање

ОШ “Радислав Никчевић” у Мајуру ( Јагодина) обележила је IX векова од рођења Великог жупана Стефана Немање. Тим поводом организована је изведба средњовековних борилачких вештина. Наставник историје, Владимир Орбовић, уз помоћ чланова Клуба средњовековних борилачких вештина, приказао је ученицима начин средњовековне борбе и приближио им дух и културу једне епохе. Ученици су визуелно доживели средњовековног ратника, могли су да осете тежину његове опреме и упознају се са начином израде оружја. Млади и креативни чланови клуба, Александар Јаковљевић, Александар Стевановић и Јован Јовановић, одговарали су на питања ученика и својим делањем допринели да се ученици заинтересују за српску историју. Ово је пример добре праксе, чији је циљ оплемењивање наставе и мотивација ученика за рад.
Професионална оријентација

Пројекат Професионалне оријентације спроводи се у ОШ „Радислав Никчевић“ од школске 2011./2012. године. до школске 2013./2014. године ПО је спровођена као изборни предмет, а од ове школске године спроводи се као обавезни предмет. У пројекат су укључени ученици 7. и 8. разреда у Мајуру и Колару, одељењске старешине тих разреда и Тим за ПО. План за реализацију радионица ПО део је Школског програма за 7. и 8. разред. Радионице се реализују на часовима одељењског старешине. На фотографијама је приказана атмосфера са једне од радионица- -У СВЕТУ ВРЕДНОСТИ- коју су реализовали ученици 7/1 разреда са својим одељењским старешином Јеленом Гавриловић Миликић.
Дечја недеља

Поводом дечје недеље у матичној школи у Мајуру одржан је маскембал ученика млађих разреда и свечани дефиле. Наставник музичке културе, Ненад Ташковић, организовао је изложбу музичких инструмената, дечјих радова, у подручном одељењу у Колару и матичној школи.
Дан европских језика

Поводом Дана европских језика у нашој школи организована је приредба за ученике, родитеље и наставнике. У приредби су учествовали ученици од 1. до 8. разреда, а припремали су их наставница француског језика и наставник музичке културе.