Фото галерија

NOU fest

NOU fest у Јагодини организовао је Регионални тим подршке за науку, образовање и уметност. Фестивал је у школи „Никола Тесла“ отворио председник Друштва физичара Србије проф. др Иван Дојчиновић. Фестивал је одржан под покровитељством града Јагодине. Организација оваквих фестивала има циљ да ученицима приближи природне науке, да им покаже да је лепо бавити се науком и мотивише их да се определе за неку од природних наука у свом будућем занимању. Представљени су огледи факултета са Универзитета у Нишу, Крагујевцу и Београду. Средње и основне школе из целе Србије су послале радове за наградни конкурс „Играчка од рециклираног материјала“. Наша школа је послала неколико радова од којих је рад ученице Бојане Голубовић 6-1 разреда награђен. Одлазак на фестивал науке организовале су наставнице Маријана Цветковић и Мирјана Матић, уз помоћ и подршку школе и локалне самоуправе. Превоз је био обезбеђен и бесплатан. Ученици су уживали у представљању занимљивих огледа из физике, хемије, микроелектронике, молекуларне генетике, одрживих извора енергије, упознали се са природним наукама на другачији и интересантнији начина, а можда ће и неком од њих бити будуће занимање.
Дванаесто

Београдски фестивал писаца за децу ,,Витезово пролеће” одржан је 11. маја 2014. год. у београдском Центру ,,Сава” Малишани из целе Србије, а међу њима и ученици ОШ ,,Радислав Никчевић” из Главинаца имали су прилику да се друже са писцима чија дела читају у својим школским читанкама. На фестивалу додељене су и награде листа ,,Витез” најталентованијој деци Србије у области књижевног и ликовног стваралаштва. Међу њима нашли су се и ученици наше школе : Теодора Танасковић, ученица 1. разреда и Катарина Мијајловић, ученица 3. разреда са својом учитељицом Ружицом Стојановић Ђорђевић.
Угледна активност

У време када људи коначно схватају колико је важно да нам околина буде чиста и здрава, и колико смо одговорни за своју животну средину, постоји доста ствари које можемо сами урадити и допринети да нам планета продише. Поводом Дана планете Земље у Дому културе у Главинцима, 16.04.2014. године одржана је манифестација ,,Смеће претварамо у цвеће“. У овој угледној активности ученика и предшколаца из Главинаца, као и првака из Мајура, учествовали су и њихови родитељи у дизајнирању одевних предмета од материјала за рециклажу. На крају програма, у препуној сали, уследила је модна ревија израђених костима. Целокупну организацију осмислиле су учитељице Мирјана Мијушковић, Ружица Стојановић Ђорђевић и Мирослава Михајловић, као и васпитачица Јована Николић, а подржали директор и бројне колеге.
Семинар стручног усавршавања

У петак, 10.01.2014. године у нашој школи одржан је семинар „Планирање стручног усавршавања и напредовања“. Семинар су водиле Олга Јованчићевић ( Школске управе Ужице) и Милена Вићевић (Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Ужице). Одржаним семинаром присутни су стекли неопходне информације и вештине које ће примењивати у изради својих личних планова професионалног развоја.
Чајанка

У библиотеци ОШ „ Радислав Никчевић“ у Мајуру, 26. децембра, одржана је чајанка под слоганом „ Чаролије стиха и звука“. Чајанку је организовала наставница српског језика и књижевности, Јелена Гавриловић Миликић, а учествовали су учeници 5-8. разреда.
Јара Лабуд

И ове године, као и годинама уназад, Народна библиотека „Радислав Никчевић“ из Јагодине, у оквиру пројекта „ Месец књиге“, организовала је такмичење у литерарном стваралаштву посвећено чувеном јагодинском професору књижевности Јари Лабуду. 04.12.2013. године нашу школу су на такмичењу представљали својим стиховима ученици: Катарина Савић 6/1(„Библиотека“), Никола Милосављевић 8/1 („Изгубљена љубав“), Ђорђе Петровић 8/1 („Хоћу да знам“),а подршку им је пружала наставница српског језика Јелена Гавриловић Миликић. Осим такмичарског дела и промовисања писане речи, ова манифестација била је одлична прилика да се ученици основних школа боље упознају и друже.
Предавање о рециклажи лименки

У среду, 18.12.2013.године у организацији наставника географије, Маријане Цветковић, одржано је предавање Recan fonda о рециклажи лименки. Ученици су у уводном делу упознати са потребом заштите животне средине, односом човека према природи и њеним ресурсима. Циљ ове акције је подизање свести младих о значају заштите и очувања, како изворне природе, тако и локалитета у урбаним и руралним срединама. Сав отпадни материјал који буде сакупљен током акције,на крају школске године биће продат рециклажном центру.План је да се новац од продаје утроши за куповину потребних наставних средстава.
Вече француског језика

Свети Сава 2013. год.

Прослава школске славе у Мајуру и подручном одељењу у Колару.
Предавање и изложба фотографија Драгана Радмиловића

Наша школа је успоставила пријатну и успешну сарадњу са председником удружења Савеза астронома аматера Србије, Драганом Радмиловићем.Ученици имају прилику да у току године присуствују предавањима о актуелним темама о васиони и васионским телима, као и да погледају фотографије различитих васионских тела које је Драган сликао својим телескопом. Ученици наше школе су уживали у предавању, а након предавања отворена је дискусија у којој су сви ученици активно учествовали. Питања су била разноврсна и бројна, а ученици јако радознали. План је да наставимо сарадњу и ускоро организујемо посматрање небеских тела телескопом.