Фото галерија

Васкршњи час

Поводом најрадоснијег хришћанског празника Васкрса, у Рибару је одржан васкршњи час где су учествовали ученици трећег разреда наше школе.
Ускршња радионица

Украшавање ускршњих јаја у издвојеном одељењу у Колару.
slike

Игре у настави

30.03.2015.године у школској библиотеци одржана је радионица под називом „Игре у настави“. Реализатори радионице биле су Маријана Цветковић, наставник географије и Љиљана Глођовћ Пантић, наставник биологије у Основној школи „Рада Миљковић“. Циљ радионице био је упознавање ученика са игром као техником учења у настави,тематско повезивање биологије и географије,упознавање са географским одликама и знаменитостима нашег града,сарадња између школа,подстицање и развој компетенција за целоживотно учење, вештина комуникације и сарадње и дигиталне компетенције. Игра је одувек била и биће централна и најважнија активност у животу детета и моћно средство за подстицање свестраног развоја личности детета, припремајући га за свет одраслих. Примена игара у настави могућа је на свим нивоима образовања и у свим врстама школе. Учесници су били ученици од 5-8 разреда. Радионица је била тако осмишљена да су ученици све време били активни и расположени за рад и игру. На крају су своје задовољство изразили и кроз евалуацију. Радионици су присуствовале колеге наставници,учитељи,библиотекар,педагог и директор школе.
Такмичари

Такмичење "Мислиша"

Трећи регионални сајам образовања "NOUFEST 2015"

Трећи регионални сајам образовања "NOUFEST 2015" посетили су ученици наше школе 7 и 8. разреда из Колара, 13.марта, у пратњи наставника: Топлице Андрејић, Младена Ристановића и Маријане Цветковић. Одлазак на сајам био је организован и бесплатан захваљујући аутобуском превознику EUROLIN из Параћина. Промоција средњих школа и факултета била је у згради Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји. Ово је била идеална прилика за све будуће средњошколце да, на једном месту, сазнају све оно што им може помоћи при одлучивању о свом предстојећем животном позиву. Осим тога, ученици су се дружили са роботима, учили како се програмирају видео игрице, сазнали све о ласерима, а поједини су искористили умешност ученика смера струковни козметичар естетичар да се нашминкају и улепшају.
Угледни час из ТИО

Књижевна олимпијада

Такмичење из књижевности
ОРГАНИЗОВАНО НА КЛИЗАЛИШТУ

Дана, 06. 02. 2015. године ученици из Главинаца са учитељицама Ружицом Стојановић Ђорђевић и Марином Крстић организовано су посетили клизалиште у Јагодини. Тога дана, неки ученици су по први пут стали на клизаљке, захваљујући Месној заједници Главинци која је обезбедила превоз за све ученике.