Фото галерија

Ваведење Пресвете Богородице - дечија слава

У четвртак 4. децембра 2014.године, када Црква Божија прославља Ваведење Пресвете Богородице, у Главинцима је прослављена дечија слава. Учешће у овој свечаности и својим присуством увеличали су ученици и учитељи ОШ ,,Радислав Никчевић“ у Главинцима. Славски колач је освештао свештеник Срђан Кандић.
Наградни конкурс „Јара Лабуд“

У част познатом јагодинском професору књижевности и песнику Драгану Глигоријевићу, познатијем као „Јара Лабуд“, и ове школске године у организацији народне библиотеке „ Радислав Никчевић“ у Јагодини, одржано је литерарно такмичење. У такмичењу за најбољу песму и причу учествовали су ученици наше школе Сандра Томић 5/1, са песмом „Део мог детињства“, Матеја Игњатовић 7/1, са песмом“Ноћ,“ и Катарина Савић 7/1,са песмом „Живот је…“ у пратњи наставнице српског језика Марије Филиповић. Треће место припало је ученику Матеји Игњатовићу, а прво место освојила је ученица Сандра Томић. Ученици су похваљени од стране жирија, позвани да и даље негују свој дар за писање и награђени вредним књигама.
СИДА/AIDS – КУГА МОДЕРНОГ ДОБА

1. децембар је датум када се у свету различитим активностима обележава Светски дан борбе против ове опаке и неизлечиве болести - СИДЕ. У мултимедијалној учионици наше школе Ивана Петровић, педагог и Маријана Цветковић, наставник географије организовале су предавање и презентацију на ову тему за ученике старијих разреда. Својим присуством пружили су подршку наставници Горан Јовановић, Биљана Ђокић и директор школе Верица Ивановић Јовановић. Предавање је одржала наша драга гошћа докторка Јована Богдановић. Ученицима је говорила о хив вирусу, сиди, начинима преношења и како се заштитити. Након тога ученици су погледали кратак прилог у коме девојка заражена хивом говори о својим искуствима, од тренутка када је сазнала да је хив позитивна па до данас, говори о својој борби не само са болешћу већ и са прихватањем тј.неприхватањем средине. После кратке дискусије, ученик Матеја Игњатовић презентовао је статистичке податке који се односе на Србију о броју заражених особа и броју умрлих, распрострањеност ове болести у свету, мерама које би побољшале статус заражених код нас и сл. На крају су ученици одговарали на питања, а и сами су постављали питања докторки Јовани. Овај дан представља јединствену прилику да се информишемо о актуелној епидемиолошкој ситуацији, и да се подстакне целокупно друштво на недискриминирајући и неосуђујући приступ особама које су хив позитивне.
Дружење са Љубивојем Ршумовићем

Ученици наше школе од 1-8.разреда 22.10.2014.године су имали прилику да се упознају и друже са легендом дечјег песништва, Љубивојем Ршумовићем. Песник им је на почетку објаснио да је погрешно сматрати одрасле особе „ дечјим писцима“ јер су такви одрасли заправо деца. Дружење је отпочело стиховима које су писцу рецитовали наши ђаци и са дечјом химном „ Деца су украс света“. Љубивоје је затим прочитао неке од својих песама, многе су ученици рецитовали заједно са њим и показали да је он њихов омиљени песник. Уследили су неизбежни „фазони и форе“, који код деце развијају логичко размишљање јер траже брзе и креативне одговоре. Песма, игра и смех орили су се тих сат времена у сеоском дому у Мајуру. Остала су насмејана и задовољна дечја лица, захвална на незаборавним тренуцима које нам је пружио и нада да поново дође у наше село.
Молебан призив Светога Духа

Дана 11. септембра 2014. године, одржан је молебан призив Светога Духа. Ученици ОШ „Радислав Никчевић“, предвођени вероучитељем Младеном Ристановићем, уз присуство директорке Верице Ивановић Јовановић и наставника, посетили су цркву Св. Роман у Мајуру, где су се помолили своме Творцу за успешан почетак школске године. Молебан је одржао свештеник Немања Стефановић.
Јесењи крос у нашој школи

08.11.2014.године одржан је јесењи крос у нашој школи. Учесници су били ученици од 5-8 разреда из матичне школе у Мајуру, и из Колара. У организацији кроса главни је био наставник физичке културе Топлица Андрејић. Такмичење је почело окупљањем ученика у дворишту матичне школе.Одатле су сви ученици заједно са наставницима кренули ка сеоском стадиону.Нестрпљење је било велико јер се свако надао победи.Дужина коју су ученици трчали је око 400м. Одвојено су се такмичили дечаци и девојчице. Надметање је пратило навијање публике,вриска,галама и много радости све време. Ова манифестација је прилика да се ученици друже, развијају такмичарски дух, мотивишу на активније бављење спортом ,неговање физичког и психичког развоја.Победници су добили похвалнице.
„ ЕВРОПСКИ ДАН СТРАНИХ ЈЕЗИКА“

26.09.2014.године- За „ Европски дан страних језика“ ученици наше школе спремили су пригодан програм у матичној школи у Мајуру и издвојеном одељењу у Колару. Ученици од 4-8 разреда рецитовали су и певали песмице на енглеском и француском језику и на интересантан и занимљив начин показали своје знање страних језика. Наставници који су организовали и реализовали ову активност су: Тамара Ивановић и Бојана Цоцић, наставнице енглеског језика и Биљана Ђокић,наставница француског језика.
Ноћ истарживача

26.09.2014.године у Јагодини ученици старијих разреда наше школе посетили су „Ноћ истраживача“ и заједно са својим наставницима Маријом Филиповић, Владимиром Орбовићем и Маријаном Цветковић, уживали у свим активностима овог јединственог догађаја.
XXVIII Сабор учитеља Србије

И ове године, као што је то већ постала традиција, 14 и 15. јуна у Београду, група учитеља ОШ ,,Радиславц Никчевић,, из Мајура (Ружица Стојановић Ђорђевић, Мирјана Мијушковић, Мирослава Михајловић, Бојана Петровић, Мара Огњановић и Марина Ђошовић), присуствовала је дводневном стручном семинару у организацији Савеза учитеља Репиублике Србије, са темом ,,Унапређивање наставне праксе кроз размену професионалних искустава”. Оно што завредњује пажњу је да су из наше школе три просветна радника презентовала свој заједнички рад пред више од седамсто учесника. То је рад учитељица Ружице Стојановић Ђорђевић, Мирјане Мијушковић и Мирославе Михајловић. Поред изложбе коју су поставиле у холу Учитељског факултета у Београду, оне су презентовале сценарио одржаног тематског часа-интегрисана настава ,,Смеће претварамо у цвеће”. Такође, заједнички рад Мирјане Мијушковић и Ружице Стојановић Ђорђевић ,,Иако нас је мало и ово можемо”, као и рад Ружице Стојановић Ђорђевић ,,Час математике у комбинованом одељењу,, публикован је у електронском Зборнику акредитованог републичког скупа учитеља. Пленарни део, првог дана, одвијао се у Дому омладине, у коме је акценат био на актуелностима и савременим правцима у образовном систему и васпитном раду. Други дан радило се на Учитељском факултету на презентацијама одабраних радова и стручној анализи и дискусији о њима. Укупан утисак је да је то био изванредно организован семинар са одлично одабраном тематиком чији ће резултати свакако бити драгоцени у наставној пракси.
Светски дан заштите животне средине

Светски дан заштите животне средине обележава се 5. јуна већ 42 године. Тог дана људи широм света уједињено делују како би обезбедили чистију, зеленију и сјајнију будућност за себе и будуће генерације. Наша школа сваке године различитим активностима даје свој допринос обележавању овог датума, и подизању еколошке свести код ученика о значају заштите животне средине. Наша школа је у сарадњи са RECAN FONDOM укључена у акцију сакупљања луменки, а током године спроводе се и акције сакупљања и продаје старе хартије и пластичних флаша. У среду 4.јуна ученици од 5. до 8. разреда су имали следеће активности: предавање о животној средини са циљем промене еколошке свести, додела награда за најбоље сакупљаче лименки у овој школској години и такмичење у убацивању лименки. У активност су били укључени родитељи и наставници који су заједно са ученицима убацивали лименке и учествовали у такмичењу. На крају такмичења сви ученици су награђени бомбонама. Награде за најбоље сакупљаче освојили су следећи ученици: I –награда: Милица 5-1 и Ивана Милетић 7-1 II –награда: Милена Ракић 6-1 и Кристина Стојановић 7-1 III –награда: Бојана Голубовић 6-1 IV-награда: Анђела Вукадиновић 7-1 V-награда: Ђорђе Петровић 8-1 VI-награда: Никола Јовановић 6-1