Фото галерија

Игре у настави

30.03.2015.године у школској библиотеци одржана је радионица под називом „Игре у настави“. Реализатори радионице биле су Маријана Цветковић, наставник географије и Љиљана Глођовћ Пантић, наставник биологије у Основној школи „Рада Миљковић“. Циљ радионице био је упознавање ученика са игром као техником учења у настави,тематско повезивање биологије и географије,упознавање са географским одликама и знаменитостима нашег града,сарадња између школа,подстицање и развој компетенција за целоживотно учење, вештина комуникације и сарадње и дигиталне компетенције. Игра је одувек била и биће централна и најважнија активност у животу детета и моћно средство за подстицање свестраног развоја личности детета, припремајући га за свет одраслих. Примена игара у настави могућа је на свим нивоима образовања и у свим врстама школе. Учесници су били ученици од 5-8 разреда. Радионица је била тако осмишљена да су ученици све време били активни и расположени за рад и игру. На крају су своје задовољство изразили и кроз евалуацију. Радионици су присуствовале колеге наставници,учитељи,библиотекар,педагог и директор школе.
Такмичари

Такмичење "Мислиша"

Трећи регионални сајам образовања "NOUFEST 2015"

Трећи регионални сајам образовања "NOUFEST 2015" посетили су ученици наше школе 7 и 8. разреда из Колара, 13.марта, у пратњи наставника: Топлице Андрејић, Младена Ристановића и Маријане Цветковић. Одлазак на сајам био је организован и бесплатан захваљујући аутобуском превознику EUROLIN из Параћина. Промоција средњих школа и факултета била је у згради Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји. Ово је била идеална прилика за све будуће средњошколце да, на једном месту, сазнају све оно што им може помоћи при одлучивању о свом предстојећем животном позиву. Осим тога, ученици су се дружили са роботима, учили како се програмирају видео игрице, сазнали све о ласерима, а поједини су искористили умешност ученика смера струковни козметичар естетичар да се нашминкају и улепшају.
Угледни час из ТИО

Књижевна олимпијада

Такмичење из књижевности
ОРГАНИЗОВАНО НА КЛИЗАЛИШТУ

Дана, 06. 02. 2015. године ученици из Главинаца са учитељицама Ружицом Стојановић Ђорђевић и Марином Крстић организовано су посетили клизалиште у Јагодини. Тога дана, неки ученици су по први пут стали на клизаљке, захваљујући Месној заједници Главинци која је обезбедила превоз за све ученике.
Такмичење из математике

Школско такмичење из математике, за ученике 3. и 4. разреда, одржано је 11. 02. 2015. године. Њих седморо се пласирало на општинско такмичење које ће бити одржано 28. 02. 2015.године. Честитамо свим ученицима на освојеним резултатима, а пласиранима желимо пуно среће у даљем току такмичења.
Пријем предшколаца у Главинцима

Ученици ОШ ,,Радислав Никчевић“ у Главинцима 15.12.2014.године, за своје нове другаре, припремили су пригодан програм са учитељицама Ружицом Стојановић Ђорђевић и Марином Крстић. У школи је тога дана отпочела са радом предшколска група коју ће водити васпитачица Далиборка Јевремовић.
Прослава Светог Саве

Српски народ се већ вековима окупља поводом Светог Саве,славећи свог највећег просветитеља и исказујући оданост његовом имену, личности и непролазном делу. Велики српски и православни празник посвећен Светом Сави прослављен је у матичној школи у као и у подручним одељењима.