Фото галерија

Предавање о рециклажи лименки

У среду, 18.12.2013.године у организацији наставника географије, Маријане Цветковић, одржано је предавање Recan fonda о рециклажи лименки. Ученици су у уводном делу упознати са потребом заштите животне средине, односом човека према природи и њеним ресурсима. Циљ ове акције је подизање свести младих о значају заштите и очувања, како изворне природе, тако и локалитета у урбаним и руралним срединама. Сав отпадни материјал који буде сакупљен током акције,на крају школске године биће продат рециклажном центру.План је да се новац од продаје утроши за куповину потребних наставних средстава.
Вече француског језика

Свети Сава 2013. год.

Прослава школске славе у Мајуру и подручном одељењу у Колару.
Предавање и изложба фотографија Драгана Радмиловића

Наша школа је успоставила пријатну и успешну сарадњу са председником удружења Савеза астронома аматера Србије, Драганом Радмиловићем.Ученици имају прилику да у току године присуствују предавањима о актуелним темама о васиони и васионским телима, као и да погледају фотографије различитих васионских тела које је Драган сликао својим телескопом. Ученици наше школе су уживали у предавању, а након предавања отворена је дискусија у којој су сви ученици активно учествовали. Питања су била разноврсна и бројна, а ученици јако радознали. План је да наставимо сарадњу и ускоро организујемо посматрање небеских тела телескопом.
Дан заштите животне средине

Светски дан заштите животне средине (или околине) је дан који се обележава у целом свету сваког 5. јуна кроз разне активности и кампање, са циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине. Последњих година у Републици Србији се организује акција ”Очистимо Србију” поводом 5. јуна Дана заштите животне средине. Сваке године се у ову акцију укључује и наша школа. Наша школа има матични објекат у Мајуру и 4 објекта у селима и сви се укључују у ову акцију уређења школског дворишта.
Фестивал науке, 2012. БЕОГРАД

Сви наставници у нашој школи труде се да науку што више приближе ученицима. Ове године смо одлучили да наградимо ученике који се посебно истичу у настави природних наука и поведемо их у посету Фестивалу науке у Београду. Места су била ограничена јер смо аутобус делили са ученицима ОШ “Рада Миљковић“ из Јагодине. Ученике је, уз сагласност родитеља, водила наставница географије, Маријана Цветковић. На ово интересантно путовање у свет науке кренули су ученици из Мајура и Колара.Тема Фестивала науке била је ” Нема шансе да научна јелка не засветли”. Неки од наших ученика учествовали су и у изради новогодишњих украса, инспирисаних науком, за научну јелку. Ово је био диван пример где се наука на другачији и интересантнији начин представила ученицима,и дан дружења између две школе.
Први регионални Фестивал науке, образовања и уметности – НОУ ФЕСТ

Први регионални Фестивал науке, образовања и уметности – НОУ ФЕСТ Одржан је 25. и 26. априла 2013. год. у Ћуприји. НОУ ФЕСТ је имао три програмске целине: ПРОМОЦИЈУ НАУКЕ: У холу Високе медицинске школе (ВМШ) представљене су најбоље научне поставке, узбудљиви експерименти и радионице најзначајнијих домаћих научних институција. Научне поставке су прилагођене свим узрастима. У хали СПЦ Ада био је постављен планетаријум. САЈАМ ОБРАЗОВАЊА: У хали СПЦ Ада представљене су средње школе из Поморавског округа, као и специјализоване средње школе из целе Србије. На једном месту нашле су се све потребне информације о условима уписа и школовања, дужином трајања школовања, образовним профилима, могућностима запошљавања по завршетку школовања. УМЕТНИЧКЕ ПОСТАВКЕ: На отвореним локацијама око ВМШ и СРЦ Ада били су уметнички садржаји и радионицаме, цртање графита и карикатура. Све школе из Јагодине имале су организован превоз до Ћуприје, као и повратак. Из наше школе кренули су ученици од 5-8 разреда са наставницама, Маријаном Цветковић и Мирјаном Матић.
Показна јавна вежба

Показна јавна вежба изведена је 15. V 2013. године. Представници Ватрогасне службе, у циљу сузбијања и спречавања пожара и сналажења у ванредним ситуацијама, одржали су предавања и демонстрирали начин локализовања пожара и евакуацију у датој ситуацији.
Дан здраве хране

16. X 2013. године симболично је обележен Дан здраве хране. Наставник биологије, Живојин Рајковић, са ученицима је припремио реферате о здравој и правилној исхрани и намирницама које су неопходне у исхрани.
У част Стефана Немање

ОШ “Радислав Никчевић” у Мајуру ( Јагодина) обележила је IX векова од рођења Великог жупана Стефана Немање. Тим поводом организована је изведба средњовековних борилачких вештина. Наставник историје, Владимир Орбовић, уз помоћ чланова Клуба средњовековних борилачких вештина, приказао је ученицима начин средњовековне борбе и приближио им дух и културу једне епохе. Ученици су визуелно доживели средњовековног ратника, могли су да осете тежину његове опреме и упознају се са начином израде оружја. Млади и креативни чланови клуба, Александар Јаковљевић, Александар Стевановић и Јован Јовановић, одговарали су на питања ученика и својим делањем допринели да се ученици заинтересују за српску историју. Ово је пример добре праксе, чији је циљ оплемењивање наставе и мотивација ученика за рад.