Фото галерија

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2020.

Ученици школа у Драгошевцу, Колару и Мајуру су са својим учитељицама и наставницима пригодним активностима обележили Дечју недељу.
БЕЗБЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ

У Матичној школи у Мајуру и издвојеном одељењу у Главинцима волонтери Црвеног крста града Јагодине одржали су предавање на тему ,,Безбедност у саобраћају" ученицима првог разреда.
ПИ - БРОЈ БЕЗ КРАЈА

Дан броја пи одржава се 14. марта јер су 3, 1 и 4 три најзначајније цифре броја π у децималном запису. Ученици седмог и осмог разреда, школе у Колару, такмичили су се у квизу знања. Квиз је садржао три игре. Прва је била одређивање приближне вредности броја пи, одређивањем односа обима и пречника предмета округлог облика. Друга Кахут квиз где су ученици одговарали на питања о броју пи на основу претходно одгледаног видеа. У трећој игри су одговарали на питања о броју пи очитавањем QR кодова. Обе екипе су биле успешне у квизу. Ученици секције су поставили у холу школе још неколико неочитаних QR кодова за оне који желе да сазнају више о величанственом броју пи.
МИСЛИША 2020.

Данас је у нашој школи одржано такмичење "Мислиша". Мислиша је национално математичко такмичење за ученике основних и средњих школа (сви разреди), које од 2006. године организује Математичко друштвo "Архимедес" из Београда. Такмичње Мислиша има два нивоа: основни ниво и републичко финале. Такмичење на основном нивоу одржава се другог четвртка у марту сваке године, истовремено у свим пријављеним основним и средњим школама у Србији.
Међународни дан жена - 8. март

Данас су предшколци заједно са својим мамама, пригодном радионицом, обележили предстојећи празник. Овај дан је настао као дан борбе за женска људска права, односно дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. Први Дан жена је обележен 28. фебруара 1909. године у САД декларацијом коју је донела Социјалистичка странка Америке.
СВЕТСКИ ДАН ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

Стручни сарадници, Маја Мићовић и Марина Танасковић, су са ученицима од петог до осмог разреда, обележили Светски дан енергетске ефикасности пројектом "Научи да штедиш - тако више вредиш". Оствараили смо сарадњу са "ЕПС Дистрибуцијом" и ЕГШ "Никола Тесла". Гост нам је био Зоран Вулић, представник "ЕПС Дистрибуције", а професорка Марија Богдановић послала нам је филм, који је освојио прву награду на наградном конкурсу који спроводи њихова школа. Циљ је био развој и подизање свести о значају енергетске ефикасности и њеном утицају на читаву планету Земљу.
ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ФУДБАЛУ

На Општинском такмичењу у фудбалу, одржаном 4. марта 2020. године у Спортској хали , ученици наше школе освојили су четврто место.
Такмичење у клизању 2. март 2020.

На Општинском такмичењу у клизању, ученици наше школе постигли су следеће резултате: Виктор Станковић 6/1 - треће место Мина Милосављевић 2/1 - четврто место Мијат Станковић 2/1 - четврто место Миљан Станковић 4/1 - шесто место и Јован Зафировић 7/1 - осмо место. Као екипа освојили смо пето место. Ученике су водили наставник физичке културе Топлица Андрејић и библиотекар школе Маја Мићовић.
ЧИТАЈМО ГЛАСНО

Школски библиотекари широм Србије обележавају 28. фебруара, Национални дан књиге акцијом "Читајмо гласно". Активност је пре три године покренуло Друштво школских библиотекара којом промовишу књигу, културу читања, читалачку писменост и подстичу ученике на читање. У нашој школи, данас је обележен овај дан, у организацији библиотекара Маје Мићовић и педагога школе Марине Танасковић. Ученици старијих разреда читали су наглас стихове Леле Стојановић из књиге песама за децу на тему екологије "Оаза среће".
ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФРАНЦУСКОГ ЈЕЗИКА

Данас је у ОШ "Рада Миљковић" одржано Општинско такмичење из француског језика. Нашу школу представиле су ученице 8-1 разреда : - Теодора Савић - освојила је 2. место и пласман на Окружно такмичење, - Викторија Милетић - освојила је 3. место и - Анђела Соколовић - освојила је 8 место.